to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:59 | 18.05.2022

πηγή: Αυγή / avgi.gr

Κοινωνία

Ποινή φυλάκισης 5,5 ετών σε πρώην πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου

Ο Ζέρβας καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή Αλ. Λάζαρη το 2017, έξω από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής


Καταδικαστική απόφαση για το πρώην πρωτοπαλίκαρο του Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστο Ζέρβα, εξέδωσε ομόφωνα και το ΣT’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αναφορικά με την υπόθεση ξυλοδαρμού του τότε φοιτητή Αλέξη Λάζαρη τον Μάρτιο του 2017, έξω από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων.

Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη επτά ετών με αναστολή και είχε μείνει στη φυλακή ως προσωρινά κρατούμενος για οκτώ μήνες.

Ο Ζέρβας ζήτησε να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη με το δικαστήριο να αναγνωρίζει το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης πέντε ετών και έξι μηνών, μετατρεπόμενη προς δέκα ευρώ ημερησίως. Για να μην μπει στη φυλακή, ο το πρώην πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου θα πρέπει να καταβάλει 38.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας της έδρας, ζητώντας την ενοχή του κατηγορούμενου αντέκρουσε το επιχείρημα της υπεράσπισης αναφορικά με αντιφάσεις των μαρτύρων στις καταθέσεις τους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η μη ύπαρξη αντιφάσεων θα σήμαινε ότι πρόκειται σκευωρία και όχι το αντίθετο».

Ο Χρήστος Ζέρβας ήταν μέλος της Κ.Ε. της Χρυσής Αυγής, γραμματέας της τοπικής οργάνωσης στους Αμπελοκήπους, υπεύθυνος ασφαλείας στα γραφεία της οργάνωσης στη λεωφόρο Μεσογείων και μετακλητός υπάλληλος του Νίκου Μιχαλολιάκου στη Βουλή.

Τέλος, η μητέρα του Αλ. Λάζαρη, Μαρία Κασκαρίκα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, αναφερομένη στην αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη σημείωσε ότι «η μετέπειτα συμπεριφορά του κατηγορουμένου ήταν προσχηματική και θα το δούμε και στην πορεία. Επίσης δεν γνωρίζουμε αν έχει αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή, υπάρχει και ο Κασιδιάρης από δίπλα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)