to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:20 | 11.11.2019

πηγή: kokkinokavalas.gr

Κοινωνία

Ποινή 3μηνης φυλάκισης στον Πριονίδη για το ακροδεξιό παραλήρημά του κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Σε τρίμηνη φυλάκιση, με τριετή αναστολή, καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας τον δημοτικό σύμβουλο Παγγαίου, Χρήστο Πριονίδη, για όσα εκστόμισε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Ιούνη του 2018


Σε τρίμηνη φυλάκιση, με τριετή αναστολή, καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας τον δημοτικό σύμβουλο Παγγαίου, Χρήστο Πριονίδη, για όσα εκστόμισε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Ιούνη του 2018.

Συγκεκριμένα, όταν η «μακεδονομαχία» ήταν σε έξαρση, ο (και τότε) δήμαρχος Φίλιππος Αναστασιάδης συγκάλεσε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο, το βράδυ της Παρασκευής 15 Ιούνη 2018, προκειμένου να ζητήσει από το Σώμα να εκδώσει ψήφισμα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και να ανακοινώσει τη ναύλωση λεωφορείων για την μεταφορά διαδηλωτών στις Πρέσπες, την ημέρα της υπογραφής.

Κατά τη συζήτηση, ο Χρ. Πριονίδης παρακίνησε να σπάσουν τα μαγαζιά και τα αυτοκίνητα μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή η τότε Κυβέρνηση προχώρησε σε συμφωνία για το όνομα της πΓΔΜ.

Επί λέξει, πρότεινε: «Να σταμπάρουμε ποια είναι τα μαγαζιά των Αριστερών, να πάμε να τα σπάσουμε. Όπως έκαναν κι αυτοί στην Αθήνα. Να δούνε πόσα απίδια έχει ο σάκος».

Διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων

Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο επικεφαλής της παράταξης «Ενωτική Δημοτική Παρέμβαση Παγγαίου» και συντονιστής της ΝΕ Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρος Μπόνος, ο οποίος έστειλε επιστολή στο προεδρείο, στην οποία εξέθετε την άποψή του για τη συμφωνία των Κυβερνήσεων Ελλάδας-πΓΔΜ. Η επιστολή διαβάστηκε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και ακολούθησε το ακροδεξιάς κοπής παραλήρημά, ενώ δεν υπήρξε ουδεμία αντίδραση από τον δήμαρχο και τον πρόεδρο.

Όταν έγιναν γνωστά όσα συνέβησαν, ο κ. Μπόνος υπέβαλε μήνυση, η οποία οδήγησε σε άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Χρήστου Πριονίδη, με την κατηγορία της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων.

Ο κατηγορούμενος, στη σημερινή, πρώτη δίκη, απουσίαζε και εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο. Κι ενώ η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωσή του, ο πρόεδρος του δικαστηρίου, με την σχετική απόφαση που εξέδωσε, τον έκρινε ένοχο για το αδίκημα που κατηγορείτο και του επέβαλε την προαναφερόμενη ποινή, η οποία είναι εφέσιμη.

Η επιστολή Μπόνου

Η επιστολής του Θόδωρου Μπόνου που διαβάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανέφερε τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, αξιότιμε κύριε δήμαρχε, αγαπητοί συνάδελφοι

Ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να συμμετάσχω στο αποψινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Παγγαίου. Θεωρώ απαράδεκτη την σύγκλιση την τελευταία στιγμή του Συμβουλίου για ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Η πάγια θέση μου για το Μακεδονικό ζήτημα ευθυγραμμίζεται με τη λεγόμενη “εθνική γραμμή”, την οποία βρίσκεται αναρτημένη στο Υπουργείο Εξωτερικών εδώ και 10 χρόνια και είναι η εξής:

Σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη “Μακεδονία” που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή.

Η συμφωνία μεταξύ της ελληνικής Κυβέρνησης και της αντίστοιχης της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας είναι στη σωστή κατεύθυνσης, καθώς επιτυγχάνει την τήρηση της εθνικής γραμμής, δεν ταπεινώνει τους γείτονές μας και βασίζεται στις βασικές αρχές της φιλίας μεταξύ των λαών και, παράλληλα, διαγράφει άπαξ και δια παντός τις όποιες αλυτρωτικές αναφορές στο Σύνταγμα των γειτόνων.

Από το 1993 η γειτονική χώρα ονομάζεται πΓΔΜ. 140 χώρες την έχουν αναγνωρίσει ως Μακεδονία. Από το 2008 έχει αποφασιστεί η εθνική γραμμή της Ελλάδας για το θέμα. Όλα αυτά τα χρόνια, με άλλες κυβερνήσεις, γιατί δεν τοποθετηθήκατε ποτέ και με τέτοια δυναμική;

Με βάση τα παραπάνω, θεωρώ ότι το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου θα χρησιμοποιηθεί για μικροπολιτικούς σκοπούς που ουδεμία σχέση έχουν με τον πατριωτισμό και την εθνική συνείδηση.»

Ηχητικό και κατά λέξη απομαγνητοφώνηση

Το «Κόκκινο Καβάλας» δημοσιεύει το ηχητικό ντοκουμέντο και απομαγνητοφώνηση όλων όσων είπε ο Χρ. Πριονίδης.  Ακούστε από το 17:36 και έπειτα:

https://youtu.be/JcfcNP_1Bvg?t=377

Κατά λέξη απομαγνητοφώνηση

Κατά την πρωτομιλία του ο Χρ. Πριονίδης είπε τα εξής (βεβαίως διατηρείται ατόφιο το συντακτικό του):

«Δεν ξέρω από πού να αρχίσω και τί να πρωτοπώ. Η αγανάκτηση που νιώθω είναι τόσο μεγάλη που η φράση “έλεος” είναι λίγη. Θέλω να απευθυνθώ κατ’ αρχήν στους κυρίους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ. Είτε είναι βουλευτές, είτε είναι δημοτικοί σύμβουλοι, είτε αγωνιστές πίσω από αυτήν την παράταξη. Να τους πω ότι η πλάκα τελείωσε. Κι όταν λέω τελείωσε, τελείωσε. Είμαστε ένα σκαλοπάτι πριν τον εμφύλιο πόλεμο. Για αυτό αποκλειστικά φταίνε αυτοί και μόνο αυτοί.

Οι Συριζαίοι. Αυτό το έγκλημα που συντελείται, να δοθεί η γλώσσα και η εθνότητα, αν μη τι άλλο είναι μόνο προδοσία. Οι αντοχές μας, μαζί με την ανοχή που έχουμε υποδείξει στα καμώματα τους έχει τελειώσει. Μια ζωή οι Αριστεροί, όταν ήταν στα πράγματα, ήταν διχαστικοί. Μοίραζαν τη χώρα στα δύο. Ο λαός μας λέει «οργή λαού, οργή Θεού». Να είστε σίγουροι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ πως ήρθε η ώρα να την εισπράξετε αυτήν την οργή. Γιατί ο Θεός με την Παναγία και το Χριστό μας είναι μαζί μας. Και όχι με σας, που αναγάγετε όλα τα ανώμαλα και τα παρά φύση σε φυσιολογικά πράγματα. Εγώ δήμαρχε δε θα αρκεστώ μόνο σε αυτόν τον λόγο, έκατσα το μεσημέρι κι έγραψα πέντε σειρές.

Θα σου ζητήσω και πιο τρανά πράγματα από ένα ψήφισμα και μια πορεία έως τις Πρέσπες. Να τους πληρώσουμε με το ίδιο νόμισμα. Να σταμπάρουμε ποια είναι τα μαγαζιά των Αριστερών, να πάμε να τα σπάσουμε. Όπως έκαναν κι αυτοί στην Αθήνα. Να σταμπάρουμε ποια είναι τα αυτοκίνητα των Αριστερών, να πάμε να τα σπάσουμε. Όπως έκαναν αυτοί στην Αθήνα. Να δούνε πόσα απίδια έχει ο σάκος. Αγανακτώ με ανθρώπους που το λιγότερο που μπορούν να κάνουν είναι να το βουλώσουν. Κι όχι μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκ του ασφαλούς και κάτω από την ομπρέλα του Δημοσίου να κάνουν κριτική.

Στη σημερινή εποχή της κρίσης, το λιγότερο που μπορούν να κάνουν είναι να το βουλώσουν. Μέσα σε όλα που έχουμε ακούσει λένε ότι θα μας απαγορεύσουν να τραγουδάμε το τραγούδι “Μακεδονία ξακουστή”. Λέω: Μακεδονία ξακουστή, του Αλεξάνδρου η χώρα, που έδιωξες τον βάρβαρο κι ελεύθερη είσαι τώρα.

Ελάτε ρε Αριστεροί να σας δείξω πόσα απίδια έχει ο σάκος. Ελάτε να μου απαγορέψετε εμένα να τραγουδάω το τραγούδι αυτό. Αυτό το τραγούδι με το οποίο μεγάλωσα. Να δω τη μαγκιά σας. Κωλόμαγκες. Προτείνω, επίσης, ανάμεσα σε όσα αποφασίσουμε, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να είναι ανεπιθύμητοι στο Δήμο Παγγαίου. Να μη δούμε κανέναν από αυτούς εδώ. Το μόνο που κάνουν είναι να προκαλούν».

«Μόνο εμείς είμαστε φασίστες;»

Όταν ξαναπήρε το λόγο, απαντώντας στην ψυχραιμία που ζήτησε (γενικώς) ο δήμαρχος, είπε τα εξής:

«Η ψυχραιμία που ζητάει ο δήμαρχος, αυτοί τη λαμβάνουν ως αδυναμία. Γι’ αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Μπορεί αύριο να βγουν τα Συριζάκια της Καβάλας και να λένε ότι ο Πριονίδης είναι φασίστας κι εκφράζεται έτσι. Όταν αυτοί προσπαθούν να μας επιβάλουν τις λούγκρες που βάζουν τον άγιο Νικόλα στα γεννητικά τους όργανα, αυτό δεν λέγεται φασισμός; Το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του είναι δικαίωμά του, αλλά όχι ρε πουστράκια να προσπαθείτε να μας τα επιβάλετε. Δεν λέγεται κόκκινος φασισμός αυτός; Μόνο εμείς είμαστε φασίστες;

Την ύστατη ώρα δεν φτάνει ούτε τα χαρτιά να στείλουμε στο μέγαρο Μαξίμου, ούτε στον Πρόεδρο, τον Πάκη τον Παυλόπουλο. Επίθεση κατά βούληση θέλει τώρα. Μόνον.»

2021 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)