to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:01 | 05.08.2013

Οικονομία

Ποινές - «χάδι» προβλέπει ο νόμος για τη φοροδιαφυγή της νύχτας

Το περιστατικό με το νυχτερινό κέντρο στην Χαλκιδική, το οποίο αψήφισε το λουκέτο του ΣΔΟΕ φέρνει στην επιφάνεια την ανάγκη αυστηροποίησης των ποινών για αντίστοιχες περιπτώσεις φοροδιαφυγής, προκειμένου να υπάρξουν αποτελέσματα.


Όπως αναφέρεται στο Έθνος της Δευτέρας, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας θα κληθεί να πληρώσει μόλις 12.000 ευρώ πρόστιμο, καθώς υπάρχει πλαφόν 15 αποδείξων σε αυτές που καταλογίζονται ως παράβαση, ανεξάρτητα από τον αριθμό των αποδείξων που δεν έκοψε. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το πρόστιμο ανά απόδειξη είναι 800 ευρώ, οπότε το συνολικό ποσό είναι 800Χ15=12.000 ευρώ.

Σε περίπτωση υποτροπής το πλαφόν ανεβαίνει στις 30 αποδείξεις με ανώτατο όριο τις 35 αν υπάρξει και τρίτη παράβαση.

Πάντως, το ΣΔΟΕ δηλώνει αποφασισμένο να συνεχίσει τους ελέγχους. «Το Σώμα δεν έχει ως αυτοσκοπό να βάζει λουκέτα στις επιχειρήσεις. Όταν όμως οι επιχειρήσεις δεν συμμορφώνονται θα κλείνουν. Θα κάνουμε αισθητή την παρουσία μας στην αγορά» δήλωσε στα Νέα ο ειδικός γραμματέας του Σώματος κ. Στασινόπουλος.

Η διοικητής του αστυνομικού τμήματος Κασσανδρείας στη Χαλκιδική τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ από το αρχηγείο της αστυνομίας διετάχθη ένορκη διοικητική εξέταση για το περιστατικό.

Οι δύο συλληφθέντες (η κόρη του ιδιοκτήτη του καταστήματος και ο υπεύθυνος λειτουργίας του) οδηγούνται στον εισαγγελέα Πολυγύρου.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Το φιάσκο με το «λουκέτο» του ΣΔΟΕ περιγράφουν Τα Νέα της Δευτέρας.  «Ό,τι κι αν ακούγεται δεν μας αγγίζει. Εμείς βάλαμε φωτιά χθες με Πάνο Κιάμο και θα το κάνουμε και σήμερα! Ευχαριστούμε για τα μηνύματά σας... Συνεχίζουμε κανονικά» έγραφαν το Σάββατο το απόγευμα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης οι υπεύθυνοι του μαγαζιού.

Λίγες ώρες νωρίτερα, το ΣΔΟΕ είχε πραγματοποιήσει έλεγχο στο μαγαζί, στο οποίο διασκέδαζαν περίπου 500 άτομα και διαπίστωσαν ότι δεν έκοβαν αποδείξεις. Σημειώνεται ότι η Παρασκευή ήταν η ημέρα της πρεμιέρας του συγκεκριμένου νυχτερινού κέντρου.

Στις 11 το βράδυ του Σαββάτου, την ώρα που οι θαμώνες άρχισαν να γεμίζουν τα τραπέζια στο νυχτερινό μαγαζί, τέσσερις άνδρες της Αστυνομίας έφτασαν στο σημείο και συνέλαβαν τον προσωρινά υπεύθυνο του καταστήματος για παραβίαση της σφραγίδας του ΣΔΟΕ, χωρίς ωστόσο να επιβάλουν το κλείσιμο του καταστήματος, όπως προβλέπει ο νόμος. 

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε κανονικά και στις 3 το πρωί η Αστυνομία ξαναπήγε και αυτή τη φορά συνέλαβε την κόρη του ιδιοκτήτη.

Ωστόσο, ούτε τη δεύτερη φορά οι αστυνομικοί επέβαλαν το κατέβασμα του διακόπτη, ως όφειλαν. 

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το κατάστημα δεν είχε ούτε άδεια λειτουργίας. 

Πηγή: in.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)