to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:45 | 13.11.2018

Πολιτική

Ποια θετικά μέτρα; Για την ανομία δεν μας είπατε...

Η μη περικοπή των συντάξεων και το πακέτο των θετικών μέτρων (υψηλότερο από τα 765 εκατ. ευρώ) ΔΕΝ είναι σημαντική είδηση... Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν ο εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι του αντεισαγγελέα Ντογιάκου, το επεισόδιο στο Πρωτοδικείο Αθηνών και η σπέκουλα για την... ανοχή της κυβέρνησης στα ακραία στοιχεία, η Διάσκεψη για τη Λιβύη στο Παλέρμο, οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...

 


 

«Δεν περικόπτονται οι συντάξεις - Πάνω από 765 εκατ. ευρώ το πακέτο θετικών μέτρων»

«Δεν θα εφαρμοστεί η προνομοθετημένη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου, ενώ παράλληλα το πακέτο των θετικών μέτρων θα είναι υψηλότερο από τα 765 εκατ. ευρώ που αναγράφονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού» επισημαίνει υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. (αναλυτικά)


 

Πόσο θα μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των μη μισθωτών (αναλυτικοί πίνακες)

Κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπ. Εργασίας που κάνει πράξη την εξαγγελία του πρωθυπουργού για τη μείωση (έως και 33,3% σε ορισμένες περιτπώσεις) των εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών. Πίνακες με παραδείγματα. (αναλυτικά)


 

Στην Εξεταστική το σκάνδαλο των αρθροσκοπήσεων: Ισχυρές ενδείξεις επιβάρυνσης του Δημοσίου

Επί τάπητος τίθενται τα πορίσματα των κομμάτων για το σκάνδαλο των αρθροσκοπήσεων με πρωταγωνιστή τον Μ. Σαλμά, ο οποίος κατά το περιεχόμενο του πορίσματος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη για τυχόν προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους. (αναλυτικά)


 

«Πάλι έρμαιο των ακροδεξιών ο Μητσοτάκης»

«Περιμένουμε ωστόσο από τον κ. Μητσοτάκη μία ξεκάθαρη απάντηση: Η ΝΔ παραμένει υπέρ της πρότασης συμφωνίας με την Εκκλησία της Ελλάδος ή για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας ο κ. Μητσοτάκης έγινε πάλι έρμαιο των ακροδεξιών;» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου (αναλυτικά)


 

«Να στηρίξουμε τις πρωτοβουλίες του ΟΗΕ για ειρήνη και σταθερότητα στη Λιβύη»

«Πρέπει να στηρίξουμε τις πρωτοβουλίες του ΟΗΕ για ειρήνη και σταθερότητα στη Λιβύη με την προώθηση μιας πολιτικής διαδικασίας χωρίς αποκλεισμούς, για Σύνταγμα και δημοκρατικές εκλογές. Κρίσιμη και αναγκαία η στήριξη της ΕΕ στην αιγυπτιακή πρωτοβουλία για ένοπλες δυνάμεις και ασφάλεια» αναφέρει ο πρωθυπουργός. (αναλυτικά)

Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής: Σημαντικό κοινωνικό μέρισμα στο τέλος του έτους

«Η ελληνική οικονομία παραμένει σε θετική τροχιά, η ανεργία μειώνεται, η απασχόληση και οι αμοιβές αυξάνονται, ενώ με βάση τα σημερινά δεδομένα το πρωτογενές πλεόνασμα εμφανίζεται υψηλότερο κατά 1 δισ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι» (αναλυτικά)


 

Ενεργειακός σχεδιασμός: Αναβάθμιση για 1 στα 10 σπίτια, ηλεκτρικό 1 στα 10 αυτοκίνητα

Ένα στα δέκα σπίτια θα αναβαθμιστεί ενεργειακά μέχρι το 2030 και ένα στα δέκα αυτοκίνητα θα κινείται με ηλεκτρική ενέργεια, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ενεργειακού σχεδιασμού ως το 2030 (" Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα"), που τέθηκε σήμερα σε διαβούλευση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. (αναλυτικά)


 

341 στοχευμένες προσλήψεις σε ιδρύματα

Τη σύσταση 341 οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς του Δημοσίου που παρέχουν με τα 69 ιδρύματά τους φροντίδα σε ευάλωτες ομάδες (παιδιά, ηλικιωμένους και χρονίως πάσχοντες), προβλέπουν οι ρυθμίσεις (άρθρα 34-35) που επεξεργάστηκε το χαρτοφυλάκιο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τίτλο «Μείωση ασφαλιστικών εισφορών και άλλες διατάξεις». (αναλυτικά)


 

Παράσταση διαμαρτυρίας των ευρωβουλευτών της Αριστεράς κατά της λιτότητας

 3 άτομα, άτομα στέκονται και κείμενο

Οι ευρωβουλευτές της GUE/NGL ανάμεσά τους και οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, Κωνσταντίνα Κούνεβα και Στέλιος Κούλογλου, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πριν την Ομιλία Μέρκελ στην Ολομέλεια (αναλυτικά)


 

Εκκλησιαστικοί κύκλοι: 11 λάθη που κάνουν οι επικριτές της συμφωνίας με το Κράτος

Στα σφάλματα που κάνουν οι πολέμιοι της συμφωνίας Τσίπρα - Ιερώνυμου για τις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας κάνουν λόγο εκκλησιαστικοί κύκλοι. (αναλυτικά)


 

Ιδιοκτήτες ταξί: «Παροχολογία» τα περί επιδότησης για ηλεκτρικά ταξί που προβλέπει το σχέδιο της ΝΔ

«Παροχολογία» χαρακτηρίζουν οι ιδιοκτήτες ταξί το σκέλος του σχεδίου της ΝΔ για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης που αφορά την επιδότηση 3.500 ευρώ στην αγορά ηλεκτρικών ταξί. (αναλυτικά)


 

Υπόθεση Novartis: Απορρίφθηκε το αίτημα της Ράικου κατά των εισαγγελέων διαφθοράς

Την απόρριψη του αιτήματος εξαίρεσης των εισαγγελέων Διαφθοράς που χειρίζονται την υπόθεση πληρωμών της Novartis σε γιατρούς, που υπέβαλε η πλευρά της εισαγγελέως Ελένης Ράικου, αποφάσισε, με βούλευμά του, το Συμβούλιο Εφετών (αναλυτικά)


 

Επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής: Αυξάνονται σε 15 τον μήνα οι ημέρες διεξαγωγής της

"Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής δεν επιθυμεί την επιτάχυνση της δίκης και να πάει στις εκλογές με δικαστική απόφαση" είπε ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Κώστας Παπαδάκης. (αναλυτικά)


 

Δίκη Σκουριών-6η μέρα: Υπόθεση όλης της Βόρειας Ελλάδας οι κινητοποιήσεις ενάντια στις εξορύξεις χρυσού, λένε μάρτυρες

Άνθρωποι που έχουν φιλικές, συγγενικές και επαγγελματικές σχέσεις με τους κατηγορούμενους κατοίκους της Χαλκιδικής για την υπόθεση εμπρησμού του εργοταξίου των Σκουριών αλλά και άτομα με θεσμικό ρόλο κατέθεσαν την Τρίτη στην έκτη μέρα της δίκης, αποκλείοντας κάθε εμπλοκή τους στην υπόθεση αυτή. (αναλυτικά)


 

ΟΑΕΔ: Εργαστήριο «ενεργοποίησης» ανέργων σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Το εργαστήριο ενεργοποίησης για το νομό Αττικής θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 23/11, 09:30 - 15:00 ενώ στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 28/11 τις ίδιες ώρες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. (αναλυτικά)


 

Στόχος το 2020 να παραδοθεί το σύνολο των σταθμών του Μετρό, εκτός από της Βενιζέλου

Η ταχύτητα των εργασιών που συντελούνται στο Μετρό της Θεσσαλονίκης δίνει τη δυνατότητα στην Αττικό Μετρό να εγκαταλείψει την «συντηρητική οδό» και να επιδιώξει το να παραδοθεί στο κοινό στο τέλος του 2020 στο κοινό το σύνολο της κεντρικής γραμμής, από την Νέα Ελβετία μέχρι τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, δήλωσε στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης» ο πρόεδρος της εταιρείας, Γιάννης Μυλόπουλος. (αναλυτικά)


 

318.615 δικαιούχοι θα λάβουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης τον Νοέμβριο

Εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης συνολικού ποσού 70.943.835,97 ευρώ για την πληρωμή μηνός Νοεμβρίου σε 318.615 δικαιούχους του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), όπως ορίζει απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια». (αναλυτικά)


 

Ξεκίνησε η δωρεάν διανομή φρούτων, λαχανικών και γάλακτος σε 800 σχολεία

Την έναρξη του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Φρούτων, Λαχανικών και Γάλακτος στα σχολεία, στο οποίο συμμετέχει η Ελλάδα κήρυξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης από το 44ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά στα Καμίνια. (αναλυτικά)

 
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)