to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:41 | 10.11.2017

Κοινωνία

Ποια θέματα έθεσε η Ανοιχτή Πόλη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Η Ανοιχτή Πόλη ενημερώνει με ανακοίνωσή της για τα θέματα που έθεσε προ ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:


Η Ανοιχτή Πόλη ενημερώνει με ανακοίνωσή της για τα θέματα που έθεσε προ ημερήσιας διάταξης  στη συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου:

1.    Κάλεσε τα μέλη της Ανοιχτής Πόλης, μαζί με τους άλλους δημοκρατικούς φορείς και πολίτες, στη γιορτή υποδοχής των παιδιών και των γονιών τους την πρώτη μέρα λειτουργίας του κυριακάτικου σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, στις 12 Νοέμβρη ώρα 10.00, στο 144ο Δημοτικό σχολείο στα Σεπόλια (Χατζηαποστόλου και Μετοχίτη, μετρό Σεπολίων). 

Μαζί με τον Σύλλογο Διδασκόντων και τον Σύλλογο Γονέων που, μέσω αποφάσεων και ψηφισμάτων, καλωσορίζουν τα παιδιά στο σχολείο τους, να συνδράμουμε και εμείς στην απρόσκοπτη διεξαγωγή των μαθημάτων, προασπίζοντας  την ηρεμία των μαθητών, των μαθητριών, των οικογενειών τους και ολόκληρης της σχολικής κοινότητας. 

2.    Ζήτησε να μπει στην ημερήσια διάταξη του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα που αφορά στη διεκδίκηση εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων του ακινήτου εμβαδού 13 στρεμμάτων που βρίσκεται μεταξύ των οδών Γαριβάλδι, Ροβέρτου Γκάλι και λόφου Φιλοπάππου, ώστε να γίνει συζήτηση και ενημέρωση για την πορεία των σχετικών κινήσεων.

Στη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

3.    Η Ανοιχτή Πόλη στηρίζει απόλυτα την κατασκευή του αποτεφρωτηρίου και συμμετείχε από την αρχή στην επιτροπή για την δημιουργία του στον Δήμο της Αθήνας. Παράλληλα, συμμερίζεται τις ανησυχίες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Ελαιώνα για την άναρχη διαμόρφωση της περιοχής. Προτείνουμε την επεξεργασία ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης και χωροταξικής διαμόρφωσης της περιοχής. 

4.    Θεωρούμε θετική εξέλιξη την κατάθεση για έγκριση του σχεδίου  ενιαίας Τοπικής Κανονιστικής Απόφασης περί Καθορισμού Όρων και Προϋποθέσεων Χρήσης Κοινοχρήστων Χώρων στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η παράταξή μας όλο το προηγούμενο διάστημα ανέδειξε την απουσία της Κανονιστικής,  η οποία εκ των πραγμάτων  είναι υποχρεωμένη να κινηθεί στα πλαίσια του νόμου  καθώς είναι ανάγκη να συζητήσουμε για τον ίδιο το νόμο αλλά και τις προτάσεις μας ως δημοτικό συμβούλιο. 

Η παράταξή μας κατέθεσε προτάσεις για τη βελτίωση της Κανονιστικής όπως, μεταξύ των άλλων, την εξαίρεση από τις άδειες των μακροχρόνια ανέργων και την εφαρμογή  μειωμένων τελών σε καινούργιες εταιρείες  τα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας τους. Να αναφερθεί επίσης στις αρχές της κανονιστικής η δυνατότητα εφαρμογής διαφορετικών τιμολογήσεων και η σχετική απόφαση για τα τέλη του 2018 να αποτελέσει παράρτημα της κανονιστικής ως στοιχείο της εφαρμογής της. Όπου αναφέρονται περιοχές με ειδικές διατάξεις  προστασίας, θα πρέπει να καταχωρηθούν σε παράρτημα ώστε όλοι να γνωρίζουμε τις προστατευόμενες περιοχές. Πρόβλεψη για την κοινοποίησή της στους ενδιαφερόμενους με προσωπική ενημέρωση με ευθύνη της δημοτικής Αστυνομίας και της Δ/νσης Πληροφορικής. Τέλος, τέθηκαν τα ερωτήματα, κατά πόσον προηγήθηκε διαβούλευση με τους φορείς της κοινωνίας που αφορά, και  αν ελήφθη υπόψη το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή για το υπαίθριο εμπόριο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)