to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:25 | 09.09.2016

Πολιτική

Ποια Σύνοδος; Και τι άλλο δεν μας είπαν τα κανάλια (Παρασκευή 9/9)

Στο επίκεντρο η πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας, η Σύνοδος Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ (με έμφαση στη δυσφορία Βερολίνου και Βρυξελλών), τα προβλήματα από την κακοκαιρία, το Εurogroup...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...



Κανένα κανάλι (!) εκτός από τη δημόσια τηλεόραση δεν διέκοψε το πρόγραμμά του σήμερα το απόγευμα για να μεταδώσει τις δηλώσεις των ηγετών που πήραν μέρος στη Σύνοδο των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ. Ποια Σύνοδος; Ποιος Φρανσουά; Ποιος Ματέο; Ποιος πρωθυπουργός της Ελλάδας; Ποια κοινή διακήρυξη; Είναι δυνατόν να αφήσεις το φαγητό στη φωτιά στις εκπομπές μαγειρικής για τέτοια ανούσια γεγονότα; Αυτά ενδιαφέρουν μόνο κάτι ξένα ΜΜΕ που έστειλαν περίπου 150 δημοσιογράφους για την πλήρη κάλυψη...

Το ευρωπαϊκό και διεθνές ενδιαφέρον (αλλά όχι το εγχώριο!) συγκεντρώθηκε σήμερα στην Αθήνα, όπου οι αρχηγοί των κρατών-μελών του Νότου της Ευρώπης συνομίλησαν με στόχο να ενισχυθεί ο συντονισμός και η συνεργασία των μεσογειακών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενόψει της άτυπης Συνόδου της Μπρατισλάβας στις 16 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να ενταχθεί η μεσογειακή οπτική στην ευρωπαϊκή ατζέντα και στην ανάπτυξη ενός νέου ευρωπαϊκού οράματος για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα κράτη-μέλη και η ΕΕ συνολικά στους τομείς της οικονομίας, της μετανάστευσης και της ασφάλειας.

Σε κοινή διακήρυξη -ενδεικτικό της επιτυχίας και του θετικού αποτελέσματος που είχαν οι συζητήσεις ενόψει και της Συνόδου των 27 στη Μπρατισλάβα- και στην απόφαση να συνεχιστεί η πρωτοβουλία της Συνόδου των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ, κατέληξαν οι εργασίες της Συνόδου που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην Αθήνα. (αναλυτικά)


 

N. Φίλης: Πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια τα δημόσια σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά από την πρώτη μέρα

Τα παιδιά θα έχουν καθηγητές και δασκάλους από την πρώτη μέρα δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, ενώ και σε χθεσινή συνέντευξή του στο κανάλι της Βουλής μίλησε για επιστροφή στην κανονικότητα. Μόνιμοι διορισμοί θα γίνουν βάση προγραμματισμού από το 2017 πρόσθεσε. (αναλυτικά)


 

Υπερέβη το 1 δισ. ευρώ το ποσό που επέστρεψε στα ταμεία των ελληνικών τραπεζών μετά την τελευταία χαλάρωση των capital controls

Όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ- ΜΠΕ εγχώριες τραπεζικές πηγές, ο ρυθμός επανόδου του ρευστού στις τράπεζες συνεχίζεται αμείωτος (στις 6 Σεπτεμβρίου, όπως είχε μεταδώσει αποκλειστικά το ΑΠΕ- ΜΠΕ, το ποσό ήταν στο ύψος των άνω 800 εκατ. ευρώ), και πρόκειται κυρίως για χρήμα που ήταν «στο στρώμα». (αναλυτικά)


 

Δημιουργείται για πρώτη φορά Μητρώο Δομών Ενεργού Στήριξης της Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας

Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Ταμείου Συνοχής (ΤΣ) προχώρησαν στη δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της οποίας δημιουργείται για πρώτη φορά το Μητρώο Δομών Ενεργού Στήριξης της Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας (Start-ups). (αναλυτικά)


 

"Μπλόκο" Στουρνάρα στη νέα διοίκηση της Attica Bank;

Οι προτεινόμενοι φαίνεται ότι δεν είναι αρεστοί στη διοίκηση της ΤτΕ, η οποία διαμηνύει πως εκείνη έχει την εποπτική ευθύνη. (αναλυτικά)


 

Υπερέβησαν τον στόχο οι εισπράξεις ΦΠΑ

Ιούλιος: Στα 1.116,57 εκατ. ευρώ ή 7,7% πάνω από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού. (αναλυτικά)


 

Απάντηση Ν. Βίτσα στην «Καθημερινή» για τους 7.800 «αγνοούμενους» πρόσφυγες

«Μπορεί να είναι άγνωστο στην «Καθημερινή», αλλά όχι σε εμάς... ξέρουμε και γενικώς και ειδικώς πού βρίσκονται», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Δημ.Βίτσας μιλώντας Στο Κόκκινο και την Φυλή των Φίλων του Κ. Αρβανίτη. (αναλυτικά)


 

Συνεχίζεται η αυξητική πορεία των εξαγωγών νωπών φρούτων και λαχανικών και το επτάμηνο του 2016

Στo επτάμηνο οι εξαγωγές των φρούτων εκτοξεύθηκαν σε όγκο κατά 36,7%, και σε αξία κατά 20% και ανήλθαν σε 918.106 τόνους και 485.301 εκατ. ευρώ. (αναλυτικά)


 

Πρόσκληψη 14 επικουρικών γιατρών στο ΕΚΑΒ

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες της οικονομικής έγκρισης για τον άμεσο διορισμό 14 επικουρικών γιατρών για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ. (αναλυτικά)


 

Αλλάζει η έρευνα στην Ελλάδα

Με την πρόσφατη ψήφιση του  Ν.4415/2016, επίκειται,  στο πλαίσιο της υλοποίησης της συμφωνίας  με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ), η εκταμίευση της προκαταβολής ύψους  18 εκατ. ευρώ, από τα 240 εκ. ευρώ που θα διατεθούν για τη στήριξη της Έρευνας στα ΑΕΙ και Ερευνητικά Κέντρα της χώρας. (αναλυτικά)


 

Αύξηση 4,1% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή τον Ιούλιο

Αύξηση 4,1% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα τον Ιούλιο εφέτος, ενώ ειδικά η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών σημείωσε ιδιαίτερα μεγάλη άνοδο κατά 9,2%. (αναλυτικά)


 

Πρόσληψη 1.529 πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής στο πλαίσιο των προγραμμάτων Άθλησης για Όλους

Η διαδικασία έγκρισης κατανομής θέσεων για την πρόσληψη 1.529 Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους (Π.Α.γ.Ο.) ολοκληρώθηκε με τη δημοσίευση της απόφασης στο Φ.Ε.Κ. (2863 Β΄/8-9-16). (αναλυτικά)


 

Ερμίνα Κυπριανίδου: Έργα ιστορικής σημασίας δρομολογούνται στον κεντρικό τομέα Αθηνών από την Περιφέρεια Αττικής

Μουσείο ΕΑΤ - ΕΣΑ

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της 08-09-2016 η Αντιπεριφερειάρχης, Ερμίνα Κυπριανίδου, εισηγήθηκε τρία σημαντικά έργα αναπτυξιακού, πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα για το Κεντρικό Τομέα Αθηνών. (αναλυτικά)


 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)