to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ποια πολιτική θα εφαρμόσεις, Ναμπίλ, στο ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας Μυρσίνης;

Στις αρχές του 2016, που υπήρξε εκτόξευση του προσφυγικού, ο τότε αν. υπουργός Αμυνας Δ. Βίτσας έψαχνε απεγνωσμένα να βρει ανθρώπινους χώρους φιλοξενίας προσφύγων.


Στις αρχές του 2016, που υπήρξε εκτόξευση του προσφυγικού, ο τότε αν. υπουργός Αμυνας Δ. Βίτσας έψαχνε απεγνωσμένα να βρει ανθρώπινους χώρους φιλοξενίας προσφύγων. Οπως έγραψα (Απρίλης 2016), του υπέδειξα το «LM Village» Μυρσίνης Λεχαινών, ένα θαυμάσιο θέρετρο, με αθλητικές εγκαταστάσεις, που ήταν κλειστό (και λεηλατημένο) 7 χρόνια, λόγω διαμάχης των Δήμων Λεχαινών - Ν. Λιοσίων.

Οταν μαθεύτηκε ότι θα γινόταν, (ελάχιστοι) κάτοικοι του δήμου αντέδρασαν, επιτιθέμενοι στον δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης Μοράντ Ναμπίλ, συριακής καταγωγής, δεκαετίες κάτοικο Λεχαινών και εγνωσμένης αξία γιατρό, ότι τάχα «προσκαλεί ομοεθνείς του»!

Τελικά, ο Ναμπίλ μαζί μας ξεπέρασε τους προβληματισμούς του, στέλνοντας επιστολή του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης προς το υπουργείο, που διασφάλιζε κατά 50% ιδιοκτησία του θερέτρου. Αμέσως μετά, η 117 Αεροπορία Ανδραβίδας, με εντολή Βίτσα, κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες να το επαναφέρει σε αξιοπρεπείς συνθήκες. Σε αυτή την προσπάθεια ο Ναμπίλ Μοράντ έπαιξε σπουδαίο ρόλο. Ρύθμιζε ανοιχτά θέματα, υποδείκνυε λύσεις και προς ντόπιους και προς Σύρους, καθησυχάζοντάς τους, μιλώντας στη γλώσσα τους.

Ετσι, με πρωτοβουλίες και υποδείξεις μας (π.χ. να είναι της ίδιας εθνότητας- θρησκείας) και το «ευήκοον ους» Βίτσα, αλλά και την εθελοντική προσφορά ντόπιων, με πρωτεργάτη τον Γιώργο Αγγελόπουλο (που, δυστυχώς, δεν καταφέραμε να τον ανταμείψουμε), το «LM» έγινε το εξαιρετικό παράδειγμα εγκατάστασης προσφύγων και έμπρακτης αλληλεγγύης, που έχει αποδείξει ο ελληνικός λαός στην Ευρώπη, με προβολή από όλα τα ΜΜΕ παγκοσμίως!

Το όνειρο όμως σβήνει, Ναμπίλ
Ομως, Ναμπίλ, το λαμπρό παράδειγμα ανοιχτού κέντρου προσφύγων που πετύχαμε, με ποιους θα το προφυλάξεις ή σε ποιους θα απευθυνθείς για να επεκταθεί στην υπόλοιπη χώρα;

Με αυτούς, από την κυβέρνηση, που καθοδηγούσαν ΜΜΕ να μιλούν για «μολυσμένους» που θα μας φέρουν τον κορονοϊό; Με τους Βορίδηδες που ζητούν να ξαποστείλουν τους πρόσφυγες στα ξερονήσια; Με τους Γεωργιάδηδες που ζητούν «φυλακές για τους πρόσφυγες – να μη βγαίνει ούτε κουνούπι, ποτέ»;

Με τον διοικητή της δομής Πύργου, Χρήστο Τσιαχρή, θα κάθεστε μαζί ή θα συνεργάζεστε, έναν πατενταρισμένο θιασώτη της ναζιστικής μισαλλοδοξίας, διακατεχόμενο από ισλαμοφοβικές αντιλήψεις;

Γιατί ο Τσιαχρής δεν έχει εκδώσει απλώς βιβλίο σε έναν εκδοτικό οίκο, όπως παραπλανητικά λέει το υπ. Μετανάστευσης, αλλά, όπως αποκάλυψε η «Εφημερίδα των Συντακτών», οι εκδόσεις «Θούλη» εκδίδουν βιβλία του ναζιστή Περίανδρου (καταδικασμένου για την απόπειρα δολοφονίας Κουσουρή), καθώς και Χίτλερ-Γκέμπελς και άλλων ναζιστών!

Αλλά και ο ίδιος ο Τσιαχρής έχει κυκλοφορήσει «πόνημα» με τίτλο «Μιναρέδες - Οι λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη»!!! Τη θέληση και τις ικανότητες έχεις, Ναμπίλ. Τι μπορείς να κάνεις όμως με όλους αυτούς;

* Ο Μάκης Μπαλαούρας είναι πρώην βουλευτής Ηλείας με τον ΣΥΡΙΖΑ

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)