to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ποια είναι η εταιρεία NOS Insurance και ποιος ο «όχι τόσο δημοκράτης» διευθύνων σύμβουλος

Η εργοδοτική τρομοκρατία για τις εκλογές υπάρχει και την προβάλλει η κυβέρνηση!


Ποια είναι η οικογένεια Λιάγκα, μέλος της οποίας παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης απείλησε ευθέως τους εργαζομένους του για το τι θα ψηφίσουν στην κάλπη; Με ψέματα προσπάθησε να τον καλύψει ο φίλος του υπουργός και κορυφαίος της Ν.Δ.

Η εργοδοτική τρομοκρατία για τις επικείμενες εκλογές όχι μόνο υπάρχει, αλλά προβάλλεται και από την κυβέρνηση! Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανάρτησε στον λογαριασμό του στο ΤikΤok βίντεο από επίσκεψή του στην ασφαλιστική εταιρεία NOS Insurance Services, κατά την οποία ο διευθύνων σύμβουλός της Αλέξιος Λιάγκας είπε στους εργαζομένους του: «Ο υπουργός τα λέει ήπια. Εγώ σας τα είπα χθες πιο έντονα. Δεν υπάρχει επιλογή εδώ. Η δουλειά μας, η καθημερινότητά μας, το μέλλον μας εξαρτώνται πάρα πάρα πολύ από μία χώρα κυβερνημένη. Με μία σωστή κυβέρνηση. Ήμασταν παρέα όταν ήταν κλειστές οι τράπεζες, παιδιά και θυμόσαστε τι γινόταν. Και στα τηλέφωνα, και με τους συνεργάτες μας, και με τον κόσμο, και με τις αποζημιώσεις. Εγώ δεν είμαι τόσο δημοκρατικός σε αυτά τα πράγματα και σας το έχω αποδείξει. Είμαι, όμως, δίκαιος. Επειδή είναι άδικο να την πληρώσουμε όλοι γιατί κάποιοι έχετε αποφασίσει να επαναστατήσετε για τους χ, ψ λόγους. Πρέπει να το συζητήσουμε».

Στο βίντεο οι εργαζόμενοι φαίνονται να ακούν αμίλητοι. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, για να χαλαρώσει το κλίμα, εμφανίζεται να λέει ότι «ο καθένας ψηφίζει ό,τι θέλει», κάτι με το οποίο συμφωνεί περιπαικτικά και ο Αλέξιος Λιάγκας, ενώ εργαζόμενοι ακούγονται να γελούν.

Οπως ήταν λογικό, ξέσπασε σάλος στο Διαδίκτυο για τον ωμό εργοδοτικό τραμπουκισμό με σπόνσορα τον Άδωνι Γεωργιάδη. Ο οποίος, αντί να ζητήσει συγγνώμη, υπερασπίστηκε τον Αλέξιο Λιάγκα. Ισχυρίστηκε ότι ο εργοδότης έκανε χιούμορ και συνέχισε: «Ο άνθρωπος, για να είμαι ειλικρινής, έχει καεί στον χυλό όταν το 2015 είχε μια εταιρεία που χρεοκόπησε όταν ήρθαν τα capital controls και είπε “παιδιά, εγώ χρεοκόπησα το ’15, δεν πιστεύω να γίνει κάνα λάθος τώρα και να τρελαθώ”».

Η «δυναστεία» Λιάγκα

Το όνομα «Λιάγκας» είναι χρόνια γνωστό στην ασφαλιστική αγορά και δεν το συνοδεύουν οι καλύτεροι χαρακτηρισμοί. Δημοσιεύματα εμφανίζουν να ηγούνται της εταιρείας ο Βασίλειος Λιάγκας και οι δυο γιοι του, Αλέξιος και Νάσος Λιάγκας. Ο Βασίλειος Λιάγκας (εμφανίζεται στο βίντεο δίπλα στον γιο του) την περίοδο 2001-02 εμφανίζεται ως μέτοχος της Omega Insurance της Omega Bank, το 40% της οποίας απέκτησε το 2005 η Marfin Bank και το 2006 συγχωνεύθηκε με την Proton Bank. Τότε η ασφαλιστική μετονομάστηκε σε Proton Ανώνυμη Ασφαλιστική Εταιρεία.

Τον Οκτώβριο του 2008 ανακοινώθηκε η μεταβίβαση της εταιρείας, σε ποσοστό 92,71% στην Aspis Holding Public Company Limited, της οποίας η άδεια λειτουργίας ανακλήθηκε τον Φεβρουάριο 2010. Όταν ο Όμιλος Ασπίδα έκλεισε, ο Βασίλειος Λιάγκας ήταν ανάμεσα σε εκείνους που ανακοίνωσαν ότι θα αναλάβουν τη λειτουργία της εταιρείας. Δημοσιεύματα της εποχής ανέφεραν ότι η ρευστότητα ήρθε από δάνεια που είχαν λάβει οι διαμεσολαβητές από την Proton Bank! Υπενθυμίζεται ότι η προβληματική Proton εντάχθηκε στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τον Νοέμβριο του 2011.

Η νέα ασφαλιστική εταιρία ονομάστηκε Evima, με ισχυρό άνδρα της τον Βασίλειο Λιάγκα. Και αυτή όμως δεν έμελλε να μακροημερεύσει.

Το ελεεινό ψέμα του Άδωνι Γεωργιάδη

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του 2013, τον Φεβρουάριο εκείνης της χρονιάς η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων (ΕΠΑΘ) της Τράπεζας της Ελλάδας αφαίρεσε την άδεια της Evima και την έθεσε σε ασφαλιστική εκκαθάριση, καθώς «δεν ήταν σε θέση να διατηρεί επαρκές περιθώριο φερεγγυότητας (εποπτικά κεφάλαια), απαίτηση η οποία, σύμφωνα με τον νόμο, είναι αναγκαία για τη διαφύλαξη των συμφερόντων των ασφαλισμένων και κάθε άλλου δικαιούχου ασφαλίσματος. Παράλληλα, δεν είχε σχηματίσει επαρκή τεχνικά αποθέματα και παρουσίαζε έλλειμμα στην ασφαλιστική τοποθέτηση».

Από όσα είναι, λοιπόν, καταγεγραμμένα, οι εταιρείες της οικογένειας Λιάγκα δεν χρεοκόπησαν το 2015 λόγω capital controls, αλλά αφαιρέθηκε η άδεια λειτουργίας τους το 2013! Και ο Άδωνις Γεωργιάδης πιάστηκε πάλι στα πράσα να λέει χοντρά ψέματα για τα καλύψει τον φίλο του επιχειρηματία.

Η οικογένεια Λιάγκα, πάντως, δεν βρίσκεται σε δυσχερή θέση σήμερα. Τουναντίον, η NOS, που ιδρύθηκε ως Progress τον Ιούλιο του 2021, έχει συνάψει συνολικά 29 συμβάσεις με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (κυρίως με δήμους της περιφέρειας) για την ασφάλιση αυτοκινήτων, όπως αναφέρει το news247.gr. Οι 20 εξ αυτών είναι απευθείας αναθέσεις.

Συνολικά τα μέλη της οικογένειας Λιάγκα συμμετέχουν σε τέσσερις ασφαλιστικές εταιρείες, που έχουν λάβει εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις από δήμους και φορείς του Δημοσίου. Το συνολικό όφελος της εταιρείας ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)