to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:04 | 22.03.2018

Κοινωνία

«Πογκρόμ» απολύσεων και δίωξη του συνδικαλισμού στη Minoan Lines

Η εταιρεία, όπως αποδεικνύουν οι ενέργειες του τελευταίου διαστήματος, στοχοποιεί εργαζόμενους που έχουν πολυετή υπηρεσία και συνδικαλιστική δράση και έχουν συμβάλει στις συλλογικές διεκδικήσεις και στις συλλογικές κατακτήσεις του κλάδου


Σε έξι απολύσεις το τελευταίο τρίμηνο έχει προβεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η εργοδοσία των Μινωικών Γραμμών (Minoan Lines), ανάμεσα στις οποίες και μίας εργαζόμενης, αναπληρώτριας στο Δ.Σ. του επιχειρησιακού σωματείου. 

Όπως καταγγέλλουν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στη Ναυτιλία και των Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ) αλλά και ο Σύλλογος υπαλλήλων γραφείων και πρακτορείων της εν λόγω εταιρείας, οι απολύσεις αυτές είναι αδικαιολόγητες και καταχρηστικές καθώς πρόκειται για απολύσεις εργαζομένων με πολυετή υπηρεσία στην «Minoan Lines» και με συνδικαλιστική δράση.

Η εταιρεία, όπως αποδεικνύουν οι ενέργειες του τελευταίου διαστήματος, στοχοποιεί εργαζόμενους που έχουν πολυετή υπηρεσία και συνδικαλιστική δράση και έχουν συμβάλει στις συλλογικές διεκδικήσεις και στις συλλογικές κατακτήσεις του κλάδου (σ.σ.: εδώ η πρόσφατη ανακοίνωση για τη νέα συλλογική σύμβαση στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό). 

Ταυτόχρονα, προσλαμβάνει νέο προσωπικό θέτοντας, μάλιστα, ως όρο, τη μη συμμετοχή των εργαζόμενων αυτών στα συνδικάτα!

Την ίδια στιγμή, η εταιρία έχει περάσει τα τελευταία χρόνια ξανά σε κερδοφορία και διαφαίνονται προοπτικές ανάπτυξης σε άλλες αγορές. Από την άλλη όμως, όπως προσθέτουν στην καταγγελία τους τα σωματεία, «αδιαφορεί πλήρως για το έμψυχο δυναμικό της εταιρείας, το οποίο έχει συμβάλει καθοριστικά, όλα αυτά τα χρόνια, για την μεγέθυνση της εταιρείας, και την απόκτηση αυτού του καταλυτικού ρόλου στις θαλάσσιες μεταφορές της Ελλάδος και όχι μόνο, στέλνει εργαζόμενους στην ανεργία σε ηλικίες μάλιστα που είναι αδύνατον να ξαναμπούν στην αγορά».

Ο ΠΑΣΕΝΤ αλλά και ο Σύλλογος υπαλλήλων των «Μινωικών Γραμμών» δηλώνουν κατηγορηματικά ότι «δεν θα επιτρέψουν τέτοιες πρακτικές στον κλάδο και καλούν την εταιρεία να ανακαλέσει τις απολύσεις».

Τάσος Γιαννόπουλος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)