to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:51 | 19.06.2015

Κοινωνία

Πογκρόμ απολύσεων ιδιωτικών εκπαιδευτικών καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ

Σε απολύσεις προχωρούν πολλά ιδιωτικά σχολεία και εκπαιδευτήρια - πολλές από αυτές εκδικητικές σε συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς - λίγες μέρες πριν την ψήφισε του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας που βάζει φρένο στις μαζικές και αναιτιολόγητες απολύσεις


Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ:

Δεν πέρασαν ούτε καν 24 ώρες από την ανάρτηση του νέου σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας στο opengov προς διαβούλευση και οι πρώτες πληροφορίες που λαμβάνουμε στην ΟΙΕΛΕ είναι εξαιρετικά ανησυχητικές. Μόλις προ ολίγου τα «Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη» ανακοίνωσαν την καταγγελία σύμβασης τριών εκπαιδευτικών, ο ένας εκ των οποίων είναι συνδικαλιστής, ενώ συνάδελφοι μας αναφέρουν ότι ανάλογες επιχειρήσεις «σκούπας» αναμένονται τις επόμενες ημέρες και σε άλλα ιδιωτικά σχολεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις εκπαιδευτικοί που απολύθηκαν συγκαταλέγονται στους πλέον έμπειρους (με 27, 25 και 12 χρόνια προϋπηρεσίας στο σχολείο αντίστοιχα!) και αγαπητούς στο σχολείο.

Είναι φανερό ότι κάποιοι σχολάρχες επιχειρούν να προλάβουν την ψήφιση του νέου σχεδίου νόμου που βάζει φρένο στις μαζικές και αναιτιολόγητες απολύσεις και προβαίνουν σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Και φυσικά οι πρώτοι που βρίσκονται στο στόχαστρο είναι οι εκπαιδευτικοί με κοινωνική δράση, που έχουν συμμετοχή σε κινητοποιήσεις του κλάδου, που έχουν διεκδικήσει την εφαρμογή της νομοθεσίας στο σχολείο τους καθώς και οι εκπαιδευτικοί με πολύχρονη υπηρεσία που  με το παρόν νομοθετικό καθεστώς θα απολυθούν με αστεία αποζημίωση.

Το ιδιότυπο αυτό πογκρόμ που κήρυξε εναντίον των ιδιωτικών εκπαιδευτικών η ιδιοκτησία των Εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη και ετοιμάζονται να υιοθετήσουν και άλλα ιδιωτικά σχολεία πρέπει να ανακοπεί άμεσα. Η ΟΙΕΛΕ έχει ήδη ζητήσει από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να εμποδίσει με κάθε νόμιμο μέσο τις κατ’ ουσίαν εκδικητικές, άρα καταχρηστικές (σύμφωνα με το άρθρο 281 του Α.Κ.), καταγγελίες σύμβασης τις παραμονές ψήφισης του νομοσχεδίου και να προστατέψει  ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στο στόχαστρο των ιδιοκτητών και κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, αντιμέτωποι με το δράμα της ανεργίας και της εξαθλίωσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)