to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

ΠΟΕΣΥ: «ΔΤ-ΝΕΡΙΤ: Από το κακό στο χειρότερο»

«Η ΝΕΡΙΤ δεν είναι απλά ένα κακό αντίγραφο και συνέχεια της Δ.Τ. Κουβαλάει όλες τις στρεβλές και κακές πρακτικές του μορφώματος του υπουργείου Οικονομικών και προσπαθεί να το αναγάγει σε θεσμό», αναφέρει η ΠΟΕΣΥ.


«Το ψέμα και η απάτη της κυβέρνησης δεν έχουν όρια», αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΣΥ, σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση και ο Παντελής Καψής, υπό την πίεση της Γιουροβίζιον και των ευρωεκλογών, άλλαξαν το Δ σε Ν και προπαγανδίζουν ότι δημιούργησαν τη Νέα Δημόσια Ραδιοτηλέοραση».

Η Ένωση υπογραμμίζει πως «ο κ. Καψής μπορεί να πιστεύει ότι είναι ικανός με τέτοια τερτίπια να ξεγελάσει τον ελληνικό λαό, αλλά κανείς δεν πείθεται πλέον. Η ΝΕΡΙΤ δεν είναι απλά ένα κακό αντίγραφο και συνέχεια της Δ.Τ. Κουβαλάει όλες τις στρεβλές και κακές πρακτικές του μορφώματος του υπουργείου Οικονομικών και προσπαθεί να το αναγάγει σε θεσμό».

«Ανοίγει το κουτί της Πανδώρας»

Η λειτουργία της ΝΕΡΙΤ «ανοίγει το κουτί της Πανδώρας για μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις», υποστηρίζει η ΠΟΕΣΥ, καθώς «καθιερώνει ένα πρωτοφανές εργασιακό πλαίσιο, το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει ως μοντέλο. Οι συμβασιούχοι της Δ.Τ οι οποίοι απασχολούνται με δίμηνες συμβάσεις έργου σε μια υπηρεσία του υπουργείου Oικονομικών, για να παράγουν και να μεταδίδουν δημοσιογραφικό έργο, μεταφέρονται ως ενοικιαζόμενοι ιδιωτικοί υπάλληλοι. Χωρίς Γενικό Κανονισμό Προσωπικού, χωρίς κανόνες και χωρίς πλαίσιο λειτουργίας».

Η Ένωση τονίζει πως η ΝΕΡΙΤ υπολείπεται από μία σειρά πραγμάτων, όπως:

«Η ΝΕΡΙΤ δεν έχει περιουσία. Της έχουν παραχωρήσει για χρήση το Ραδιομέγαρο, και έναν αποθηκευτικό χώρο και 45 μόνον (από τα 1.100 που είχε η ΕΡΤ) σημεία εκπομπής. Η υπόλοιπη περιουσία της ΕΡΤ, όπως άλλωστε και ίδιο το Ραδιομέγαρο, προορίζεται για ξεπούλημα.
Η ΝΕΡΙΤ δεν έχει πρόγραμμα. Δεν έχει πρωτογενείς εσωτερικές παραγωγές, δεν εφαρμόζει διαφανείς διαδικασίες για αγορά προγράμματος, δεν έχει πλαίσιο σύμπραξης και συμπαραγωγών, δεν έχει πλάνο και στόχο για την κουλτούρα και τον πολιτισμό.
Δεν έχει ούτε τα στοιχειώδη εχέγγυα για αντικειμενική ενημέρωση. Τόσο οι εργασιακές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, όσο και οι πρακτικές αδιαφάνειας που έχει επιβάλει η κυβέρνηση και η διοίκηση, κάνουν το δημοσιογραφικό έργο της αντικειμενικής πληροφόρησης σχεδόν απαγορευτικό».

«Τσεκουρώνει αναδρομικά, νομιμοποιεί εκ των υστέρων»

Την ίδια στιγμή με νέα τροπολογία η κυβέρνηση έρχεται να τσεκουρώσει αναδρομικά τις αποζημιώσεις των απολυμένων οι οποίες παρανόμως 11 μήνες τώρα δεν καταβάλλονται, έχοντας οδηγήσει στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, αναφέρει η ΠΟΕΣΥ και συμπληρώνει:
«Επίσης προσπαθεί να νομιμοποιήσει εκ των υστέρων όλες τις παράνομες αποφάσεις του ειδικού διαχειριστή, δίνοντάς του το δικαίωμα να τις αναρτήσει ετεροχρονισμένα στη Διαύγεια, σε μια προσπάθεια απροκάλυπτης συγκάλυψης σκανδαλωδών απευθείας αναθέσεων.
Για όλα αυτά και για όλα όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα η ΝΕΡΙΤ, όπως και η Δ.Τ, δεν έχει τη συναίνεση ούτε του δημοσιογραφικού κλάδου, ούτε και του λαού. Η κοινωνία έχει σταθερά γυρισμένη την πλάτη της στο κυβερνητικό κανάλι.
Η ΝΕΡΙΤ όπως και οι προκάτοχοι της (ΕΔΤ – ΔΤ) δεν έχει μέλλον. Η ΠΟΕΣΥ στηρίζει τον αγώνα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και για μια πραγματικά δημόσια ραδιοτηλεόραση που θα βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία που δοκιμάζεται».

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)