to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:12 | 02.03.2016

Κοινωνία

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Στάση εργασίας τη Δευτέρα 7/3 και συγκέντρωση στο Υπ. Εσωτερικών στις 11:30 π.μ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην συνεδρίασή της, την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016, αποφάσισε να προκηρύξει ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για όλο το προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τη ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016, από τις 11.00 το πρωί μέχρι την λήξη της πρωινής βάρδιας


Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας

 Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. όλα αυτά τα χρόνια εφαρμογής των αντιλαικών πολιτικών μέσω των μνημονίων έχει μια πορεία συνέπειας ενάντια στις πολιτικές αυτές, με παρεμβατικό ρόλο πολλές φορές, έχοντας ως μοναδικό στόχο την διαφύλαξη των συμφερόντων των εργαζομένων αλλά και την επίλυση των θεσμικών προβλημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Θεσμικό ρόλο που της αναθέτουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και που σε καμιά περίπτωση δεν διαπραγματευόμαστε.

Τη στιγμή που η μάχη για την ανατροπή της αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης συνεχίζεται και κλιμακώνεται στην κατεύθυνση της οργανωμένης, μαζικής παρέμβασης με άλλους κλάδους εργαζομένων, προβλήματα καθημερινότητας που είναι όμως ζωτικής σημασίας για πολλές κατηγορίες εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όχι μόνο δεν επιλύονται παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις, αλλά παρατηρούμε μια παρελκυστική τακτική που καταλήγει στην θεσμική υποβάθμιση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που φυσικά δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε.

        Σε αυτό το πλαίσιο, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην συνεδρίασή της, την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016, αποφάσισε να προκηρύξει ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για όλο το προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τη ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016, από τις 11.00 το πρωί μέχρι την λήξη της πρωινής βάρδιας.

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στις 11.30 το πρωί, έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27-Αθήνα). Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών-Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Πανεπιστημίου 37-Αθήνα) απαιτώντας λύσεις και συγκεκριμένα πλέον χρονοδιαγράμματα στα εξής σημαντικά ζητήματα:

1.      Άμεση επαναφορά της διάταξης (άρθρο 50) που αποσύρθηκε από το σχέδιο Νόμου για την Αξιολόγηση και αφορά στις μετατάξεις χωρίς την ύπαρξη κενής οργανικής θέσης. Πρόβλημα που αφορά και σε πολλούς εργαζόμενους που η μετάταξή τους δημοσιεύτηκε σε Φ.Ε.Κ. δεν μπορούν όμως να πληρωθούν αφού Επίτροποι αρνούνται την υπογραφή και έγκριση του εντάλματος πληρωμής.

2.      Άμεση Νομοθετική ρύθμιση για τη μη περικοπή του Ανθυγιεινού και Επικίνδυνου Επιδόματος (αναρρωτικές άδειες, θεσμοθετημένες άδειες, κ.λπ.) καθώς και επέκτασή του σε άλλες ειδικότητες εργαζομένων σύμφωνα με την πρόταση της Ομοσπονδίας.

3.      Υπολογισμός στις συντάξιμες αποδοχές του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας με τροποποίηση του άρθρου 4 του Ν.3660/2008 και συνέχιση χορήγησης των μισθολογικών κλιμακίων που προβλέπονταν με το άρθρο 4 του Ν.3660/2008 και με το νέο μισθολόγιο (Ν.4354/2015). Είναι προκλητικό εργαζόμενοι που εντάχθηκαν στα Β.Α.Ε. αναδρομικά, πληρώνοντας πολλά χρήματα, να χάνουν τα κλιμάκια που ήταν προσπάθεια και όρος της τότε ρύθμισης.

4.      Άμεση επίλυση της μισθολογικής υποβάθμισης των εργαζομένων Δ.Ε. κατηγορίας που έχουν προσληφθεί ή μεταταχθεί με τυπικό προσόν την εμπειρία, καθώς «κατεύθυνση» του Υπουργείου Οικονομικών είναι να καταταχθούν στα μισθολογικά κλιμάκια της Υ.Ε. κατηγορίας.

5.      Στους Δημοτικούς Αστυνομικούς και στους Σχολικούς Φύλακες που επέστρεψαν με το Ν.4325/2015 να υπολογιστεί στις αποδοχές τους και η υπερβάλλουσα μείωση και η κατάταξή τους στα νέα Μ.Κ. του Ν.4354/2015 να γίνει με το σύνολο των αποδοχών τους. Να επιστραφούν σε όλους τους συναδέλφους τα ποσά της υπερβάλλουσας μείωσης που κρατήθηκαν αναδρομικά.

6.      Να μην υπάρχει βαθμολογική καθήλωση στους εργαζόμενους Δ.Ε. που έχουν διοριστεί με τυπικό προσόν την εμπειρία!!!

Καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς να δώσουν άμεσα λύσεις σε ζητήματα που όχι μόνο είναι ώριμο να λυθούν αλλά αποτελούν ζωτικής σημασίας για μεγάλο αριθμό εργαζομένων που ζουν στο όριο της εξαθλίωσης και έχουν χάσει την υπομονή τους!!!

Η μαζική και δυναμική συμμετοχή ΟΛΩΝ των εργαζομένων στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 θα είναι μόνο η προειδοποίηση μιας σειράς πολύμορφων παρεμβάσεων μέχρι την τελική, οριστική και με χρονοδιάγραμμα δέσμευση επίλυσής τους!!!.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

 Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

Νίκος Τράκας                                                                    Βασίλης Πετρόπουλος

2023 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)