to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:04 | 12.01.2015

Κοινωνία

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Παναττική στάση εργασίας την Τετάρτη

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ επικρίνει τη στάση της κυβέρνησης και σε ανακοίνωσή της επισημαίνει πως η παραπομπή των συνδικαλιστών σε δίκη, παραμονές μάλιστα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, εντάσσεται στο πλαίσιο "της τρομοκράτησης και της ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά των μνημονιακών πολιτικών".


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε την προκήρυξη Στάσης Εργασίας, από τις 9.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι, για όλους τους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. στην Περιφέρεια Αττικής και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο 8 στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, στις 10.00 το πρωί, την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015, ημέρα διεξαγωγής της δίκης σε βάρος όλων των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας του 2010.

Ειδικότερα, η Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ του 2010 καλείται να δικαστεί από το Β' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (Κτίριο 8 - Αίθουσα 1) γιατί "παράνομα εισήλθαν... και διατάραξαν την ομαλή διεξαγωγή της υπηρεσίας" στον ΧΥΤΑ Φυλής στις 6 και 7 Μαρτίου 2010. Πρόκειται για μια από τις πρώτες κινητοποιήσεις του κλάδου το Μάρτιο του 2010, την περίοδο εφαρμογής του πρώτου μνημονίου και της περικοπής των αποδοχών.Όπως επισημαίνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η σημερινή συγκυβέρνηση έκρινε πώς οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου πέντε χρόνια μετά, προφανώς, προς «γνώση και συμμόρφωση».

"Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επανειλημμένα έχουν διαμηνύσει ότι δεν τρομοκρατούνται και δεν εκβιάζονται. Όπως και στο παρελθόν συνεχίζουν απτόητοι τον αγώνα τους προειδοποιώντας πως η «φάμπρικα» των ποινικών διώξεων που συνεχίζεται δεν θα κάμψει ούτε το φρόνημά τους ούτε την αγωνιστικότητά τους", καταλήγει η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην ανακοίνωσή της.

 Παναττική στάση εργασίας την Τετάρτη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)