to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:30 | 09.10.2014

Κοινωνία

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Παναττική στάση εργασίας την Παρασκευή

Ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ


Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκηρύχθηκε ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από την έναρξη του ωραρίου έως τις 12.00 το μεσημέρι την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014, ημέρα που συζητείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του Ν.4250/2014, που αφορούν στην εφαρμογή της «συγκριτικής αξιολόγησης» και τον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των Συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια σε Αορίστου Χρόνου.

Στις 9.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47-49-Αθήνα), στην οποία καλούνται να συμμετέχουν ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Περιφέρεια Αττικής, ώστε με την παρουσία μας να στείλουμε μήνυμα αντίδρασης και αγώνα στις πολιτικές που οδηγούν χιλιάδες εργαζόμενους στη διαθεσιμότητα-απόλυση και τη διάλυση ΟΛΩΝ των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η προσπάθεια της συγκυβέρνησης είναι ξεκάθαρη. Θέλει να ποινικοποιήσει το δικαίωμα στην εργασία και μάλιστα με μια προβοκατόρικη διαδικασία όπου συκοφαντώντας και απαξιώνοντας το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το εμφανίζει ως «προστάτη» αυτών που έκαναν χρήση πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών, πετώντας λάσπη ότι δήθεν δεν θέλουμε «αξιολόγηση».

Όμως, ο επανέλεγχος που πραγματοποιήθηκε στους Δήμους Ασπροπύργου και Ρεθύμνου επιβεβαιώνει τις θέσεις μας για το ποιος είναι ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης και πλέον δεν μπορούν να το κρύψουν όσο και αν το προσπαθούν τα συστημικά Μ.Μ.Ε. με την καθημερινή τους προπαγάνδα.

Εμείς, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι ένα με κάθε τρόπο, συνδικαλιστικό, αγωνιστικό, νομικό να υπερασπιστούμε το συνταγματικό δικαίωμα στην εργασία και να ανατρέψουμε τις πολιτικές της συγκυβέρνησης που μας οδηγούν στην απόλυση, στην φτώχεια και στην εξαθλίωση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)