to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:30 | 02.12.2012

πηγή: https://left.gr/94

Κοινωνία

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Κλιμάκωση των κινητοποίησεων κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας

Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕ- ΟΤΑ, διαμαρτυρόμενη για μέτρο της διαθεσιμότητας που θα οδηγήσει, όπως επισημαίνει, σε απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.


«Η λυσσαλέα προσπάθειά της μέσω της συκοφαντίας, της τρομοκρατίας και της χρησιμοποίησης κάθε μηχανισμού καταστολής έχει πέσει στο κενό. Για να πετύχουμε όμως τον στόχο μας, να μην υπάρξει καμία απόλυση, ο δρόμος είναι μακρύς και επίπονος. Η συνέχιση των κινητοποιήσεών μας είναι μονόδρομος», προσθέτει η ΠΟΕ ΟΤΑ.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, των κινητοποιήσεων, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε συνέχιση των καταλήψεων των Δημαρχείων και των Δημοτικών κτιρίων μέχρι τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, με τον κάθε σύλλογο να εξειδικεύει ανάλογα με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί ποια κτίρια θα καταληφθούν. Παράλληλα, αύριο το απόγευμα θα συνεδριάσει εκτάκτως η Εκτελεστική Επιτροπή και αφού εκτιμήσει και τις αποφάσεις του Συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. θα αποφασίσει τον τρόπο συνέχισης των κινητοποιήσεων.Υπενθυμίζεται πως σήμερα και χθες, είχε αποφασιστεί η αποχή από κάθε εργασία.

Επίσης, αύριο Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, προκηρύσσεται 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 9.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι, ενώ θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική συγκέντρωση- διαμαρτυρία στο Ξενοδοχείο «DIVANI CARAVEL» (Βασ. Αλεξάνδρου 2-Αθήνα), στις 10.00 το πρωί οπότε και θα διεξάγεται το Έκτακτο Συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε.

«Πλέον το έχουν πάρει χαμπάρι ότι δεν τους φοβόμαστε… Αυτοί πλέον μας φοβούνται. Με την αποφασιστικότητα και τη δυναμική του κλάδου αλλά και την αλληλεγγύη όλων των συναδέλφων συνεχίζουμε το δίκαιο και έντιμο αγώνα μας¨, επισημαίνει η ΠΟΕ- ΟΤΑ, δηλώνοντας εκ νεόυ προς κάθε κατεύθυνση «ότι δεν θα επιτρέψουμε κανείς εργαζόμενος να τεθεί σε διαθεσιμότητα, να απολυθεί».

Τέλος, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίαση της 30ης Νοεμβρίου 2012, ύστερα και από εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου, αποφάσισε να κηρύξει 24ωρη απεργία, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. για τους 5 Νομούς (Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη και Έβρο) της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, προκειμένου να συμμετάσχουν, όπως επισημαίνεται, «οι εργαζόμενοι στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις κατά των μέτρων της μονόπλευρης λιτότητας και την οριστική απομάκρυνση από τις υπηρεσίες τους μετά από κατάργηση των οργανικών τους θέσεων με το βίαιο, άδικο, παράνομο και αντισυνταγματικό θεσμό της διαθεσιμότητας που ψηφίστηκε με το Νόμο 4093/2012, χιλιάδων εργαζομένων στις Δημόσιες Υπηρεσίες σε ολόκληρη τη χώρα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)