to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:28 | 27.04.2020

Αθλητισμός

«Το ποδόσφαιρο σε.. αποστείρωση όταν γυρίσει»

Οι μπάλες και πολλά ακόμα στα γήπεδα θα πρέπει να αποστειρώνονται και να απολυμαίνονται συχνά όταν επιστρέψει το ισπανικό ποδόσφαιρο, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα των παικτών να μολυνθούν από κορονοϊού, δήλωσε ένας κορυφαίος γιατρός στο άθλημα.


Το ισπανικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε αναστολή  από τις 10 Μαρτίου λόγω της πανδημίας και οι ενδιαφερόμενοι καταρτίζουν σχέδια για την ολοκλήρωση της τρέχουσας σεζόν σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν καταστροφικές οικονομικές απώλειες, αν και δεν έχει καθοριστεί ακόμη ημερομηνία επιστροφής.

Ο Ράφα Ράμος, πρόεδρος του συλλόγου γιατρών ισπανικών ποδοσφαιρικών συλλόγων, ανέφερε πώς θα είναι οι συνθήκες όταν επιστρέψουν οι αγώνες, οι οποίοι πρόκειται να παιχτούν χωρίς θεατές. «Όλο το υλικό, ακόμη και άλλα πράγματα στα γήπεδα, θα πρέπει να αποστειρώνεται πριν από κάθε  αγώνα, στο ημίχρονο και μετά» δήλωσε ο Ράμος στην εφημερίδα El Pais . «Είναι πιθανό να μολυνθείς από μια μπάλα όταν σε βρει, αλλά όταν  αυτό συμβεί από μια αποστειρωμένη μπάλα σε μια αποστειρωμένη επιφάνεια, είναι πολύ δύσκολο να μολυνθείς.» Ο Ράμος είπε επίσης ότι το ιατρικό προσωπικό ανησυχεί για αύξηση των τραυματισμών όταν η σεζόν ξαναρχίσει, καθώς οι παίκτες αναγκάστηκαν να προπονηθούν στο σπίτι λόγω των αυστηρών περιορισμών της Ισπανίας. «Δεν ανησυχούμε απλώς για τον ιό. Οι παίκτες θα έχουν  οκτώ εβδομάδες χωρίς να αγωνιστούν, προπονήθηκαν στα σπίτια τους και δεν έχουν όλοι  μεγάλα σπίτια όπου μπορούν να κάνουν προπόνηση φυσικής κατάστασης», πρόσθεσε. «Δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα χρειαστούν για να ανακάμψουν χωρίς να παρατηρήσουμε αύξηση των τραυματισμών, οπότε θα πρέπει να παρατείνουμε την περίοδο όσο χρειάζεται για να διασφαλίσουμε ότι οι κίνδυνοι είναι ελάχιστοι.»

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)