to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:42 | 05.07.2015

Πολιτική

Podemos για την επικράτηση του «ΌΧΙ» στο δημοψήφισμα: Πρωταγωνιστής η δημοκρατία

Με ανάρτηση στο twitter σχολίασε το ισπανικό Podemos την επικράτηση του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα.


Με την φράση: «Πρωταγωνίστησε η δημοκρατία. Η Ελλάδα αποφάσισε στις κάλπες», οι Podemos σχολιάζουν στο Twitter, το αποτέλεσμα του σημερινού δημοψηφίσματος.

Εξ άλλου, δίπλα σε φωτογραφία της κατάμεστης πλατείας Συντάγματος από τη συγκέντρωση υπέρ του «όχι» την Παρασκευή, ο επικεφαλής των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας γράφει σε μήνυμά του στο Twitter ότι «η δημοκρατία νίκησε στην Ελλάδα». 

Hoy en Grecia ha ganado la democracia pic.twitter.com/MpBMRIyfTZ

— Pablo Iglesias (@Pablo_Iglesias_) July 5, 2015

Σε τελευταία δημοσκόπηση το Podemos έρχεται στήθος με στήθος με το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα και τους Σοσιαλιστές, λιγότερο από έξι μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές.

Για δεύτερο μήνα στη σειρά, το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (PP) έρχεται με μικρή διαφορά πρώτο στη δημοσκόπηση του οργανισμού Metroscopia για την εφημερίδα El Pais, συγκεντρώνοντας το 23% των προτιμήσεων. 

Οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλιστές και το Podemos έρχονται με μικρή διαφορά στη δεύτερη και την τρίτη θέση στη δημοσκόπηση με 22,5% και 21,5% αντιστοίχως. Το άλλο νέο κόμμα, το Ciudadanos, έρχεται τέταρτο με 15%.

Αυτό σημαίνει πως θα χρειάζονταν τουλάχιστον τρία κόμματα για να σχηματισθεί μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία και να υποστηριχθεί μια σταθερή κυβέρνηση σε μια χώρα που δεν έχει παράδοση σε κυβερνητικούς συνασπισμούς.

Μια συμμαχία ανάμεσα στους Σοσιαλιστές, το Podemos και το κόμμα της Ενωμένης Αριστεράς (Izquierda Unida) θα συγκέντρωνε γύρω στο 48% των ψήφων, αλλά οι Ισπανοί θα προτιμούσαν μια κυβέρνηση με επικεφαλης τους Σοσιαλιστές ή το Λαϊκό Κόμμα και υποστηριζόμενη από τους κεντρώους Ciudadanos, έδειξε επίσης η δημοσκόπηση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)