to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:09 | 11.07.2020

Αθλητισμός

Πνίγηκε ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας του Πανελληνίου Παναγιώτης Μανιάς

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας του Πανελληνίου Παναγιώτης Μανιάς βρέθηκε πνιγμένος στη περιοχή Βοτσαλάκια του Πειραιά. Η σορός του άτυχου Μανιά βρέθηκε την περασμένη Τετάρτη στην θαλάσσια περιοχή, με την κόρη του 84χρονου να προχωρά στην αναγνώριση, ενώ ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος έδωσε εντολή η κηδεία να γίνει με έξοδα της ομοσπονδίας.


Ο Παναγιώτης Μανιάς ήταν μέλος της «χρυσής ομάδας» του Πανελληνίου που κατέκτησε τρεις φορές τον τίτλο στο ελληνικό πρωτάθλημα τη δεκαετία του 1950, ενώ υπήρξε και μέλος της Εθνικής ομάδας των ανδρών, τη φανέλα της οποίας φόρεσε 24 φορές, σημειώνοντας 183 πόντους.

Συμμετείχε στο EuroBasket 1951, στους Μεσογειακούς Αγώνες σε δύο περιπτώσεις (1951 και 1955), όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ελσίνκι το 1952. Στη διάρκεια της αθλητικής του πορείας, υπήρξε ακόμη αθλητής του στίβου, σε ύψος και μήκος.

«Δυστυχώς είναι αλήθεια. Πριν από λίγο ενημερώθηκε και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ο οποίος συγκλονίστηκε και αμέσως δεσμεύτηκε να αναλάβει η ΕΟΚ τα έξοδα της κηδείας του. Ηταν ένας υπεραθλητής, δεν ήταν μόνο μπασκετμπολίστας αλλά και σούπερ αθλητής του στίβου και αν ζούσε τα νεανικά του χρόνια σήμερα θα ήταν Ολυμπιονίκης. Με πήρε πήρε τηλέφωνο στις 9 το βράδυ. Δεν τον άκουσα καλά αλλά δε φαντάστηκα πως θα πάρει μία τέτοια απόφαση. Μακάρι να μπορούσα να του αλλάξω γνώμη. Αν τον είχα μπροστά μου θα τον μάλωνα. Θα τον έλεγα δειλό για να τον ταρακουνήσω. Ξέρω τι λέω. Τον αγαπούσα πολύ. Είμαι θυμωμένος και λυπημένος. Δε γίνεται να έχει τέτοιο τέλος ένας μεγάλος πρωταθλητής. Το τελευταίο διάστημα είχε έντονες σκέψεις, συγκρίνονταν συνεχώς με τα νέα παιδιά. Είχε μία άρνηση για όλα και του μιλούσα. Είχε ζωή μπροστά του αλλά το μυαλό του έκανε αρνητικές σκέψεις. Κρίμα. Μακάρι να τον έφερνα πίσω αλλά ξέρω πως δεν γίνεται», είπε στο ethnos.gr ο επίσης βετεράνος μπασκετμπολίστας Bασίλης Γκούμας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr την προηγούμενη ημέρα από το μοιραίο βράδυ πήρε ένα ταξί από την Αθήνα και ζήτησε από τον ταξιτζή να τον πάει στον Πειραιά να «αυτοκτονήσει». Ο ταξιτζής φοβήθηκε και τον πήγε στο αστυνομικό τμήμα Δραπετσώνας. Ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε φίλους οι οποίοι έτρεξαν αμέσως στο αστυνομικό τμήμα, τον παρέλαβαν και τον πήγαν στο σπίτι του στην πλατεία Κολιάτσου ωστόσο ο 88χρονος ήταν αποφασισμένος να κάνει πράξη το απενονοημένο διάβημα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)