to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:31 | 04.04.2017

Πολιτική

Το πνεύμα του Βολταίρου εξοστρακίστηκε από την «αλήθεια» του Μητσοτάκη

Αποκορύφωμα στον ακροδεξιό λαϊκισμό της ΝΔ, οι υποσχέσεις του προέδρου της ότι θα καταργήσει το «νόμο Παρασκευόπουλου»


Στην κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου επανήλθε, με τη γνωσή λαϊκίστικη ρητορική, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή το  περιστατικό στο Παλαιό Φάληρο. «Αθώοι πολίτες πληρώνουν τις ιδεοληψίες του νόμου Παρασκευόπουλου, θα τον καταργήσουμε», ανέφερε σε tweet, ο πρόεδρος της ΝΔ, ψαρεύοντας στα νερά της ακροδεξιάς, όπως κάνει σε όλα τα αντίστοιχα ζητήματα.

Παρέθεσε, δε, βίντεο με παλαιότερες δηλώσεις του στην Βουλή, με τις οποίες κατηγορούσε τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης ότι η πρώτη ενέργεια ήταν «η ικανοποίηση των αιτημάτων των φυλακισμένων τρομοκρατών». Επίσης αποστροφή από συνέντευξή του στον ALPHA στην οποία αναφέρει απαντώντας σε σχετική ερώτηση: «Βεβαίως θα καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου και βεβαίως θα φτιαχτεί μία φυλακή υψίστης ασφαλείας... Δεν μπορούμε να δίνουμε την εντύπωση ότι με χαριστικές διατάξεις αποφυλακίζονται τρομοκράτες». 

Φαίνεται, ότι το σπίτι του Βολταίρου είναι η μόνη «σύνδεση» του Κυρ. Μητσοτάκη (και της σκληρής Δεξιάς που μοιάζει να εκπροσωπεί στα θέματα των δικαιωμάτων) με τον Διαφωτισμό. Κατά τ' άλλα, αναμένουμε τους αντιλαϊκιστές σχολιαστές να... κάνουν ότι δεν είδαν τις παραπάνω δηλώσεις του «μετριοπαθή μεταρρυθμιστή», του οποίου επίμονα προσπαθούν να φιλοτεχνήσουν το «φιλελεύθερο» προφίλ.

H δήλωση Παρασκευόπουλου για τη στοχοποίηση του Ν. 4322/2015 από τη ΝΔ με αφορμή τους ληστές στο Π. Φάληρο:

«Πρόωρες απολύσεις κρατουμένων από τις φυλακές έχουν εισαχθεί εδώ και 100 χρόνια στη χώρα μας με τον Ν. 811/1917. Κατά καιρούς γίνονται συντμήσεις του ελάχιστου χρόνου παραμονής, είτε με πάγια είτε με προσωρινή ισχύ. Τα ποσοστά υποτροπής αποφυλακιζομένων δυστυχώς παντού υπερβαίνουν την εγκληματικότητα του γενικού πληθυσμού. Επίσης είναι κατανοητό σε όσους κατ' ελάχιστον παρακολουθούν τα ζητήματα αντεγκληματικής πολιτικής, αλλά και το αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ, ότι η υποτροπή στο έγκλημα είναι προϊόν πολύ περισσότερο των συνθηκών κράτησης (συνωστισμός, αργία ή αντίθετα προγράμματα απασχόλησης και επανένταξης) και πολύ λιγότερο κάποιων αυξομειώσεων της διάρκειας της ποινής.

Καινούριο φαινόμενο όμως είναι ο άκρατος λαϊκισμός, να προβάλλονται τα κρούσματα υποτροπής ως έργα ενός συγκεκριμένου νομοθετικού παράγοντα.

Να αποσιωπώνται οι γενικές διαστάσεις, οι καταδίκες της χώρας λόγω της συμφόρησης, τα όντως σοβαρά, κοινωνικά και οικονομικά αίτια και οι διεθνείς διαστάσεις του οργανωμένου εγκλήματος και να επικρατούν η αφέλεια και η τυφλή αγανάκτηση.

Αρκούν λίγα δευτερόλεπτα σκέψης και κοινής λογικής, ώστε να καταπέσει η προπαγάνδα».
 

Και με ερώτηση στη Βουλή: Συνεχίζει τη σπέκουλα η ΝΔ

«Στοιχεία για τον αριθμό των αλλοδαπών κακοποιών που αποφυλακίστηκαν με το νόμο Παρασκευόπουλου (ν. 4322/2015) και πόσοι εξ αυτών έχουν απελαθεί, ζητούν από τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, 32 βουλευτές της ΝΔ, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, σε συνέχεια της γνωστής σπέκουλας για το ζήτημα της αποσυμφόρησης των φυλακώνς (που στην ακροδεξιάς κοπής ρητορική της ΝΔ μεταφράζεται σε «χάρη» της κυβέρνησης  σε επικίνδυνους κακοποιούς).

Οι ερωτώντες βουλευτές, με επικεφαλής τον βουλευτή Επικρατείας, Δ. Σταμάτη, ζητούν επίσης από τους συναρμόδιους υπουργούς να αιτιολογήσουν γιατί δεν έχει προχωρήσει η άμεση απέλαση όσων αλλοδαπών παραμένουν ακόμη στη χώρα μας, αν και αποφυλακίστηκαν.

Οι 32 βουλευτές της ΝΔ, επικαλούνται δημοσιογραφικές πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, από τη δημοσίευση του ν. 4322/2015, έχουν αποφυλακιστεί 150 «σκληροί αλλοδαποί κακοποιοί», πολλοί εκ των οποίων συνεχίζουν την κακοποιό δράση τους, με πρόσφατο το παράδειγμα της χθεσινής απόπειρας ένοπλης ληστείας στο Παλαιό Φάληρο.

Εκφράζουν δε απορία, για το ότι οι κακοποιοί αυτοί, μετά την αποφυλάκισή τους δεν έχουν απελαθεί αμέσως και παραμένουν στη χώρα μας, με αυταπόδεικτες τις συνέπειες παραμονής τους «τόσο για την δημόσια τάξη όσο και για την επιβάρυνση του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας».

Γι’ αυτό -όπως αναφέρουν στο κείμενο της ερώτησής τους οι βουλευτές- προκαλούν θυμηδία οι ισχυρισμοί του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, ότι «θα παραταθεί η ισχύς του νόμου Παρασκευόπουλου, γιατί παράγει αποτελέσματα» και ότι «η κυβέρνηση παίρνει όλα τα μέτρα για τη θεσμική θωράκιση».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)