to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:52 | 29.10.2012

left.gr

Πολιτική

Πλήθος κόσμου στο πλευρό του Κώστα Βαξεβάνη- δηλώσεις

"Αυτές τις μέρες γίνεται μια προσπάθια να βγω εγώ κατηγορούμενος, ενώ ο κ. Βενιζέλος έχασε το USB στην τουαλέτα", δήλωσε ο δημοσιογράφος κατά την έξοδό του από το δικαστήριο.



Δήλωση Κώστα Βαξεβάνη:


Δήλωση Π. Κουρουμπλή:


Δήλωση Οικονομόπουλου, δικηγόρου του Κ. Βαξεβάνη:

Δήλωση Ν. Κωνσταντόπουλου:


13:38 Η δίκη του Κ. Βαξεβάνη παίρνει τριήμερη αναβολή










12:44
Προς το παρόν έχει διακοπεί η διαδικασία στην Ευελπίδων και αναμένεται οι δικαστές να καθήσουν πάλι στην έδρα στις 13.00, για να δικάσουν τα αυτόφωρα της Κυριακής. Στο χώρο βρίσκεται και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής.


12:00 Έφτασε στην Ευελπίδων ο Κώστας Βαξεβάνης, στο β΄Αυτόφωρο Μονομελές, στο κτίριο 2, αίθουσα 1, προκειμένου να καταθέσει για τη δημοσίευση της φερόμενης ως λίστας Λαγκάρντ. Πλήθος κόσμου, όπως και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, βρίσκονται στα δικαστήρια για συμπαράσταση. Στο σημείο βρίσκονται και πολλά τηλεοπτικά συνεργεία.


*************************


Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης παραπέμφθηκε χτες να δικαστεί, κατηγορούμενος σε βαθμό πλημμελήματος για τη δημοσιοποίηση ονομάτων που φέρονται να αποτελούν τη «λίστα Λαγκάρντ». Ο Κ. Βαξεβάνης αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί. 


Στις 12:00 στο Β' Αυτόφωρο Μονομελές στην Ευελπίδων η δίκη.Δεν δικάζεται το HOT DOC αλλά η ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα και η αλήθεια


Έτσι προαναγγέλλει τη σημερινή δίκη του και σχολιάζει το γεγονός της δίωξης του ο Κώστας Βαξεβάνης στο twitter.



Κάλεσμα για συγκέντρωση συμπαράστασης στην Ευελπίδων


Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλούν όλους τους δημοσιογράφους, αλλά και κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται για την ελεύθερη ενημέρωση σήμερα Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι στα δικαστήρια της Ευελπίδων, σε συμπαράσταση στον δημοσιογράφο Βαξεβάνη.



Καταγγελία για καπέλωμα πριν από τη δίκη


Από τον ίδιο τον Κώστα Βαξεβάνη στο twitter και με δημοσίευμα στο Κουτί της Πανδώρας, γίνεται λόγο για καπέλωμα πριν από τη δίκη. 

«Με πρωτοφανή τρόπο η Εισαγγελία Αθηνών εγκαινιάζει, δήθεν για ενημέρωση των δημοσιογράφων, τη συνέντευξη τύπου και αυτό μόλις μία ώρα ο δικαστής ανέβει στην έδρα για την υπόθεση του Κώστα Βαξεβάνη.

Η κίνηση αυτή χειραγωγεί το δικαστήριο και έχει σκοπό να προκαταβάλει τη δικαστική κρίση ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί να δικαιολογήσει τη δίωξη του Εισαγγελέα και την απόφαση που πάρθηκε και αγγίζει τα όρια παραθεσμικής λειτουργίας.

Το HOTDOC καλεί τόσο την Ένωση Συντακτών και την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων να πάρουν θέση» αναφέρει το δημοσίευμα.


Η Εισαγγελία θα ενημερώσει τους Δημοσιογράφους για τη δίωξη 1 ώρα πριν τη δίκη.Κανονικό καπέλωμα της δικαστικής κρίσης.Απροκάλυπτη παρέμβαση



Διαβάστε επίσης:

Ψαλιδοχέρης: Έτσι πήρε ο Βαξεβάνης τη λίστα

Η σύλληψη Βαξεβάνη είναι πολιτική - Όλο το ρεπορτάζ


Ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ για τη σύλληψη Βαξεβάνη


H ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την υπόθεση Βαξεβάνη


Ο διεθνής διασυρμός για τη σύλληψη Βαξεβάνη έφτασε μέχρι την Κίνα


Η λίστα Λαγκάρντ που δημοσιεύει το HOT DOC

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)