to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:02 | 17.07.2020

Κοινωνία

«Θα πολεμάμε πάντα»: Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Βασίλη Μάγγου

«Αθάνατος» φώναζαν αποχαιρετώντας τον. Ο πατέρας του είχε καλύψει το πρόσωπο με μια φωτογραφία του παιδιού του που έγραφε ότι είχε γράψει ο γιος του «Κι ας μη νικήσουμε ποτέ, θα πολεμάμε πάντα».


Πλήθος κόσμου είπε χθες το τελευταίο «αντίο» στον 26χρονο Βασίλη Μάγγο, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του από τη μητέρα του το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, ένα μηνά μετά τον ξυλοδαρμό και τον βασανισμό του στο αστυνομικό τμήμα της πόλης.

Συγγενείς, φίλοι, αλληλέγγυοι και οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας της Νίκης Βόλου κατέκλυσαν κυριολεκτικά την εκκλησία των Εισοδίων της Θεοτόκου Άνω Βόλου για να αποχαιρετήσουν τον 26χρονο.

Όπως μεταδίδει το magnesianews.gr, μετά το τέλος της τελετής και αφού οι στενοί συγγενείς του μίλησαν και απήγγειλαν στίχους που είχε γράψει συγγενικό του πρόσωπο, για να αποχαιρετήσουν τον άτυχο 26χρονο, οι γονείς και η αδελφή του κάλυψαν τα πρόσωπά τους με μια φωτογραφία του Βασίλη και με δημοσιεύματα εφημερίδας που είχε φωτογραφία από τον ξυλοδαρμό του πριν ένα μήνα από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο πατέρας του είχε καλύψει το πρόσωπο με μια φωτογραφία του παιδιού του που έγραφε ότι είχε γράψει ο γιος του «Ας μη νικήσουμε θα πολεμάμε πάντα» και η μητέρα και η αδελφή του φωτογραφίες δημοσιεύματος σε ζωνάρι συγκεκριμένης εφημερίδας που έδειχναν τον νεαρό πεσμένο, να τον χτυπούν αστυνομικοί έξω από τα Δικαστήρια, με τίτλο του ρεπορτάζ «δεν μπορώ να πάρω ανάσα».

Επιθυμία της οικογένειας ήταν να μην καταγράψουν οι δημοσιογράφοι το συγκεκριμένο πλάνο, ενώ οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα φωνάζοντας «Αθάνατος» και αποχαιρετώντας με τον δικό τους τρόπο τον 26χρονο.

Επίσης μέλη της επιτροπής πολιτών πήγαν πλακάτ που έγραφαν «Όχι στη βία της εξουσίας», «Κι ας μη νικήσουμε ποτέ, θα πολεμάμε πάντα».

Υπενθυμίζεται πως ο θάνατος του Βασίλη οφείλεται σε οξύ πνευμονικό οίδημα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας - νεκροτομής που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 15 Ιουλίου. Η ιατροδικαστής Ελένη Καλύβα πραγματοποίησε τη νεκροτομή παρουσία Εισαγγελέα, αλλά και παρουσία τεχνικού συμβούλου της οικογένειας. Διαβάστε σχετικά, εδώ.

Πηγή: alfavita.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)