to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:34 | 27.10.2018

Κοινωνία

Πλήθος κόσμου στη μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης

«Τιμούμε σήμερα τους προγόνους μας που αγωνίστηκαν, έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και την πατρίδα ενάντια στον κατακτητή, ενάντια στον φασισμό», δήλωσε η Κ. Νοτοπούλου


Όπως αναλυτικά μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Στην οδό Τσιμισκή πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στο πλαίσιο των εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου. Σε αυτήν συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια της πόλης ενώ χειροκροτήθηκαν από πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς στο κέντρο της πόλης. Η παρέλαση ξεκίνησε από τη Διαγώνιο και ολοκληρώθηκε στην οδό Ίωνος Δραγούμη.Σε δηλώσεις της αμέσως μετά η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου τόνισε: «Τιμούμε σήμερα τους προγόνους μας που αγωνίστηκαν, έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και την πατρίδα ενάντια στον κατακτητή, ενάντια στον φασισμό. Σήμερα, με το ίδιο σθένος, με τόλμη, παλεύουμε για το σήμερα και το αύριο, για κοινωνική δικαιοσύνη». Η κ. Νοτοπούλου συνεχάρη τις μαθήτριες και τους μαθητές που συμμετείχαν στην παρέλαση και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλες και όλους.

Τα συγχαρητήριά του στη νεολαία της Θεσσαλονίκης έδωσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος εκπροσώπησε τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Όπως δήλωσε, αμέσως μετά, η νεολαία της Θεσσαλονίκης που παρέλασε, «τίμησε τη μεγάλη αυτή γιορτή της σημαίας αλλά και της επετείου του "Όχι", τίμησε όλους αυτούς που πάλεψαν ενάντια στο φασισμό και τον ναζισμό και δίνει πάλι το παρόν της ενάντια στις φασιστικές ιδέες και τις ναζιστικές ιδέες». «Χρέος των μεγαλύτερων, χρέος δικό μας είναι να εξασφαλίσουμε ό,τι καλύτερο για τη νεολαία και να κάνουμε όλα εκείνα τα βήματα ώστε και οι νέοι μας που είναι έξω να γυρίσουν πίσω» προσέθεσε.

Εξαιρετική χαρακτήρισε την παρέλαση ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος τόνισε: «Είμαστε όλοι περήφανοι για τα παιδιά μας για τα οποία, όμως, θέλουμε το καλύτερο, θέλουμε σύγχρονα σχολεία χωρίς διπλοβάρδιες, σύγχρονα ανοιχτά στην έρευνα πανεπιστήμια, χωρίς εγκληματικότητα, χωρίς ναρκωτικά, θέλουμε θέσεις εργασίας για να μένουν οι νέοι Έλληνες εδώ στην Ελλάδα και να δημιουργούν». Σε κάθε περίπτωση, όπως ανέφερε, η Περιφέρεια βάζει τα δυνατά της για να διαμορφώσει καλύτερες συνθήκες στα σχολεία και στα πανεπιστήμια αλλά και για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες «για να μπορέσει η νέα γενιά να μείνει εδώ, να μη φύγει στο εξωτερικό και να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα».

Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας ανέφερε ότι «η μαθητιώσα νεολαία συμβάλλει στον εορτασμό των εθνικών μας επετείων και μας θυμίζει το χρέος, το χρέος μας ποια Ελλάδα θα τους παραδώσουμε. Είναι βαριά η ευθύνη στις πλάτες μας για να γυρίσουμε σελίδα για να μπορέσει στην Ελλάδα να ξαναλάμψει και πάλι ο ήλιος». Για τους νέους και τις νέες της χώρας μίλησε και ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, λέγοντας ότι αποτελούν την ελπίδα του έθνους. «Χρέος δικό μας είναι να τους δώσουμε τη δύναμη, τα εφόδια, τις γνώσεις και τις δεξιότητας για μια νέα ισχυρή Ελλάδα, κοινωνικά οικονομικά και εθνικά» προσέθεσε.

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης, επισήμανε ότι «σήμερα γιορτάζουμε μετρώντας το κόστος που πλήρωσαν οι πρόγονοί μας για να είμαστε εμείς ελεύθεροι» και τόνισε ότι «χρέος του πολιτικού προσωπικού της χώρας είναι να δείξει το δρόμο προς την εθνική μας ανεξαρτησία».

Από την πλευρά του Ποταμιού, η Γιάννα Παναγοπούλου, δήλωσε: «Το χρέος και η πρόκληση για την πολιτική τάξη είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να μείνουν τα παιδιά μας στη χώρα μας, να ζουν, να δημιουργούν και να εργάζονται εδώ. Πιο πολύ έχουν αυτό ανάγκη από το χειροκρότημά μας στις παρελάσεις. Πρέπει όλοι, πολιτικοί και πολίτες, να γυρίσουμε την πλάτη στη δημαγωγία και τον λαϊκισμό που δηλητηριάζει τους πολίτες και κρατά τη χώρα καθηλωμένη στην οπισθοδρόμηση».

Την παρέλαση παρακολούθησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο αν. γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Διεθνών Σχέσεων και Οικονομικής Συνεργασίας, Νικόλαος Εξαδάκτυλος, ο αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Γιώργος Ορφανός, Χάρης Αηδονόπουλος, Παναγιώτης Ψωμιάδης καθώς και εκπρόσωποι του Στρατού και της Εκκλησίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)