to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:52 | 19.09.2013

Κοινωνία

Πλήθος κόσμου και σήμερα στην αντιφασιστική συγκέντρωση στη Νίκαια

Ενημέρωση από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι - "Φονιάδες, αλήτες, χρυσαβγίτες" - Φωτογραφίες και από διαδηλώσεις σε πόλεις του εξωτερικού


20:33 Η πορεία επέστρεψε στην πλατεία Δαβάκη, από όπου ξεκίνησε. 

Embedded image permalink 

20:31 Φωτογραφία από Νίκαια (από @inflammatory_) 

Embedded image permalink

20:28 Φωτογραφία από αντιφασιστική διαδήλωση στην Στοκχόλμη (από ‏@martina_i_mia) 

Embedded image permalink

Embedded image permalink

20:03 Η πολυπληθής πορεία της Νίκαιας συνεχίζει στα στενά της συνοικίας με αντιφασιστικά συνθήματα & υψωμένες γροθιές.Σε ασφυκτικό κλοιό επιμένουν τα ΜΑΤ. (φωτογραφίες από skar_) 

Embedded image permalink

Embedded image permalink

20:02 Συγκέντρωση πραγματοποιείται αυτήν την ώρα και στην πλατεία Πατριάρχου, κεντρική πλατεία Νέας Φιλαδέλφειας.  

19:45 Όπως μεταδίδει ο Δρομογράφος, τα ΜΑΤ βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τους διαδηλωτές και προκαλούν. 

Embedded image permalink

Embedded image permalink

19:36 Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει δρόμους στη Νίκαια για να μην φτάσει η πορεία σε γραφεία της χρυσής αβγής (από @MakisSinodinos) 

Embedded image permalink

19:22 Ξεκίνησε η πορεία του ΠΑΜΕ, θα κινηθεί στις εργατικές κατοικίες της Νίκαιας. 

Φωτογραφία @skar_

 Embedded image permalink

19:15 Ελεύθερη αφέθηκε η σύζυγος του Γ.Ρουπακιά 

19:08 Φωτογραφίες από τη συγκέντρωση στις Βρυξέλλες (από @Krotkie) 

Embedded image permalink

Embedded image permalink

19:03 Αρκετός κόσμος βρίσκεται στο Περιβολάκι της Νίκαιας. Φωτογραφίες από την πλατεία Δαβάκη. (@dromografos, @dromografos2) 

φωτογραφία από @SkoupaDoo 

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Embedded image permalink

18:54 Αυτήν την ώρα μεταφέρονται στην Εισαγγελία Πειραιά οι 34 συλληφθέντες απο τη χθεσινή αντιφασιστική διαδήλωση. Παρών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας.

Σημειώνεται ότι στους 25 από τους συλληφθέντες αποδίδεται ομαδοποιημένη κατηγορία για τις «κακουργηματικές πράξεις» των εκρήξεων, της κατοχής εκρηκτικών, του εμπρησμού, της διατάραξης κ.ά. καθώς και της πρόκλησης σωματικής βλάβης σε πέντε αστυνομικούς. Διαβάστε περισσότερα εδώ

*********

Τη συγκέντρωση διοργανώνουν το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, η Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών-Καθαριστών, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Ρυμουλκών – Ναυαγοσωστικών, Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, η Πανελλαδική Ένωση Ελαιοργοσαπουνοποιών, Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά, το Σωματείο Λογιστών Πειραιά, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, το Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Πειραιά, το Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά, το Παράρτημα Πειραιά Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά,το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πειραιά, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νίκαιας – Κορυδαλλού, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νίκαιας – Κορυδαλλού και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Σαλαμίνας.

Στη συγκέντρωση καλεί και ο ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά. Ακολουθεί ανακοίνωση του για τη χθεσινή αντιφασιστική συγκέντρωση: 

«ΖΕΙ– ΖΕΙ ο Παύλος Φύσσας ΖΕΙ, με Πέτρουλα, Λαμπράκη μας οδηγεί»

Η άγρια δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αποτέλεσε την τραγική αφορμή, για να ζήσει ο Πειραιάς και ίσως ολόκληρη η χώρα, τη μεγαλύτερη αντιφασιστική κινητοποίηση των τελευταίων χρόνων. Αυτή η λαϊκή ετοιμότητα, ενόχλησε ιδιαίτερα, κυβέρνηση και παρακράτος, Έτσι, τη σκυτάλη της ρατσιστικής βίας, από τους δολοφόνους χρυσαυγίτες, πήραν χθες οι άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ και των ΜΑΤ. 

Ζήσαμε μια δεύτερη νύχτα μίσους, αυτή τη φορά από την Ελληνική Αστυνομία προς τους αντιφασίστες διαδηλωτές και ιδιαίτερα τους νέους. Γίναμε μάρτυρες μιας λυσσασμένης αστυνομικής επίθεσης κατά του αμέτρητου ειρηνικού πλήθους, στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο της Αμφιάλης. Λίγες ώρες μετά τη δολοφονία, από φασίστα τραμπούκο μέλος της Χρυσής Αυγής, του Παύλου Φύσσα, η διάτρητη πλέον από το ναζιστικό σαράκι ΕΛ.ΑΣ., έπνιξε στα χημικά και τη βία, τη μεγαλειώδη διαμαρτυρία. Ιδιαίτερα, μετά το τέλος της πορείας, δηλαδή μετά τις εννέα το βράδυ, η αστυνομική  επιχείρηση, ήταν ουσιαστικά ενέδρες για νέους, αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους, που απλώς επέστρεφαν στο σημείο εκκίνησης της πορείας, για να πάρουν τα αυτοκίνητά τους. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά, χαιρετίζει τα μέλη του, καθώς και κάθε δημοκράτη, δημοκράτισσα, αντιφασίστα και αντιφασίστρια, για τη συγκλονιστική παρουσία τους, στη διαδήλωση. Ταυτόχρονα, εκφράζει τη συμπαράστασή του, στους δεκάδες τραυματίες από την επίθεση της Αστυνομίας, καθώς και σε όσες και όσους προσήχθησαν και συνελήφθησαν, άδικα. Θέλουμε επίσης, να εκφράσουμε το θαυμασμό μας, για την αλληλεγγύη που επέδειξαν στους διαδηλωτές, οι κάτοικοι, σε όλες τις γειτονιές της εργατομάνας πόλης του Κερατσινίου.

Από τον Πειραιά, χιλιάδες άνθρωποι μαζί,  φωνάζουμε για ν’ ακουστεί δυνατά σε όλη την Ευρώπη ότι: στην Ελλάδα με κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, οι ναζί δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι και οι αντιφασίστες δημοκράτες ξυλοκοπούνται και φυλακίζονται. Γνωρίζουμε καλά, ότι κανείς πολίτης, δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής, με το φάντασμα του νεοναζισμού να επιστρέφει ξανά στους δρόμους της Ελλάδας και της Ευρώπης. Κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής, παρά ενταγμένος και ενεργός σε ένα μεγάλο αντιφασιστικό Κίνημα. Σ’ αυτό το αντιφασιστικό ποτάμι, που φαίνεται να ξεκινά τώρα από τις γειτονιές του Πειραιά και δεν θα πρέπει να γυρίσει πίσω. 

Ο φασισμός και οι τυχοδιώκτες που του κάνουν πλάτες, δεν θα περάσουν.

Αυτοί που αφού διέλυσαν την κοινωνία, παίζουν τώρα παιχνίδια με τη δημοκρατία, θα τιμωρηθούν.

Διαβάστε σχετικά: 

Για τη χθεσινή αντιφασιστική διαδήλωση

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)