to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:04 | 07.03.2020

Πολιτική

Η κυβέρνηση κωφεύει για τα παρακρατικά φαινόμενα και τον «τουρισμό» των νεοναζί

Η κυβέρνηση κλείνει τα μάτια στη δράση φασιστοειδών, ακροδεξιών και παραστρατιωτικών ομάδων και τους καλύπτει βαφτίζοντάς τους "εθνοφύλακες", την ώρα που ομάδες νεοναζί εμφανίστηκαν (μετά τον Έβρο) και στη Λέσβο


Την Παρασκευή 6/3, ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση «να αναλάβει τις ευθύνες της, να επιβάλει τη νομιμότητα και να βάλει ένα τέλος στα άκρως ανησυχητικά παρακρατικά φαινόμενα, πριν θρηνήσουμε θύματα».

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ στα νησιά: «Κίνδυνος για τη Δημοκρατία από τις παρακρατικές ομάδες» (βίντεο)

Αφορμή για την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτέλεσε η αύξηση των «κρουσμάτων» ακροδεξιών και νεοναζιστικών αφίξεων στη χώρα μας, καθώς μέχρι και Γερμανοί νεοναζί ήρθαν στη Λέσβο για να πολεμήσουν τους «εισβολείς».

Αρχικά, οι νεοναζί φέρονται να προσποιούνταν τους ρεπόρτερ με κάμερες από τη Γερμανία, τραβώντας τα πάντα και σημειώνοντας «Ήρθαμε να κάνουμε ρεπορτάζ για να δείξουμε και την πλευρά του Έλληνα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρουσία τους δημιούργησε αναστάτωση σε μερίδα κατοίκων ενώ, όπως μεταφέρει η εφημερίδα «Πολιτικά», όταν βρέθηκαν σε κεντρικό δρόμο του νησιού, δημιουργήθηκε συμπλοκή, απομακρύνθηκαν βίαια, ενώ ενός εξ αυτών άνοιξε το κεφάλι μετά από επίθεση από άγνωστο.

Μάλιστα, όπως μεταφέρει το «stonisi.gr», οι γερμανοί νεοναζί φέρονται να φώναζαν: «Θα σας κάνουμε ό,τι σας κάναμε στα Καλάβρυτα»- προφανώς αναφερόμενοι στη 13η Δεκέμβρη του 1943 και στη μαζικότερη σφαγή αμάχων από τις δυνάμεις κατοχής των Ναζί στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο.

*ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Με ντόπιους συνεργάτες η ναζιστική συμμορία

Τις προηγούμενες ημέρες, ακροδεξιοί από τη Γερμανία, την Αυστρία και τη Σουηδία βρέθηκαν στην Ελλάδα με προορισμό τα ελληνοτουρκικά σύνορα, καθώς η ένταση με την Τουρκία τα μετέτρεψε σε πόλο έλξης για εκμετάλλευση. Όπως ανέφερε ρεπορτάζ του The Press Project, ταξίδι με προορισμό τον Έβρο πραγματοποίησε ο ηγέτης του αυστριακού ακροδεξιού κόμματος IBÖ (Identitarian Movement of Austria), Μάρτιν Σέλνερ, μαζί με αρκετούς ομοϊδεάτες του.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον ναζί «ακτιβιστή» Μάρτιν Σέλνερ, αρχηγό του αυστριακού IBÖ, το οποίο περιγράφεται στο wikipedia ως ένα μόρφωμα που μεταξύ άλλων «αντιτίθεται στον φιλελευθερισμό, τον διεθνισμό, το Ισλάμ, τον Ισλαμισμό, την πολυπολιτισμικότητα», ενώ έχει συνδεθεί επανειλημμένως με ναζιστικές και νεοναζιστικές οργανώσεις.

Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε, ο ίδιος και άλλα μέλη του «Identity Movement», κρατούν σημαίες της Ελλάδας, της Αυστρίας και μία με το σπαρτιάτικο Λάμδα, καθώς και ένα πανό που γράφει «Απαγορεύεται. Δεν θα κάνετε την Ευρώπη σπίτι σας». Σημειώνεται πως το «Identity Movement» του Σέλνερ, εμφανίζεται να βρίσκεται κοντά στο εθνικιστικό «Κόμμα της Ελευθερίας», με το οποίο βρέθηκε στην κυβέρνηση ο Αυστριακός Σεμπάστιαν Κουρτς.

Όπως αναφέρει το The Press Project, o Μάρτιν Σέλνερ, φέρεται να επέστρεψε στην Αυστρία, ενώ ο Σουηδός αρχηγός του εθνικιστικού «Σουηδοί Δημοκράτες» συνελήφθη στην Τουρκία, από όπου και φέρεται να απελάθηκε.

O Τζίμι Όκεσσον, ηγέτης του κόμματος «Σουηδοί Δημοκράτες», που βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη χώρα μας με προορισμό τον Έβρο, εμφανίζεται να πέρασε στην πλευρά της Τουρκίας, όπου  επιχείρησε να μοιράσει  φυλλάδια που αναφέρουν «Η Σουηδία είναι γεμάτη» σε πρόσφυγες και μετανάστες. Εκεί, σύμφωνα με τον σουηδικό Τύπο, συνελήφθη και έπειτα απελάθηκε από τη χώρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα φυλλάδια ανέφεραν «Η Σουηδία είναι γεμάτη. Μην έρθετε σε εμάς! Δεν μπορούμε να σας δώσουμε χρήματα ή να σας παράσχουμε στέγαση. Συγγνώμη για αυτό το μήνυμα», ενώ στην υπογραφή αναφερόταν «Ο λαός της Σουηδίας, Σουηδοί Δημοκράτες».

Παρέα με τους εγχώριους νεοναζί

Από τη συνέυρεση των ακροδεξιών δεν θα μπορούσε να λείπει ο ευρωβουλευτής και επί σειρά ετών στέλεχος τηςκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής,  Γ. Λαγός, ο οποίος εμφανίζεται σε φωτογραφίες δίπλα στις ομάδες κρούσης στα σύνορα του Έβρου.

Με την αβάντα των ΜΜΕ και τη στήριξη της ΝΔ

Ο Λαγός βρέθηκε δίπλα στις αυτόκλητες ομάδες των  δήθεν ‘αγανακτισμένων’ πολιτών που παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους (ομολογεί στον επίσημο ιστότοπο της οργάνωσής του ότι «βρίσκεται στα ελληνοτουρκικά σύνορα και ήδη συμμετέχει ενεργά στις περιπολίες που διεξάγουν οι κάτοικοι της περιοχής»), με την ανοχή της κυβέρνησης και υπό την εγκωμιαστική παρουσίαση των ΜΜΕ που καλύπτουν τις επικίνδυνες εικόνες με όρους αναπτέρωσης του εθνικού φρονήματος.

Μάλιστα, χρυσαυγίτες ανακοίνωσαν «απόβαση» στον Έβρο μαζί με μέλη της ΝΔ, τον Κομνηνό Δεμέστιχα, ο οποίος είχε επιλεγεί ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος. Όπως μεταδίδει τοπική ιστοσελίδα της Λακωνίας, «την πρόθεσή τους να ταξιδέψουν στον Έβρο, "εκεί που χτυπά πιο δυνατά η καρδιά της Ελλάδος", όπως αναφέρουν σε επιστολή τους, εξέφρασε ομάδα μανιατών και λακώνων με συντονιστές τους Κομνηνό Δεμέστιχα και Γιώργο Δημακόγιαννη». Ο Δημακόγιαννης ήταν υποψήφιος βουλευτής με την Χρυσή Αυγή το 2015.

Παράλληλα, μετά την κάλυψη που παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Πέτσας στις «πολιτοφυλακές», ακόμα ένας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο Α. Νικολακόπουλος, μιλώντας στο «Κόντρα» και τη Νατάσα Γιάμαλη παρείχε στήριξη μιλώντας για εθνική ομοψυχία. 

Ευχάριστη γαλάζια «παραφωνία»

Μία ευχάριστη κραυγή αγωνίας, κόντρα στην κυβερνητική ανοχή στα επικίνδυνα και πρωτοφανή φαινόμενα, εξέφρασε πρώην βουλευτής της Ν.Δ. στη Λέσβο, ο Παύλος Βογιατζής, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να βάλει «τέλος στα τάγματα εφόδου στη Λέσβο. Πρέπει να υπάρχει η παρουσία του κράτους που να εξασφαλίζει έννομη τάξη. Καλή, πάρα πολύ η φύλαξη των νησιών στη θάλασσα, αλλά δεν τιμά κανέναν αυτό που συμβαίνει με τα τάγματα εφόδου» (πηγή: stonisi.gr).

Προσήχθη στον Βόλο ο διαχειριστής του «Συλλόγου Κυνηγών Λαθρομεταναστών»: Εκλιπαρούσε τους αστυνομικούς

Στο μεταξύ, στην Ασφάλεια Βόλου προσήχθη ο διαχειριστής της ρατσιστικής σελίδας «Σύλλογος Κυνηγών Λαθρομεταναστών» στο Βόλο.

Σύμφωνα με το e-thessalia.gr, ο 34χρονος εκλιπαρούσε τους αστυνομικούς λέγοντας ότι «ήταν μια ανοησία, δεν τα εννοούσαμε. Αφήστε μας,  δεν θα πειράξουμε κανέναν. Ήταν όλα ένα λάθος».

Το περιεχόμενο της σελίδας προκάλεσε «σάλο» χθες, μόλις γνωστοποιήθηκε η ύπαρξή της. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο διαχειριστής που δηλώνει στο προφίλ του και δόκιμος ανθυπολοχαγός του στρατού αλλά και  μέλη της ομάδας είναι πρόσωπα γνωστά στην Ασφάλεια.

Η  δράση της κλειστής διαδικτυακής ομάδας που δημιουργήθηκε στις 3 Μαρτίου έγινε γνωστή όταν άρχισε να εξαπλώνεται και να αποκτά μέλη. Τα όπλα που διέθεταν τα μέλη φιγουράριζαν στις αναρτήσεις τους (κάποιοι έβαζαν φωτογραφίες και με άδειες οπλοφορίας) που συνοδεύονταν από δηλώσεις μίσους κατά των «λαθρομεταναστών» στον Βόλο, που πρέπει να «ξεβρωμίσει» (διαβάστε αναλυτικά).

Στο σκαμνί 55 άτομα για τα γεγονότα του Σαββατοκύριακου σε Λέσβο και Σάμο

Στο μεταξύ, στον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος 55 κατοίκων της Λέσβου και τουλάχιστον 10 κατοίκων στη Σάμο για τα αδικήματα της παρακώλυσης συγκοινωνιών και της παράνομης κατάληψης δρόμων ανακοίνωσε χθες (Παρασκευή 6/3/20) το βράδυ η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση βορείου Αιγαίου.

Οι πρώτοι (στη Λέσβο) κατηγορούνται ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο παρεμπόδισαν τη μεταφορά νεοεισερχομένων προσφύγων και μεταναστών στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, τοποθετώντας στο δρόμο τόσο ιδιωτικά όσο και δημόσια υπηρεσιακά οχήματα Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι δεύτεροι (στη Σάμο) κατηγορούνται ότι το πρωί της 25ης Φεβρουαρίου και τις βραδινές ώρες της 27ης προς την 28η Φεβρουαρίου, παρεμπόδισαν με το ίδιο τρόπο, δηλαδή τοποθετώντας στο δρόμο τόσο ιδιωτικά όσο και δημόσια υπηρεσιακά οχήματα Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρεμπόδισαν την εκτέλεση εργασιών στη νέα υπό κατασκευή δομή διοικητικής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Ζερβού της Σάμου.

Γ. Ραγκούσης: Επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες μας, τεκμηριώθηκαν οι καταγγελίες μας

«Ο κ. Μητσοτάκης και ο εκπρόσωπος του αποδεικνύεται ότι επιχείρησαν να νομιμοποιήσουν και να προστατεύσουν αυτά τα τάγματα παρααστυνομίας, διότι προφανώς γνωρίζουν καλά πως η τερατογένεσή τους είναι αποτέλεσμα των δικών τους απαράδεκτων πολιτικών στα νησιωτικά μας σύνορα», σημειώνει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Ραγκούσης, με αφορμή την ποινική δικογραφία σε βάρος των 55 ατόμων για κρούσματα που κατήγγειλε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «πρωτοφανή, νοσηρά φαινόμενα παρακράτους και παρααστυνομίας» (διαβάστε αναλυτικά). 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)