Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη της ΑΥΓΗΣ της Κυριακής για το ασφαλιστικό όπου δημοσιεύεται το τελικό σχέδιο του υπουργού Εργασίας, που δημιουργεί μόνιμο μηχανισμό μείωσης των συντάξεων, κατόπιν συμφωνίας κυβέρνησης με τρόικα. Μετά την αποκάλυψη της ΑΥΓΗΣ και το θόρυβο που δημιουργήθηκε, ο Γιάννης Βρούτσης αναγκάστηκε να παρέμβει από τις Βρυξέλλες, στην πρωινή εκπομπή του Γ. Αυτιά στο ΣΚΑΙ.

Ο Γ. Βρούτσης εξαπέλυσε επίθεση κατά της εφημερίδας επιβεβαιώνοντάς την ταυτόχρονα, για την ακρίβεια του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ της. «Δεν ξέρω αν είναι δημοσιογραφική επιτυχία να παρουσιάζει κάποιος δημόσια έγγραφα» υποστήριξε ο υπουργός εργασίας, την ώρα που ο Γ. Αυτιάς εκθείαζε την αποκάλυψη της ΑΥΓΗΣ.

«Πρέπει να είναι πιο προσεκτικός» συμβούλεψε τον κ. Βρούτση, ο δημοσιογράφος της ΑΥΓΗΣΑνδρέας Πετρόπουλος σε συνέντευξή του στο ρ/σ στο Κόκκινο υπενθυμίζοντας ότι η εφημερίδα και οι συντάκτες της δεν συνωστίζονται στα γραφεία του κ. Βρούτση για να παίρνουν θέματα για να φτιάχνουν το προφίλ του υπουργού. Εμείς κάνουμε πραγματική δημοσιογραφία και ρεπορτάζ.»

Να σημειωθεί ότι στο νέο σχέδιο, που περιλαμβάνεται στο νέο μεσοπρόθεσμο και θα ισχύσει από το 2015, προβλέπεται η υπαγωγή όλων των ταμείων στο ΙΚΑ, με εξαίρεση τον ΟΓΑ. Η ενοποίηση αφορά τις κύριες συντάξεις, τις επικουρικές και το εφάπαξ. Έρχονται νέες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις καθώς το σχέδιο αποτέλεσμα συμφωνίας κυβέρνησης και τρόικας προβλέπει ενιαίους κανόνες εισφορών και παροχών.

Κατ. Μπρ.