to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:45 | 22.10.2016

Κοινωνία

Πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα στο Μεσολόγγι, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά η Περιφέρεια να κηρυχθεί η πόλη (φωτογραφίες)

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο πρωτοφανής όγκος νερού που έπεσε στην περιοχή από τις πρωινές ώρες, προκάλεσε καταστροφές σε σπίτια, ποιμνιοστάσια, αλλά και σε καλλιέργειες βαμβακιού, ελιάς και κηπευτικών - Εκατοντάδες κλήσεις δέχθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία Μεσολογγίου από κατοίκους που έβλεπαν τις περιουσίες τους να επιπλέουν στα νερά.


Αίτημα να κηρυχθεί ο δήμος Μεσολογγίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έστειλε η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Τα προβλήματα, σύμφωνα με την περιφέρεια, επεκτείνονται στις βασικές υποδομές, κατοικίες, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο του δήμου και ιδιαίτερα στα δημοτικά διαμερίσματα Μεσολογγίου, Αιτωλικού και στις τοπικές κοινότητες Αγίου Γεωργίου, Ευηνοχωρίου, Αγίου Θωμά και Σταμνών.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος είχε στείλει έγγραφο προς τον περιφερειάρχη, με το οποίο ζητούσε να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο πρωτοφανής όγκος νερού που έπεσε στην περιοχή από τις πρωινές ώρες, προκάλεσε καταστροφές σε σπίτια, ποιμνιοστάσια, αλλά και σε καλλιέργειες βαμβακιού, ελιάς και κηπευτικών.

Ακόμη όπως αναφέρεται, η πτώση κεραυνού σε στύλους της ΔΕΗ δίπλα σε αντλιοστάσιο που βρίσκεται μέσα στην πόλη του Μεσολογγίου προκάλεσε εκτεταμένη διακοπή ρεύματος, συσσωρεύοντας μεγάλες ποσότητες νερού. Όμως, μόλις η βλάβη αντιμετωπίσθηκε, στάθηκε δυνατή η άντληση των ομβρίων υδάτων.

Πάντως οι υπηρεσίες και ο μηχανικός εξοπλισμός του δήμου, βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η πυροσβεστική υπηρεσία εκτός από αντλήσεις σε σπίτια και καταστήματα απεγκλώβισε και κατοίκους των οποίων οι οικίες έχουν πλημμυρίσει.

Στην εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων αυτή την ώρα μηχανήματα της ΤΕΡΝΑ προσπαθούν να ανοίξουν το ρέμα που βρίσκεται στην διασταύρωση για ΤΕΙ μιας και ο όγκος του νερού που κατεβαίνει είναι πάρα πολύς.

Απόγνωση επικρατεί στους κατοίκους μιας και δεν είναι η πρώτη που καταστρέφονται οι περιούσιες τους από νεροποντή .Επίσης υπάρχουν δεκάδες αυτοκίνητα τα οποία ακινητοποιήθηκαν στους δρόμους με αποτέλεσμα η κυκλοφορία στην πόλη να διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία.

Πηγή: onairnews.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)