to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:24 | 23.11.2022

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Πλειστηριασμοί: «Με πετάνε έξω, άνεργη, με δύο παιδάκια» - Κραυγή αγωνίας από μητέρα που έχασε το σπίτι της

Όπως καταγγέλλει στο βίντεο, από το fund δεν της επιτρέπουν ούτε να μείνει με μίσθωμα στο ίδιο της το σπίτι μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς - «Πού θα πάω;»


Την αναλγησία σε όλο της το μεγαλείο των funds, που αγοράζουν «κόκκινα» δάνεια και για χρέος μερικές χιλιάδες ευρώ βγάζουν στον πλειστηριασμό τα σπίτια φτωχών πολιτών, περιγράφει η περίπτωση άνεργης μητέρας με δύο μικρά παιδιά, λίγες ημέρες μετά την επιχείρηση βίαιης έξωσης της Ιωάννας Κολοβού.

Η γυναίκα έχασε το σπίτι της και κινδυνεύει να βρεθεί στον δρόμο σε λίγες ημέρες με τα παιδιά της 10 και 14 ετών, αφού από το fund δεν της επιτρέπουν ούτε καν να πληρώνει κάποιο μίσθωμα για να παραμείνει μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

«Με πετάνε έξω, άνεργη, με δύο παιδάκια. Κυριολεκτικά είμαι σε άθλια κατάσταση. Δεν ξέρω τι να κάνω» είπε η ίδια με ραγισμένη φωνή, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Έρχονται τα Χριστούγεννα και δεν ξέρω πού θα μείνω. Τρέμω και εγώ και τα παιδιά μου… Όποιος με ακούει, θέλω να με καταλάβετε, δεν είμαι καλά, χρειάζομαι βοήθεια, δεν ξέρω τι άλλο να κάνω» είπε με απόγνωση η άνεργη μητέρα.

 «Με πετάνε έξω, άνεργη, με δύο παιδάκια»- Κραυγή αγωνίας από μητέρα που έχασε το σπίτι της

Όπως εξήγησε η δικηγόρος της, Κατερίνα Φραγκάκη, το χρέος της άνεργης μητέρας είναι 54.000 ευρώ. Αφορά ένα σπίτι 70 τετραγωνικών που αγόρασε το 2006 για 210.000 χιλιάδες ευρώ, για το οποίο είχε πάρει δάνειο 60.000 ευρώ. Η κ. Φραγκάκη ανέφερε πως επικοινώνησε με τη δικηγόρο του fund και της πρότεινε να δοθεί έστω η δυνατότητα στην μητέρα να μισθώσει το ίδιο της το σπίτι και να παραμείνει μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. «Όχι, θα πρέπει να φύγει μέχρι τέλος Νοεμβρίου από το ακίνητο. Εκτός αν παραιτηθείτε από την ανακοπή που καταθέσατε μετά την κατακυρωτική έκθεση, τότε θα μείνει μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς» της απάντησε κυνικά η εκπρόσωπος της εταιρείας.

«Με ενοχλούν καθημερινά» ανέφερε η άνεργη μητέρα. «Έστειλαν τον πολιτικό μηχανικό να το εκτιμήσει και μου επέτρεψαν να μείνω μέχρι τον Νοέμβριο. Τους ζήτησα να το νοικιάσω και δεν με ακούνε. Είμαι χωρισμένη, είμαι μόνη μου, είμαι άνεργη με δύο ανήλικα παιδιά. Δεν έχω να πληρώσω ούτε την μεταφορική. Πού θα πάω; Τι θα κάνω; Η οικογένεια μου είναι στην επαρχία. Ζητάω παράταση μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς και αρνούνται. Πού θα πάω τα παιδιά μου;» έλεγε και ξαναέλεγε με απόγνωση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)