to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Πλειστηριασμοί και χρυσαυγίτες

Με την παρουσία των ναζί στα ειρηνοδικεία επιδιώκεται η τρομοκράτηση και διάλυση του λαϊκού κινήματος κατά των πλειστηριασμών


«Πολύ κοντά στο να επιτύχει μια τελική συμφωνία με τους θεσμούς για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων είναι το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού» διαβάζω στο ρεπορτάζ του Γιάννη Αγουρίδη στην "Αυγή" της Κυριακής και ευελπιστώ πως η κυβέρνηση έχει αντιληφθεί την επιτακτική και άμεση ανάγκη βελτίωσης του νόμου Κατσέλη, που θα βάλει τέλος στην αγωνία χιλιάδων πολιτών που σέρνονται καθημερινά στα ειρηνοδικεία. Ελπίζω η κυβέρνηση να μην έχει επαναπαυτεί στις συνεχείς διαβεβαιώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου που κάθε τρεις και λίγο εξηγεί στο τηλεoπτικό κοινό του πως χάρη στις ενέργειες της δικής του κυβέρνησης έχουν σχεδόν σταματήσει οι πλειστηριασμοί σπιτιών και κανείς πολίτης δεν κινδυνεύει από τις τράπεζες.

Πόσο ωραία ακούγονται τα λόγια του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης για να είναι αληθινά και να μην διαψεύδονται οδυνηρά από τα Δελτία Δικαστικών Δημοσιεύσεων που αποδεικνύουν πως καθημερινά δεκάδες σπίτια πολιτών βγαίνουν στο σφυρί από τις ελληνικές τράπεζες. Προφανώς εκεί στη Χαριλάου Τρικούπη δεν έχει πάρει τίποτα το αυτί τους για το τι γίνεται καθε πρωί στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας. Ψιλά γράμματα, θα πει κανείς, αυτά, για τον Σωτήρα του Έθνους που απαιτεί την αιώνια ευγνωμοσύνη οφειλετών και υποψηφίων αστέγων. Πάνω από 100 σπίτια βγαίνουν στο σφυρί κάθε βδομάδα χωρίς να το πάρει το αυτί του κ. Βενιζέλου, που στο δικό του παράλληλο σύμπαν οι συστημικές τράπεζες εφαρμόζουν την περίφημη «συμφωνία κυρίων» που πανηγυρικά είχαν συμφωνήσει με την κυβέρνησή του.

Η πραγματικότητα, όμως, τον διαψεύδει δυστυχώς και τους τελευταίους μήνες το βάρος της υποστήριξης των υποψήφιων αστέγων έχει πέσει αποκλειστικά στις πλάτες του κινήματος που με καθημερινές δυναμικές παρεμβάσεις στις δικαστικές αίθουσες αγωνίζεται για την αποτροπή των πλειστηριασμών. Ακόμη, όμως, και αυτό το κίνημα δέχεται πλέον έναν ύπουλο και επικίνδυνο πόλεμο, καθώς τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αλληλέγγυων έρχονται να αμαυρώσουν με την παρουσία τους το τελευταίο διάστημα οι ναζί χρυσαυγίτες. Την περασμένη Τετάρτη 13/5/15 στο Ειρηνοδικείο Πειραιά εμφανίσθηκαν καμιά 30αριά χρυσαυγίτες με αποτέλεσμα να αποκλείσουν την έξοδο των μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, οι οποίοι μπόρεσαν να βγουν έξω μόνο με επέμβαση της Αστυνομίας. Προφανώς πρόκειται για “φιλολαϊκή” κίνηση των ναζί σε αντιπερισπασμό προς τη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης. Με την παρουσία των ναζί στα ειρηνοδικεία επιδιώκεται η τρομοκράτηση και διάλυση του λαϊκού κινήματος κατά των πλειστηριασμών προκειμένου να διεξάγεται απρόσκοπτα η διαδικασία και οι τράπεζες να μπορέσουν να συνεχίσουν το κοινωνικό έργο της δημιουργίας στρατιών νέων αστέγων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)