to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:20 | 15.05.2019

Αθλητισμός

Playoffs χωρίς Ολυμπιακό: Οι Αγγελόπουλοι αποχώρησαν από το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ

Ξανά μπροστά σε αδιέξοδο το ελληνικό μπάσκετ


Όπως μεταδίδει το sport24.gr, ενοχλημένοι αποχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας (15/5) από τα γραφεία του ΕΣΑΚΕ και τη συνεδρίαση των παραγόντων της Basket League οι άνθρωποι της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ο Γιώργος κι ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο Γιώργος Σκινδήλιας και ο Χρήστος Σταυρόπουλος.

"Δεν συμμετέχουμε σε πραξικόπημα", είπε στους δημοσιογράφους ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, επειδή στον ΕΣΑΚΕ αποφασίστηκε να ξεκινήσουν τα playoffs το ερχόμενο Σαβατοκύριακο ενώ εκκρεμεί η προσφυγή της ομάδας του Πειραιά στο ΑΣΕΑΔ για παράνομη/αντικανονική κλήρωση των διαιτητών της 26ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου. Κι αυτό γιατί η κ. Γονιδάκη είχε πει στην προηγούμενη συνεδρίαση πως δεν γίνεται να αρχίσουν τα play offs όσο εκρεμεί το ΑΣΕΑΔ.

"Συμμετείχαμε στη συζήτηση, αλλά τώρα αγνοούν τις δικαστικές αποφάσεις. Άλλα έλεγε η ίδια νομική σύμβουλος πριν από μερικές μέρες, άλλα λέει τώρα. Ας ξεκινήσουν μόνοι τους τα playoffs. Υπήρχαν ψύχραιμες φωνές όπως αυτή των κ.κ. Αγγελόπουλου - Γουλιέλμου, καταλαβαίνουν τι πάει να γίνει. Προσπάθησαν να έρθουν με το μέρος μας, είναι λογικοί άνθρωποι. Τους αγνοούν, κυρίως οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού. Είναι υπεύθυνοι των πράξεών τους, δεν έγινε καμία συζήτηση για τη διαιτησία" πρόσθεσε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Αργότερα, η ΚΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

"Με τη σημερινή του απόφαση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Σ.Α.Κ.Ε προχώρησε, κατά παράβαση των διατάξεων του αθλητικού Ν. 2725/1999, στην επικύρωση του πίνακα βαθμολογικής κατάταξης του Πρωταθλήματος, ενόσω εκκρεμεί η εκδίκαση της προσφυγής μας στο Α.Σ.Ε.Α.Δ. Η Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός αρνείται να νομιμοποιήσει οποιαδήποτε διαδικασία, η οποία καταστρατηγεί την αθλητική νομοθεσία και δηλώνουμε ότι πρόκειται να στραφούμε νομικά εναντίον κάθε αρμοδίου νομικού και φυσικού προσώπου που συνέδραμε στη λήψη της εν λόγω απόφασης"

H επίθεση του Δ. Γιαννακόπουλου

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σχολιάζοντας την αποχώρηση των ανθρώπων του Ολυμπιακού στο μέσο της συνεδρίασης του ΕΣΑΚΕ τους αποκάλεσε υβριστικά «κότες». Ο «ισχυρός άνδρας» της ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν σχολίασε τα όσα αποφασίστηκαν στη συνεδρίαση, ενώ αναφερόμενος στους «ερυθρόλευκους» θυμήθηκε την αποχώρησή τους από το ΟΑΚΑ (13/2), στο ημίχρονο του αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδας.

Οι αποφάσεις που λήφθηκαν

Την ίδια στιγμή, ανακοινώθηκε ότι το ακριβές πρόγραμμα των playoffs θα ανακοινωθεί το πρωί της Πέμπτης 16/5.

Οι παράγοντες των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ, πλην φυσικά του Ολυμπιακού που αποχώρησε, «είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση», όπως υποστήριξε ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΑΕΚ Μάκης Αγγελόπουλος και στη διάρκειά της «έκαναν βήματα προς τα εμπρός για να βρεθούν λύσεις σε ζητήματα που προκαλούσαν τριβές το τελευταίο διάστημα».

Αναλυτικά, σύμφωνα με το sport24.gr:

* Συμφωνήθηκε η πρόταση στην ΕΟΚ για αναδιάρθρωση με 16 ομάδες τη σεζόν 2019/20

* Συμφωνήθηκε να μην υπάρξει υποβιβασμός του Λαυρίου και του Κολοσσού

* Επικυρώθηκε η βαθμολογία της Basket League 2018/19

* Αποφασίστηκε η έναρξη των playoffs το Σάββατο 18 Μαΐου

* Συμφωνήθηκε η επιστροφή στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων

* Συμφωνήθηκε να γίνουν αλλαγές στην ΚΕΔ μετά από συζήτηση με την ΕΟΚ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)