to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:54 | 19.12.2016

Κοινωνία

Πλάτανος Αιγιαλείας: Καταγγελίες κατοίκων για ζημιές στα σπίτια λόγω της διάνοιξης σηράγγων της Εθν. Οδού

Υποστηρίζουν ότι σπίτια, κτίρια και δρόμοι της περιοχής έχουν υποστεί ρωγμές από την στιγμή, που ξεκίνησαν τα έργα για την διάνοιξη των υπόγειων σηράγγων για τον κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος-Πάτρα.


Ο Δημήτρης Σακελλαρόπουλος κάτοικος του Πλατάνου Αιγιαλείας μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» για τα προβλήματα, που όπως ανέφερε, έχουν προκύψει στην περιοχή από τις εργασίες για το μεγάλο οδικό έργο της περιοχής, υπογραμμίζοντας ότι 50 σπίτια, σύμφωνα με εκθέσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος, κρίθηκαν ακατάλληλα για κατοίκιση, όπως και η αίθουσα του πολιτιστικού Συλλόγου «Πήγασος» :

«Εδώ υπάρχει η έντονη ανησυχία των κατοίκων , γιατι μιλάμε για ένα χωριό, που είναι πάνω από 200 χρόνια , το οποίο έχει περάσει σεισμούς , βροχές, θεομηνίες , αλλά δεν έχει κουνηθεί ούτε ένα κεραμίδι. Οι κάτοικοι άρχισαν να ανησυχούν βλέποντας ότι υπάρχει ένα έργο σε εξέλιξη , το οποίο, δεν είμαστε κατά των έργων , να γίνονται τα έργα, αλλά να γίνονται κάτω από συνθήκες σοβαρές και σωστές, με μελέτες και γεωτεχνικές θέσεις, που να προφυλάσσονται τα σπίτια , ούτως ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα. Τα προβλήματα που ήδη διαφαίνονται εδώ είναι ορατά,  δεν χρειάζεται κάποιος να είναι μηχανικός  ή τεχνικός για να καταλαβαίνει ορισμένα πράγματα, παρά τις απόψεις, που λένε οι τεχνικοί του έργου.»

Ο κ. Σακελλαρόπουλος εξηγεί ότι οι κάτοικοι δεν είναι αντίθετοι στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου, που είναι ζωτικής σημασίας για το Νομό Αχαΐας, αλλά αυτό, που τους ενοχλεί είναι το γεγονός, όπως ο ίδιος καταγγέλλει, ότι δεν ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην κινδυνέψουν οι οικίες τους:

 «Φάσκουν και αντιφάσκουν , γιατι διαφαίνεται στις δικαστικές αίθουσες ότι η μελέτη , που είχαν κάνει για το συγκεκριμένο κομμάτι του έργου , ότι ήταν ασφαλής . Ακούστηκαν δε , ότι το χωριό κατολισθαίνει λόγω των βόθρων. Στα 200 χρόνια το χωριό δεν έχει φύγει ούτε ένα χαλίκι , τώρα με το έργο δηλαδή οι βόθροι ενεργοποιήθηκαν; Και γιατι ενεργοποιήθηκαν τώρα; Να πάρουμε και αυτή την εκδοχή. Τι τους ενόχλησε τους βόθρους; Μήπως του ενόχλησε ο τρόπος διάνοιξης των σηράγγων; Λέω εγώ, που δεν είμαι ειδικός. Εγώ εκφράζω ερωτήματα.»

Επίσης, οι κάτοικοι του Πλάτανου Αιγιαλείας τονίζουν ότι τόσο η προηγούμενη όσο και η νυν δημοτική αρχή, δεν είναι στο πλευρό τους, και δεν συνέδραμαν στον αγώνα τους:

«Η δημοτική αρχή στα χωριά, συνήθως έρχεται όταν χτυπάνε οι καμπάνες και έχουμε πανηγύρια και τραπεζώματα. Με λυπεί ειλικρινά αυτή την στιγμή, ότι η δημοτική αρχή της Αιγιαλείας είναι παντελώς αφανής δίπλα σε ένα θέμα , πάρα πολύ σοβαρό. Το γνωρίζουν, το έχουμε εκθέσει, έχουμε χτυπήσει πόρτες, να έρθουν εδώ να ενσκήψουν πάνω στο πρόβλημα, δυστυχώς όμως καμία απολύτως πράξη. Ούτε μια λαϊκή συνέλευση, ούτε μια ενέργεια, που να δείξουν ότι ενδιαφέρονται για το χωριό.»

Ακούστε

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)