to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

0:29 | 28.11.2012

Διεθνή

«Πιθανή η εθνικοποίηση μονάδας χαλυβουργίας στη Φλοράνζ» λέει ο Ολάντ

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατέστησε σαφές ότι εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο να εθνικοποιηθεί μία μονάδα της χαλυβουργίας, αυτή στη Φλοράνζ, και ότι το ζήτημα τέθηκε κατά τη συνάντησή του με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ArcelorMittal, Λακσμί Μίταλ.


«Η εθνικοποίηση αποτελεί μέρος του αντικειμένου της συζήτησης», δήλωσε ο Ολάντ το απόγευμα της Τρίτης σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Μέγαρο των Ηλυσίων με τον Βέλγο πρωθυπουργό Έλιο ντι Ρούπο, διευκρινίζοντας ότι αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει μόνο τη μονάδα της Φλοράνζ και «σε καμία περίπτωση το σύνολο του ομίλου».

«Η δική μας βούληση είναι να διασφαλιστεί ότι το σύνολο της μονάδας μπορεί να είναι βιώσιμο», πρόσθεσε.

Όπως αργότερα έγινε γνωστό από το μέγαρο των Ηλυσίων, κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχε αργότερα με τον Μίταλ, του ζήτησε να συνεχιστούν οι συνομιλίες μεταξύ του κράτους και του ομίλου έως και το Σάββατο για να βρεθεί ένας πιθανός αγοραστής για τη μονάδα.

Το μέλλον αυτής της μονάδας εξελίσσεται σε ένα μπρα-ντε-φερ ανάμεσα στη γαλλική κυβέρνηση και τον πρώτο σε παγκόσμιο επίπεδο χαλυβουργικό όμιλο ο οποίος δηλώνει ότι η εθνικοποίηση της μονάδας της Φλοράνζ θα έθετε υπό αμφισβήτηση την παρουσία του στη Γαλλία.

Ο όμιλος ArcelorMittal θέλει να κλείσει την μονάδα παραγωγής ακατέργαστου χάλυβα στη μονάδα της Φλοράνζ και να κρατήσει τις άλλες εγκαταστάσεις επεξεργασίας χάλυβα. Έδωσε στο κράτος δύο μήνες για να βρει αγοραστή, αλλιώς προτίθεται να κινήσει τις διαδικασίες για να κλείσει τη μονάδα.

Στη Γαλλία έχει περί τους 20.000 εργάτες.


Πηγή: Τα Νέα


ArcelorMittal: Οξύνεται η σύγκρουση με τη γαλλική κυβέρνηση

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)