to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:02 | 01.10.2015

Πολιτική

Πιτέλα: Δεν ετέθη θέμα συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομάδα των Σοσιαλιστών

Με δύο απαντητικές επιστολές του στον Σταύρο Θεοδωράκη και στην κίνηση PES ACTIVISTS, ο πρόεδρος της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα διευκρινίζει ότι δεν συμφώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα στη πρόσφατη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες τη συνεργασία της Ομάδας με τον ΣΥΡΙΖΑ


Στην επιστολή του στον Σταύρο Θεοδωράκη ο κ. Πιτέλα εκφράζει τη πλήρη στήριξή του στο Ποτάμι, εξαίροντας το έργο που έχει επιτελέσει. τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. και επισημαίνει ότι το Ποτάμι κατάφερε να επιβεβαιώσει τον ρόλο του ως καθοριστικού παίκτη του ελληνικού πολιτικού συστήματος.

"Οι πολιτικές προτεραιότητες του Ποταμιού ταυτίζονται με αυτές όλων των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη", αναφέρει και τονίζει ότι "είμαστε μέλη της ίδιας πολιτικής οικογένειας στην Ευρώπη. Τα τελευταία χρόνια, μαζί, δημιουργήσαμε μια πιο ανοιχτή, προοδευτική οικογένεια. Μια οικογένεια ανοιχτή όχι μόνο στις ιστορικές σοσιαλιστικές δυνάμεις, αλλά και σε νέες δυναμικές, μεταρρυθμιστικές δυνάμεις, όπως το Ποτάμι".

Ο κ. Πιτέλα καταλήγει λέγοντας ότι "στις επόμενες μάχες που θα δώσετε, μπορείτε να βασίζεστε στην πλήρη στήριξη της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών".

Στην άλλη επιστολή του προς την κίνηση PES ACTIVISTS η οποία γνωστοποιήθηκε με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφέρει:

"Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ποτέ δεν "πρόσφερα στον Αλέξη Τσίπρα θέση στην οικογένειά μας". Συνάντησα τον κ. Τσίπρα στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 και συζητήσαμε το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών, καθώς και την εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης. Επανέλαβα την υποστήριξή μου στην πλήρη εφαρμογή του τρίτου δανειακού προγράμματος. Η Ελλάδα δεν θα επιβιώσει αν εφαρμόσουμε μόνο τα περιοριστικά μέτρα που προβλέπονται από τη δανειακή σύμβαση. Θα πρέπει επίσης να εφαρμοστούν μέτρα για την αναδιάρθρωση του χρέους και τη στήριξη των επενδύσεων.

Επίσης, κατέστησα σαφή την αντίθεσή μου με τη συμμαχία μεταξύ ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ την απόφαση του κ. Τσίπρα να σχηματίσει κυβέρνηση με το κόμμα της δεξιάς ΑΝΕΛ, ένα στρατηγικό λάθος που θα μπορούσε να επηρεάσει άσχημα την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Αυτή είναι η επίσημη και δημόσια τη θέση μου, όπως αναφέρεται στη μοναδική συνέντευξή μου στον διεθνή Τύπο για την Ελλάδα, μετά τις εκλογές.

Για τους λόγους αυτούς, ποτέ δεν υπήρξε θέμα συμμετοχής στην ομάδα μας. Σε κάθε περίπτωση, πριν από οποιαδήποτε επιλογή που αφορά στο μέλλον της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και στη στρατηγική της έναντι των οποιουδήποτε άλλου ελληνικού κόμματος, θα έχει προηγηθεί συζήτηση με τους συντρόφους μας από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, που είναι ήδη επίσημα μέλη της Ομάδας S&D".

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)