to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Πιστοί και πρόθυμοι πελάτες

Τώρα οι ΗΠΑ πιέζουν εμάς να είμαστε διαλλακτικοί απέναντί της σε σχέση με τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Είναι ισχυροποίηση της χώρας αυτό; Σοβαρά τώρα;


Δεν είναι διπλωματία το ότι η Ελλάδα προσφέρθηκε να αγοράσει από τις ΗΠΑ μαχητικά αεροσκάφη F-35, ούτε κάποιο σπουδαίο κατόρθωμα. Δουλειές κλείνουν οι άνθρωποι και εμείς είμαστε οι πελάτες τους. Και έτσι επιβεβαιώνεται πανηγυρικά η πρόθεση της Ουάσιγκτον να πουλήσει F-16 και πολεμικό υλικό στην Τουρκία. Γιατί αν δεν το είχε κάνει, δεν θα επειγόμασταν και εμείς να αγοράσουμε τα F-35.

Τώρα πουλάνε και στους δύο και τρίβουν τα χέρια τους. Και εμείς δηλώνουμε πιστοί και πρόθυμοι πελάτες, βασιλικότεροι του βασιλέως στην ουκρανική κρίση, κουβαρντάδες με την επ’ αόριστον παραχώρηση ελληνικού εδάφους για αμερικανικές βάσεις. Και μετά τα επαναλαμβάνουμε και στο εσωτερικό της χώρας, με την επισήμανση ότι έτσι αναβαθμίζεται ο στρατηγικός ρόλος της χώρας στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Και κατατροπώνουμε τον Τούρκο που αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Σκόνη τον έχουμε κάνει.

Εχει καταντήσει αηδία όλη αυτή η επίκληση στα πατριωτικά αισθήματα του κοινού της λίστας Πέτσα, οι εμβριθείς αναλύσεις για το πώς ο Μητσοτάκης ισχυροποιεί τη θέση της χώρας ενώ ξεκαθαρίζει εξαρχής ότι δεν πρόκειται να βάλει καμία κόκκινη γραμμή.

Η Τουρκία ούτε δεδομένος σύμμαχος με τις ΗΠΑ δηλώνει, ούτε στην ουκρανική κρίση ταυτίστηκε μαζί τους, αλλά τη θέση της την ισχυροποίησε. Τώρα οι ΗΠΑ πιέζουν εμάς να είμαστε διαλλακτικοί απέναντί της σε σχέση με τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Είναι ισχυροποίηση της χώρας αυτό; Σοβαρά τώρα;

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)