to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:40 | 22.02.2021

Αθλητισμός

«Πισωγύρισμα σε μαύρες εποχές» βλέπει ο Κ. Μάρκου στην τροπολογία Αυγενάκη

Mια ακόμα ωμή κυβερνητική παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του αθλητισμού αναδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ.


Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Μάρκου, με τίτλο «Πισωγύρισμα σε μαύρες εποχές», αναφορικά με την πρόσφατα κατατεθείσα τροπολογία του κ. Αυγενάκη, η οποία αποτελεί μια ακόμα ωμή κυβερνητική παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του αθλητισμού.

Ο αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού – Υφυπουργός Πολιτισμού καλείται να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

1. Ποιοι είναι οι ιδιαίτεροι λόγοι που προβαίνει σε μια θεσμική εκτροπή, η οποία παραβιάζει βασικές πλευρές του συνταγματικά κατοχυρωμένου δημοκρατικού πολιτεύματος και των θεσμών και  γιατί επέλεξε τη συγκρότηση των εφορευτικών επιτροπών στις αρχαιρεσίες με εξωτερικά μέλη και πως θα ορίσει την εξέταση τυχόν ενστάσεων;

2. Γιατί επέλεξε υποχρεωτική ηλεκτρονική ψηφοφορία μέσω μοναδικής πλατφόρμας και δεν επέτρεψε στις Ενώσεις και Ομοσπονδίες να επιλέξουν οι ίδιες όποια πλατφόρμα επιθυμούν, μη δίνοντας  το δικαίωμα ακόμη και σε ολιγομελείς ομοσπονδίες (18  Ολυμπιακές  Ομοσπονδίες) να επιλέξουν ελεύθερα τις διαδικασίες τους,  εφόσον δεν εξασφαλίζεται το αδιάβλητο των εκλογών και υπό τον όρο τήρησης  των υγειονομικών πρωτόκολλων;

 

Η τροπολογία του κ. Αυγενάκη καταλύει τα καταστατικά των Αθλητικών Ενώσεων και Ομοσπονδιών και αποτελεί μία ευθέως αντιδημοκρατική ενέργεια, που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το δικαιικό μας σύστημα και ιδίως με τις σχετικές διατάξεις του Αστικού Κώδικα και την ίδια την Συνταγματική τάξη. 

Η νέα αυτή πραξικοπηματική ενέργεια του Υφυπουργού Αθλητισμού κατατέθηκε την περίοδο που ο αθλητισμός μαστίζεται από πολλά προβλήματα και το αρμόδιο Υπουργείο θα έπρεπε να ασχολείται με την προσπάθεια επίλυσης των πολλών αυτών θεμάτων και όχι να προσθέτει νέα, προσπαθώντας να ελέγξει και να χειραγωγήσει ομοσπονδίες, ενώσεις και σωματεία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)