to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:53 | 19.09.2012

left.gr

Οικονομία

Πήρε πίσω την τροπολογία για τέλος στα σκάφη αναψυχής ο υπ. Ναυτιλίας

Απέσυρε αργά χθες το βράδυ την τροπολογία που προέβλεπε την επιβολή τέλους στα σκάφη αναψυχής ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κώστας Μουσουρούλης, επικαλούμενος την ανάγκη υπολογισμού των αποδόσεών της από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Για «άτακτη οπισθοχώρηση της κυβέρνησης, υπό την κατακραυγή της αντιπολίτευσης» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Π. Λαφαζάνης.


Σύμφωνα με τον υπουργό, η τροπολογία αποσύρθηκε (επισημαίνεται πως δεν είχε σχέση με το συζητούμενο νομοσχέδιο περί περιστολής των δημοσίων δαπανών) προκειμένου να υπάρξει υπολογισμός των αποδόσεών της από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, ενώ δήλωσε πως σκοπεύει να την καταθέσει ξανά αργότερα. Κράτησε ωστόσο τη  δεύτερη, ογκωδέστατη, τροπολογία που είχε καταθέσει, για τα master plans των λιμένων της χώρας.


Ο κ. Μουσουρούλης αποκάλυψε μάλιστα πως ο ισχύων φόρος, που σκόπευε να «πιάσει» όσους είχαν δηλώσει τα σκάφη τους ως επαγγελματικά,  δεν είχε φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αποδίδοντας μόνο λίγες χιλιάδες ευρώ.


Ο Π. Λαφαζάνης από την αξιωματική αντιπολίτευση σχολίασε: «Είναι προφανές ότι έχουμε μία ακόμη άτακτη οπισθοχώρηση της κυβέρνησης, κάτω απ' την κατακραυγή της αντιπολίτευσης και την πίεση της προχειρότητας, της ανεδαφικότητας και του αλαλούμ που επικρατεί εντός της κυβέρνησης και των δημοσίων υπηρεσιών» και πρόσθεσε:  «Είπατε πως υπήρχε ένας φόρος πολυτελείας απ' τον οποίον μαζεύατε ψυχία. Δεν μας είπατε γιατί δεν εισπραττόταν ο φόρος. Και πώς είναι δυνατόν να μην φεύγουν τα σκάφη αναψυχής, όταν θα εισπράττετε περισσότερα δια του τέλους;».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)