to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:07 | 18.01.2016

Διεθνή

Πιο κοντά σε νέες κάλπες: «Δεν έχω μιλήσει με τoυς Σοσιαλιστές για κυβέρνηση» δηλώνει ο Ραχόι

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει μιλήσει με την παραδοσιακή αντιπολίτευση, τους Σοσιαλιστές, για μια πιθανή συμφωνία προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση μετά το ασαφές αποτέλεσμα των εκλογών του Δεκεμβρίου, γιατί οι Σοσιαλιστές «δεν ήθελαν συνομιλίες μαζί του»


Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει μιλήσει με την παραδοσιακή αντιπολίτευση, τους Σοσιαλιστές, για μια πιθανή συμφωνία προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση μετά το ασαφές αποτέλεσμα των εκλογών του Δεκεμβρίου, γιατί οι Σοσιαλιστές δεν ήθελαν συνομιλίες μαζί του. "Αν το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) δεν θέλει να διαπραγματευτεί μαζί μας, τότε είναι πολύ δύσκολο να διαπραγματευτεί", δήλωσε σήμερα ο Ραχόι κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης.

Η Ισπανία εξακολουθεί να προσπαθεί να σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου, καθώς κανένα κόμμα δεν απέσπασε την πλειοψηφία, αν και οι έντονες ιδεολογικές διαφορές ανάμεσα στους τέσσερις βασικούς αντιπάλους δείχνουν ότι η χώρα θα πρέπει να επιστρέψει στις κάλπες. Ο Ραχόι δήλωσε επίσης ότι δεν σκοπεύει να αλλάξει τις οικονομικές προβλέψεις της κυβέρνησης για το 2016 λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας στην Ισπανία ή της παγκόσμιας οικονομικής αβεβαιότητας, όπως οι τιμές του πετρελαίου (πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ).

Σύμωνα με δημοσκόπηση την οποία πραγματοποίησε το ινστιτούτο Metroscopia και τα αποτελέσματά της δημοσίευσε η ισπανική εφημερίδα El Pais, σε περίπτωση νέων εκλογών, οι συντηρητικοί του Λαϊκού Κόμματος (PP) θα έρχονταν, και πάλι πρώτοι με 29% των ψήφων και θα προηγούνταν του Podemos που θα εξασφάλιζε ένα 22,5% έναντι του 20,7% που έλαβε τον Δεκέμβριο, ενώ το PSOE θα συγκέντρωνε ένα 21,1%, σημειώνοντας πτώση σε σχέση με το 22% που έλαβε στις εκλογές του Δεκεμβρίου. Τη μεγαλύτερη άνοδο του ποσοστού του θα κατέγραφε το Ciudadanos (Πολίτες), το τέταρτο κόμμα μετά τις προηγούμενες βουλευτικές, το οποίο θα λάμβανε 16,6% έναντι 13,9% που έλαβε το Δεκέμβριο. Η δημοσκόπηση αυτή έγινε από τις 12 ως τις 14 Ιανουαρίου, τηλεφωνικώς, σε δείγμα 1.200 ψηφοφόρων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)