to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:15 | 08.03.2020

Πολιτική

Διεγράφη το στέλεχος της ΝΔ που πανηγύριζε για την πυρκαγιά σε δομή στήριξης προσφύγων

Ο «τομεάρχης Προστασίας του πολίτη» της ΝΟΔΕ Ηλείας, Διαμαντής Καρασούλας, σχολίασε «αυτό είναι πιο ειδυλλιακό κι από ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη» για την πυρκαγιά στη δομή φιλοξενίας One Happy Family στη Λέσβο το απόγευμα του Σαββάτου - Αλ. Χαρίτσης: Νεοναζί αλωνίζουν στη Λέσβο, σχολείο καίγεται και στελέχη της Ν.Δ. επιχαίρουν - Διαγραφή του Δ. Καρασούλα αποφάσισε η ΝΔ μετά το σάλο


Εγκωμιασμός πιθανής εγκληματικής ενέργειας; Απλή απανθρωπιά; Ακροδεξιά τύφλωση; Ο Διαμαντής Καρασούλας, «τομεάρχης Προστασίας του πολίτη» [!] της ΝΟΔΕ Ηλείας όπως ο ίδιος «συστήνεται», πανηγύρισε δημόσια με σκαιό τρόπο για την πυρκαγιά στη δομή One Happy Family στη Λέσβο  το βράδυ του Σαββάτου, και μάλιστα επέμεινε με ακόμη χειρότερους πανηγυρισμούς όταν του επισημάνθηκε η αθλιότητα του αρχικού σχολίου του.

Η ανάρτηση από την «Καθημερινή» για την πυρκαγιά στο One Happy Family, δεύτερο περιστατικό φωτιάς σε δομή που εξυπηρετεί πρόσφυγες στη Λέσβο μέσα σε μια εβδομάδα, με τις υποψίες για εμπρησμό να είναι κάτι παραπάνω από ισχυρές...

Το πρώτο σχόλιο του Διαμαντή Καρασούλα είναι «One happy night» - «μια ευχάριστη βραδιά». Όταν, δε, του επισημαίνεται από άλλο χρήστη: «χαίρεστε με την καταστροφή, τόσο άθλιοι γίνατε», το στέλεχος της ΝΔ επανέρχεται επί το αθλιότερο: «Όχι και καταστροφή. Αυτό είναι πιο ειδυλλιακό κι από ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη»!

To άθλιο σχόλιο του πολιτευτή της ΝΔ [μια γεύση των απόψεών του - για πολύ ακροδεξιά γούστα - θα βρείτε κι εδώ] δεν εμφανίζεται πια, καθώς προφανώς το κατέβασε (παραμένουν ωστόσο εξίσου άθλια σχόλια άλλων ακροδεξιού προφίλ χρηστών με τις γνωστές κατάρες κατά ΜΚΟ και θεωρίες συνωμοσίας), μετά την κατακραυγή και τη δημοσιότητα που έχει ήδη λάβει το θέμα. Αποτελεί όμως μια ακόμα επιβεβαίωση από ποιον χώρο διαχέεται στην κοινωνία το ρατσιστικό δηλητήριο που επιτρέπει σε ομάδες νεοναζί να αλωνίζουν ανά τη χώρα.

Διαγραφή μετά το σάλο

Το μεσημέρι της Κυριακής, και μετά το σάλο για την άθλια στάση του, ο Δ. Καρασούλας με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Γιώργου Στεργίου, διαγράφηκε από το κόμμα. Ο Γιώργος Στεργίου έκανε για το θέμα την ακόλουθη δήλωση: «Η κυβέρνηση με μέτρο, σύνεση και αποφασιστικότητα προασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν με δηλώσεις ή πράξεις να υπονομεύσει την εθνική προσπάθεια».

Αλ. Χαρίτσης: Νεοναζί αλωνίζουν στη Λέσβο, σχολείο καίγεται και στελέχη της Ν.Δ. επιχαίρουν


«Οι τελευταίες εξελίξεις στη Λέσβο φανερώνουν ότι η ανευθυνότητα, οι παλινωδίες και οι αθλιότητες της κυβέρνησης στο προσφυγικό έχουν καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνική συνοχή και τη δημοκρατία», τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Χαρίτσης, μετά και το περιστατικό που αναφέρεται παραπάνω με στέλεχος της ΝΔ να πανηγυρίζει για τη φωτιά στο One Happy Family.

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Χαρίτση:

«Οι τελευταίες εξελίξεις στη Λέσβο φανερώνουν ότι η ανευθυνότητα, οι παλινωδίες και οι αθλιότητες της κυβέρνησης στο προσφυγικό έχουν καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνική συνοχή και τη δημοκρατία.

Παρακρατικές συμμορίες τρομοκρατούν πολίτες, απειλούν ανθρώπινες ζωές, καταλύουν την ασφάλεια και την τάξη.

Αυστριακοί και Γερμανοί νεοναζί αλωνίζουν εδώ και τρεις μέρες στο νησί και σχολείο για προσφυγόπουλα γίνεται παρανάλωμα του πυρός.

Την ίδια στιγμή, τοπικά στελέχη της Ν.Δ. επιχαίρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τέτοιες εγκληματικές ενέργειες.

Να τους χαίρεστε κ. Μητσοτάκη.

Η κυβέρνησή σας και εσείς προσωπικά έχετε την πλήρη ευθύνη για την χαοτική και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο και για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα».

Μάκης Μπαλαούρας: Δε συνθηκολογούμε με τους ρινόκερους…

Αναλυτικά η σχετική δήλωση του πρώην βουλευτή Ηλείας Μάκη Μπαλαούρα:

«Το περίφημο έργο του Ιονέσκο, ως αντίδραση στην έξαρση του φασισμού, θέτει ζητήματα κομφορμισμού, πολιτισμού, φιλοσοφίας, ηθικής και μαζικών κινημάτων. 

Στο έργο αναλύεται η μετάλλαξη του ανθρώπου σε «παχύδερμο», γεγονός που παρουσιάζεται πια σε όλη την Ελλάδα, με αφορμή το προσφυγικό, και υποδαυλίζεται από απόψεις και πράξεις της κυβέρνησης και στελεχών της ΝΔ.

Σήμερα έφτασε ο Ρινόκερος και  στον, παραδοσιακά, δημοκρατικό νομό της Ηλείας, όπου ως κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, φτιάξαμε ανοιχτή δομή για πρόσφυγες στο LM Μυρσίνης Λεχαινών, που συμβιώνουν αρμονικά πρόσφυγες με τους ντόπιους, ενώ τα παιδιά τους παρακολουθούν μαθήματα μαζί με τα ελληνάκια!


Η ταύτιση του ηλιοβασιλέματος στη Σαντορίνη με τη φλεγόμενη σκηνή προσφύγων, από το στέλεχος της ΝΟΔΕ Ηλείας Διαμαντή Καρασούλα, καταδεικνύει την ανοχή και συνδαύλιση φασιστικών ενστίκτων και συμπεριφορών από το κυβερνόν κόμμα. Το μήνυμα που στέλνει όμως η Ηλεία είναι ότι δεν θα μετατραπούμε σε «παχύδερμα» (κατά τον Ιονέσκο), αλλά θα παραμείνουμε άνθρωποι για να μην επιβιώσει το κτήνος στον πλανήτη μας.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)