to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:26 | 21.11.2018

Κοινωνία

Πιλοτική εφαρμογή του νέου μοντέλου Ενεργητικών Πολιτικών Απασχόλησης στην Ελευσίνα

Το νέο μοντέλο Ενεργητικών Πολιτικών Απασχόλησης (ΕΠΑ) και την πιλοτική εφαρμογή του στην περιοχή της Ελευσίνας παρουσίασαν σήμερα σε κοινή εκδήλωση ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νάσος Ηλιόπουλος και η Διοικήτρια του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, Καθ. Μαρία Καραμεσίνη.


Το πιλοτικό πρόγραμμα της Ελευσίνας

Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νάσος Ηλιόπουλος, απηύθυνε τον εναρκτήριο χαιρετισμό στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το Υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ με θέμα την παρουσίαση του νέου μοντέλου προγραμμάτων για την καταπολέμηση της ανεργίας, "Ανοιχτό Πλαίσιο Ενεργητικών Πολιτικών Απασχόλησης", και την πιλοτική εφαρμογή του στην περιοχή της Ελευσίνας.

Ο κ. Ηλιόπουλος περιγράφοντας το νέο μοντέλο, ανέφερε πως με το συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα "τη στιγμή που ένας άνεργος περνάει τη πόρτα του ΟΑΕΔ και έρχεται σε επαφή με τον εργασιακό σύμβουλο, ο τελευταίος, με βάση το προφίλ και τις δυνατότητες του ανέργου, σχεδιάζει μια πολύ στοχευμένη πολιτική, η οποία μπορεί να εξυπηρετήσει πρώτα από όλα τις ανάγκες του ανέργου και να τον βοηθήσει να κάνει τις σωστές επιλογές, που στο τέλος της ημέρας θα τον οδηγήσουν σε μια σταθερή θέση εργασίας."

Ο Υφυπουργός επισήμανε πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί "μια βαθιά, διαρθρωτική συστημική αλλαγή που θα έπρεπε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα και θα είχε γίνει νωρίτερα, αν οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν περισσότερο άγχος για τέτοιες αλλαγές και όχι απλά για δημοσιονομικές περικοπές."

Αναφερόμενος στην μάχη για την καταπολέμηση της ανεργίας, τόνισε ότι "παραμένει από τους βασικούς στόχους αυτής της κυβέρνησης", ενώ πρόσθεσε ότι "θα ήταν εύκολο να σταθούμε απλά στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η ανεργία έχει μειωθεί κατά 7 μονάδες. Ακόμα όμως και το σημερινό 18,9% παραμένει ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό. Αν διαλέγαμε έναν δείκτη που έχει κοινωνικές και οικονομικές αναφορές και που αποδεικνύει τα λάθη, την ανεπάρκεια και την αποτυχία των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής που εφαρμόστηκαν στη χώρα τα προηγούμενα χρόνια, τότε αυτός θα ήταν η ανεργία, ένας δείκτης κοινωνικής καταστροφής."  

Ο κ. Ηλιόπουλος υπογράμμισε, επίσης, την επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής για την έναρξη του πιλοτικού προγράμματος, τονίζοντας την διττή της σημασία: "Είναι μια περιοχή που έχει δοκιμαστεί πάρα πολύ από την ανεργία, την ίδια στιγμή που έχει πάρα πολύ μεγάλες δυνατότητες. Η επιλογή της Ελευσίνας είναι το πρώτο βήμα μιας συνολικής διαδικασίας μετασχηματισμού του τρόπου με τον οποίο σχεδιάζουμε και υλοποιούμε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης."

Ο Υφυπουργός έκανε λόγο για τον ευρύ κοινωνικό διάλογο που έχει προηγηθεί με τους κοινωνικούς εταίρους, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους εργαζόμενους της ευρύτερης περιοχής, κάτι που όπως ανέφερε θα βοηθήσει στην επιτυχία του προγράμματος, τονίζοντας ότι “μόνο έτσι μπορούμε πραγματικά να σχεδιάζουμε αποτελεσματικά προγράμματα και να μεγιστοποιούμε το όφελος που αυτά μπορούν να έχουν". Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους φορείς και τους εργαζόμενους που έχουν βοηθήσει, ώστε να γίνει αυτό το πρόγραμμα πραγματικότητα.

Η Διοικήτρια του Οργανισμού Μαρία Καραμεσίνη τόνισε ότι "ο ΟΑΕΔ καλείται να διαδραματίσει κεντρικό και ταυτόχρονα κρίσιμο ρόλο στην υλοποίηση των ΕΠΑ. Στο πιλοτικό πρόγραμμα της Ελευσίνας συνδυάζεται ο νέος, βελτιωμένος σχεδιασμός των ΕΠΑ και το νέο μοντέλο παροχής υπηρεσιών του ΟΑΕΔ προς τους ανέργους και τις επιχειρήσεις, για το οποίο εργαζόμαστε συστηματικά τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Εφαρμόζοντας νέες μεθόδους και εργαλεία, το πρόγραμμα, που θα ξεκινήσει επίσημα τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής προς τους αναζητούντες εργασία και εγκαινιάζει μια νέα στρατηγική προσέγγισης των επιχειρήσεων με απώτερο στόχο την αύξηση των κενών θέσεων εργασίας και την κάλυψή τους από τους ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στο ΚΠΑ ΟΑΕΔ Ελευσίνας”.

Στόχος του νέου μοντέλου ΕΠΑ είναι η διασφάλιση της διαρκούς διαθεσιμότητας ενός κεντρικού μενού αναβαθμισμένων υπηρεσιών προς τους ανέργους, με τη διαδικασία του Profiling και την κατάρτιση του Ατομικού Σχεδίου Δράσης, για την ομαλή ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Στο μοντέλο αυτό βασίζεται το πιλοτικό πρόγραμμα της Ελευσίνας που θα υλοποιήσουν άμεσα το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ, το πρώτο της νέας γενιάς προγραμμάτων ανοιχτού τύπου που θα εφαρμοστούν σταδιακά σε όλη τη χώρα.

Τα στοιχεία του προγράμματος

Το πρόγραμμα απευθύνεται στους εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 45 ετών και άνω, με διάρκεια ανεργίας τουλάχιστον έξι μήνες, που διαμένουν στους Δήμους Μάνδρας, Ασπροπύργου και Ελευσίνας. Η ομάδα στόχος υπολογίζεται σε περίπου 3.000 άτομα. Οι ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης που θα προσφερθούν είναι: Νέες Θέσεις Εργασίας (ΝΘΕ), Επιχειρηματικότητα-Αυταπασχόληση, Κατάρτιση, Κοινωφελής Εργασία. Ο σχεδιασμός του βασίζεται τόσο στις ανάγκες των ανέργων όσο και στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας.

Οι άνεργοι θα ειδοποιούνται από το ΚΠΑ ΟΑΕΔ Ελευσίνας για να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά το νέο ερωτηματολόγιο αυτοαξιολόγησης εργασιακής ετοιμότητας (Profiling) και στη συνέχεια, σε ατομική συνεδρία με τον εργασιακό σύμβουλο ανέργων, θα καταρτίζουν από κοινού το Ατομικό Σχέδιο Δράσης. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα προτείνονται στον άνεργο δράσεις απασχόλησης και κατάρτισης, με κριτήρια τις εξατομικευμένες ανάγκες και τα προσόντα του.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, ο ΟΑΕΔ θα υλοποιήσει παράλληλα το ολοκληρωμένο και στοχευμένο σχέδιό του παροχής ποιοτικών υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις, προσανατολισμένων στις ανάγκες του κάθε εργοδότη. Οι εργασιακοί σύμβουλοι εργοδοτών του ΚΠΑ Ελευσίνας, σε συνεργασία με τη Μονάδα Μεγάλων Εργοδοτών του ΟΑΕΔ θα εφαρμόσουν τη νέα μεθοδολογία προσέγγισης, με στόχο την ανίχνευση των αναγκών της τοπικής αγοράς εργασίας και τη δημιουργία του κατάλληλου πλαισίου συνεργασίας με τις επιχειρήσεις.

Οι εργοδότες θα μπορούν να αναρτήσουν ηλεκτρονικά τις κενές θέσεις εργασίας και τις προσφερόμενες θέσεις πρακτικής άσκησης, θα έχουν άμεση προσωπική επαφή με τον εργασιακό σύμβουλο εργοδοτών, ενώ οι διαδικασίες έγκρισης είναι απλοποιημένες και άμεσες. Το ποσό επιχορήγησης ανέρχεται στο 60% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου με ανώτερο όριο τα 700 ευρώ/μήνα και θα παρέχονται εναλλακτικές επιλογές χρόνου επιδότησης χωρίς δέσμευση.

Ο σχεδιασμός του πιλοτικού προγράμματος στην Ελευσίνα υποστηρίχτηκε από τεχνική βοήθεια που παρείχε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (SRSS).

2021 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)