to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Πίεση του Euroworking group για λύση σε 10 μέρες και παράταση του Μνημονίου

Την πιεστική παραίνεση του Euroworking Group να ολοκληρωθεί η συμφωνία επικαιροποίησης του μνημονίου έως τις 14 Δεκεμβρίου μετέφεραν χτες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη λήξη της συνεδρίασης.


Επιμένουν επίσης στη θέση για "βραχυχρόνια τεχνική παράταση" προκειμένου να καταστεί δυνατή η κοινοβουλευτική έγκριση της νέας γραμμής, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, κάτι το οποίο συνεπάγεται ότι το Μνημόνιο θα υπάρξει και τη νέα χρονιά.

Το όργανο που προετοιμάζει το Eurogroup συνεδρίασε χτες, με την ελληνική πλευρά να εκπροσωπεί ο γ.γ. του υπουργείου Τ. Αναστασάτος και ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Σ. Παπασταύρου. Στο περιθώριο της επίσημης ατζέντας που ήταν ο προϋπολογισμός της ΕΕ συζητήθηκε το θέμα Ελλάδα, μετά το σάλο που προκάλεσε και η επιβεβαίωση μέσω Reuters της θέσης περί 6μηνης παράτασης του μνημονίου την οποία κυβερνητικές πηγές δεν δέχονται ότι ετέθη εγγράφως σήμερα.

Πηγές του ΥΠΟΙΚ ανέφεραν ότι "στη συζήτηση στο Euroworking Group στις Βρυξέλλες αναγνωρίστηκε η περαιτέρω σύγκλιση των τελευταίων ημερών στις συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα και διατυπώθηκε η έντονη προτροπή του οργάνου να υπάρξει συμφωνία αξιολόγησης ως τις 14 Δεκεμβρίου".

Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν: "στόχος είναι να κινηθούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες στα κράτη μέλη για την παροχή προληπτικής γραμμής πίστωσης. Δεδομένων των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων ίσως απαιτηθεί μια βραχυχρόνια «τεχνική» παράταση". Επισήμαναν ότι "τα θέματα αυτά θα απασχολήσουν το Eurogroup της Δευτέρας 08/12/2014".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)