to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:20 | 06.01.2021

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Πιάνει τόπο η λίστα Πέτσα - Aπόπειρα «ξελασπώματος» της κυβέρνησης στην κόντρα με την Εκκλησία

Ιστοσελίδες κάνουν το «μαύρο - άσπρο» για να «ξελασπώσουν» την κυβέρνηση στην κόντρα με την εκκλησία για τη γιορτή των Θεοφανείων


Την ώρα που το χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας παραμένει αναφορικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στους ιερούς ναούς την ημέρα των Θεοφανείων, «φιλικά» προς την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης έπιασαν δουλειά σε μια προσπάθεια να αναδομήσουν το «χαλασμένο» από τη σύγκρουση με την εκκλησία κυβερνητικό πρόσωπο, παρουσιάζοντας την εκκλησία να «υπαναχωρεί» μπροστά στην κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση το Σάββατο 2/1 αποφάσισε, μεταξύ άλλων στα πλαίσια του νέου lockdown μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, ότι οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς έως τις 11 Ιανουαρίου, άρα και την ημέρα των Θεοφανείων.

Χθες, και αφού είχαν προηγηθεί αντιδράσεις κληρικών, η Ιερά σύνοδος αποφάσισε να ανοίξει τις εκκλησίες, στη βάση των όσων είχαν συμφωνηθεί με την κυβέρνηση τις προηγούμενες ημέρες. Η εν λόγω συμφωνία, προέβλεπε ότι την ημέρα της εορτής των Θεοφανείων στη θεία λειτουργία και στον αγιασμό των υδάτων εντός των Ιερών Ναών θα μπορούσε να παρευρίσκεται συγκεκριμένος αριθμός πιστών.

Σήμερα, και ενώ το ζήτημα της της παρουσίας ορισμένου αριθμού πιστών εντός των ναών παρέμενε, τα φιλικά προς την κυβέρνηση Μέσα παρουσίασαν ως είδηση - υπαναχώρηση της εκκλησίας το γεγονός ότι ο αγιασμός των υδάτων δε θα πραγματοποιηθεί σε εξωτερικούς χώρους, πράγμα το οποίο προβλεπόταν ήδη από την προηγούμενη συμφωνία εκκλησίας– κυβέρνησης.

Ανάρτηση από το protothema.gr(PROTOTHEMA.GR)
 

Αξίζει αν σημειωθεί ότι η Ιεραρχία της Εκκλησίας είχε ανακοινώσει ήδη από τις 15 Δεκεμβρίου ότι δε θα προχωρήσει σε αγιασμό υδάτων σε εξωτερικούς χώρους. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η σχετική ανακοίνωση, «κατά την Εορτή των Θεοφανείων δεν θα πραγματοποιηθούν Λιτανείες εκτός των Ιερών Ναών και ο Μέγας Αγιασμός με τον καθαγιασμό των υδάτων θα τελεσθεί εντός Αυτών, τηρουμένων ασφαλώς των ανωτέρω μέτρων υγειονομικής προστασίας».

Σήμερα, με βάση την τελευταία ανακοίνωση της εκκλησίας «ο Μακαριώτατος Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, απέστειλε σήμερα το απόγευμα Συνοδική Επιστολή προς τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, από τους οποίους ζητά, σύμφωνα με τις σχετικές από 15.12.2020 και 4.1.2021 Αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, την αυστηρή και απαρέγκλιτη τήρηση των υγειονομικών μέτρων ως προς την λειτουργία των Ιερών Ναών με την παρουσία καθορισμένου αριθμού πιστών κατά την αυριανή Εορτή των Θεοφανείων».

Ανάρτηση από το iefimerida.gr(IEFIMERIDA.GR)

Με λίγα λόγια η ανακοίνωση της εκκλησίας αναφέρει ότι θα εφαρμοστούν όσα είχαν συμφωνηθεί πριν την απόφαση της κυβέρνησης στις 2/1 για σκληρότερο lockdown. Ανοιχτές εκκλησίες με ορισμένο αριθμό πιστών στους ναούς και αγιασμό των υδάτων εντός των ιερών ναών.

Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τα φιλικά προς την κυβέρνηση Μέσα να «σερβίρουν» την είδηση ως υπαναχώρηση της εκκλησίας μπροστά στην... κυβερνητική πυγμή. Τελικά πιάνει τόπο η λίστα Πέτσα.

Ανάρτηση από το in.gr(IN.GR)
 
  •  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)