to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:33 | 21.11.2012

Διεθνή

ΠΓΔΜ: Όλο και πιο μαζική γίνεται η απεργία των νοσοκομειακών ιατρών

Συνεχίζεται η απεργία διαρκείας των νοσοκομειακών ιατρών της ΠΓΔΜ, η οποία εισήλθε στη δεύτερη εβδομάδα και μέρα με την ημέρα γίνεται όλο και πιο μαζική.



Τις τελευταίες ημέρες οι απεργοί ιατροί διαδήλωσαν μπροστά από το υπουργείο Υγείας, ενώ ανήγγειλαν ότι οι κινητοποιήσεις τους θα συνεχιστούν με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ.

Οι νοσοκομειακοί ιατροί διαμαρτύρονται για την απόφαση του υπουργού Υγείας της χώρας Νίκολα Τοντόροφ να αμείβονται ανάλογα με τον αριθμό ασθενών που εξετάζουν.

Υποστηρίζουν ότι ο υπολογισμός της αμοιβής τους με αυτό τον τρόπο περιέχει πολλές ασάφειες και θα οδηγήσει στη μείωση των αποδοχών τους.

Ωστόσο, τόσο ο υπουργός Υγείας Ν.Τοντόροφ, όσο και ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι ισχυρίζονται ότι το μέτρο αυτό θα αποτελέσει κίνητρο για τους γιατρούς να εργάζονται πιο αποδοτικά.

Οι απεργοί νοσοκομειακοί γιατροί κατηγορούν ακόμη τον υπουργό Υγείας της ΠΓΔΜ ότι αρνείται να συναντηθεί μαζί τους και του καταλογίζουν «υποτιμητική» συμπεριφορά απέναντι τους, καθώς, όπως ισχυρίζονται, προσπαθεί με κάθε τρόπο να υποβαθμίσει και να «αποκρύψει» από την κοινή γνώμη τις κινητοποιήσεις τους, για να μην «τρωθεί» η εικόνα της κυβέρνησης της χώρας.

Την απεργία έχει προκηρύξει το νεοσύστατο «Ανεξάρτητο Συνδικάτο Ιατρών».

Η πιο μαζική συμμετοχή στην απεργία καταγράφεται στο κεντρικό, πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Σκοπίων, το οποίο εξυπηρετεί πλέον μόνον έκτακτα περιστατικά.

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές ημέρες παραιτήθηκε ο αρχισυντάκτης της μεγαλύτερης εφημερίδας της ΠΓΔΜ «Ντνέβνικ» (Dnevnik), Ζόραν Αντόνοφσκι, επειδή όπως εικάζεται, στην φιλοκυβερνητική αυτή εφημερίδα δεν δημοσιεύτηκε απολύτως τίποτε για την έναρξη των κινητοποιήσεων των νοσοκομειακών γιατρών, κατόπιν παρεμβάσεων από κυβερνητικούς κύκλους.

Μάλιστα, στο φύλλο της εφημερίδας την επομένη της έναρξης της απεργίας των νοσοκομειακών ιατρών, αντί του κειμένου που είχε εγκριθεί από τον αρχισυντάκτη για το θέμα της απεργίας των γιατρών, δημοσιεύτηκε εμπορική διαφήμιση!

Οι απεργοί ιατροί χαιρέτισαν την ευθιξία που έδειξε ο αρχισυντάκτης της «Ντνέβνικ» και τη θαρραλέα ενέργεια του να παραιτηθεί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)