to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:09 | 07.01.2019

Πολιτική

Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση έχει τις 151 ψήφους για οποιαδήποτε κρίσιμη ψηφοφορία»

Η κυβέρνηση έχει τις 151 ψήφους, τόσο για τη συμφωνία των Πρεσπών όσο και για οποιαδήποτε κρίσιμη ψηφοφορία, η εκτίμηση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η συνεδρίαση της οποίας ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Δευτέρας


Η κυβέρνηση έχει τις 151 ψήφους, τόσο για τη συμφωνία των Πρεσπών όσο και για οποιαδήποτε κρίσιμη ψηφοφορία. Αυτή είναι, σύμφωνα με κομματικά στελέχη, η εκτίμηση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η συνεδρίαση της οποίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας.

«Για την υπερψήφιση της ιστορικής συμφωνίας των Πρεσπών υπάρχει ευθύνη σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και για τους βουλευτές ώστε να λυθεί ένα ζήτημα που έχει ταλανίσει τη χώρα από δεκαετίες» τονίστηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής πρώτης για το 2019 συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κυβερνώντος κόμματος, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, η Πολιτική Γραμματεία εκτίμησε επίσης, ότι η κυβέρνηση έχει πετύχει σε πολύ σημαντικούς στόχους όπως η έξοδος από τα μνημόνια και η σταθεροποίηση της οικονομίας, και η επόμενη περίοδος θα είναι ιδιαίτερα σημαντική πολιτικά και κοινοβουλευτικά, καθώς εκτός από το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών θα τεθούν θέματα, όπως η συνταγματική αναθεώρηση, η συμφωνία με την Εκκλησία, η αύξηση του κατώτερου μισθού, η προστασία της πρώτης κατοικίας και η επιδότηση του ενοικίου (πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ). 

«Καταθέστε πρόταση δυσπιστίας»

Παράλληλα, για υποκρισία κατηγόρσε νωρίτερα το Μαξίμου την αξιωματική αντιπολίτευση, αναφέροντας ότι «η ΝΔ και ο κύριος Μητσοτάκης που ζητούν παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές κάθε δεύτερη μέρα εδώ και τρία χρόνια, σήμερα δήθεν ανησυχούν για την πολιτική αστάθεια».

«Αν όμως έχουν ειλικρινείς απορίες για τη στήριξη της Βουλής στη κυβέρνηση, δεν έχουν παρά να δοκιμάσουν, καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας», το μήνυμα του Μαξίμου. 

Δ. Παπαδημούλης: Ήρεμο, ώριμο και πολιτισμένο το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Στο μεταξύ, ο Δημήτρης Παπαδημούλης εκτίμησε, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας «στο Κόκκινο», ότι είναι προ των πυλών το πολιτικό «διαζύγιο» του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες αναφέροντας πως θα είναι καλύτερο για τις δύο πλευρές «να είναι ήρεμο, ώριμο και πολιτισμένο». 

«Τις τελευταίες ημέρες ζούμε μία προαναγγελία της ολοκλήρωσης -τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες- της κυβερνητικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ.», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε πως δεν υπάρχει πλειοψηφία για να ρίξει την κυβέρνηση ο Κ. Μητσοτάκης και προκαλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για «να δούμε "πόσα απίδια βάνει ο σάκος"».

Ο κ. Παπαδημούλης συνέστησε «από την στιγμή που διαφαίνεται ότι είναι προ των πυλών η ολοκλήρωση της κυβερνητικής συνεργασίας, το καλύτερο και για τις δύο πλευρές θα ήταν αυτό το πολιτικό "διαζύγιο" να ολοκληρωθεί με έναν ήρεμο, ώριμο και πολιτισμένο τρόπο». Όσον αφορά την επόμενη ημέρα ενός τέτοιου πολιτικού «διαζυγίου», εκτίμησε ότι «θα φανεί το αμέσως προσεχές διάστημα» εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα πως «αυτή την στιγμή υπάρχει η πλειοψηφία για να κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκρινε σεβαστή τη διαφωνία του Πάνου Καμμένου για την Συμφωνία των Πρεσπών, έσπευσε όμως να τονίσει πως «οι υψηλοί τόνοι και οι χαρακτηρισμοί περί "αποστασίας" τον αδικούν».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)