to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:33 | 13.08.2013

Κοινωνία

Πετσοκομμένο το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού - από την Τετάρτη 14/8 οι αιτήσεις

Αρχίζει από την Τετάρτη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα - πετσοκομμένο κατά 460 χιλιάδες δικαιούχους, εργαζόμενους – ανέργους – συνταξιούχους, και κατά 88,5% όσον αφορά τα διατιθέμενα κονδύλια


Από το πρόγραμμα θα ωφεληθούν  μόνο 110.000 άτομα έναντι 570 χιλιάδων δικαιούχων το 2011.

Το Πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση διακοπών διάρκειας έως 6 ημέρες (από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις) που μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 16.09.2013 έως την 31.07.2014 σε τουριστικά καταλύματα που έχουν συμπεριληφθεί στο Μητρώο Παρόχων του ΟΑΕΔ. Η επιδότηση θα πραγματοποιηθεί με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού στους δικαιούχους που θα επιλεγούν κατόπιν διαδικασίας μοριοδότησης.

Οι δικαιούχοι, εργαζόμενοι και άνεργοι που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως αυτές ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση, θα υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής για αυτούς και τα ωφελούμενα μέλη τους μέσω του Διαδικτυακού Τόπου του ΟΑΕΔ μέχρι την 10η Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 12η μεσημβρινή. Μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής τους και μέχρι την 10η Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 14:00 οι δικαιούχοι οφείλουν να προσέλθουν στα ΚΠΑ2 της περιοχής τους για την εκτύπωση και υπογραφή της αίτησης και για την επίδειξη/ υποβολή των δικαιολογητικών της Δημόσιας Πρόσκλησης.

Οι υποψήφιοι πάροχοι (ξενοδόχοι κ.λπ.):

α) επισκέπτονται το Κ.Π.Α. της περιοχής τους προκειμένου να παραλάβουν κλειδάριθμο για την αίτησή τους και την πρόσβαση στο σύστημα,

β) υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.oaed.gr μέχρι την 10η Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 15:00. Όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά των παρόχων, όπως αυτά ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση, θα σαρώνονται και θα αποστέλλονται στις αρμόδιες Υπηρεσίες ηλεκτρονικά μέχρι την ως άνω καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεών τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις του Προγράμματος από τη Δημόσια Πρόσκληση (www.oaed.gr).

ΣΥΡΙΖΑ: Φτηνή κυβερνητική επικοινωνιακή φούσκα και κοροϊδία για τους δικαιούχους το νέο πετσοκομμένο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

Αναλυτικά η δήλωση του Δ. Στρατούλη, βουλευτή Β’ Αθήνας και υπεύθυνου ΕΕΚΕ Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που εξήγγειλε  η κυβέρνηση και ο ΟΑΕΔ:

«Το νέο πετσοκομμένο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, που ανακοίνωσαν σήμερα ο Υπουργός Εργασίας και ο ΟΑΕΔ, είναι μια φτηνή  κυβερνητική επικοινωνιακή φούσκα. Αφορά μόνο 110 χιλιάδες δικαιούχους και δαπάνη 10 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι 570 χιλιάδων δικαιούχων και 82,5 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούσε το προηγούμενο πρόγραμμα του 2011, πριν δηλαδή η κυβέρνηση και η τρόικα καταργήσουν τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας. Είναι, δηλαδή, πετσοκομμένο κατά 460 χιλιάδες δικαιούχους, εργαζόμενους – ανέργους – συνταξιούχους, και κατά 88,5% όσον αφορά τα διατιθέμενα κονδύλια. Επιπλέον, αποτελεί και  κοροϊδία, γιατί ξεκινά στις 10 Σεπτεμβρίου, όταν δηλαδή λήγει η τουριστική περίοδος. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τον υπουργό Εργασίας και το Διοικητή του ΟΑΕΔ, τι έγιναν και που πήγαν τα υπόλοιπα 90 εκατομμύρια ευρώ, που καταβλήθηκαν από τους εργαζόμενους μέσω του ΙΚΑ το 2012 και 2013 ως εισφορές στον πρώην Οργανισμό Εργατικής Εστίας; Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη δεσμευτεί και έχει καταθέσει σχετική πρόταση νόμου στη Βουλή για την επανασύσταση και αναβάθμιση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και τον κοινωνικών προγραμμάτων του στήριξης των λαϊκών οικογενειών και του δικαιώματός τους για ανάπαυση και διακοπές.»

Πηγή: Ναυτεμπορική

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)