to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:23 | 25.08.2021

πηγή: News247.gr

Πολιτική

Πέτσας: Το να χάσει κανείς το εισόδημά του είναι ένα ισχυρό κίνητρο να κάνει το εμβόλιο

Ο Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την οικονομία να κλείσει ξανά, λόγω των ανεμβολίαστων.


Στα νέα μέτρα που επιβάλλονται για την διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού και στις αντιδράσεις που προκάλεσε η ανακοίνωσή τους αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην ΕΡΤ, τονίζοντας ότι η φιλοσοφία της κυβέρνησης δεν θα επιτρέψει την οικονομία να κλείσει ξανά.

"Το προηγούμενο χρονικό διάστημα προσπαθήσαμε να πείσουμε τους πολίτες ότι είναι καλό για τον εαυτό τους και τους γύρω τους να εμβολιαστούν. Όταν τα ποσοστά εξακολουθούν να παραμένουν στα επίπεδα που βρίσκονται σήμερα, όταν ένα εκατομμύριο πολίτες τον Αύγουστο προτίμησαν να κάνουν τις διακοπές τους και να μην εμβολιαστούν, πρέπει να προστατεύσουμε την οικονομική και την κοινωνική δραστηριότητα. Επειδή όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν περισσότερο να νοσήσουν αλλά και να νοσηλευθούν, τότε παίρνουμε μέτρα και επιτρέπουμε την οικονομική και την κοινωνική δραστηριότητα στους εμβολιασμένους, με λιγότερους περιορισμούς", δήλωσε στην ΕΡΤ ο Στέλιος Πέτσας.

"Το να χάσει κανείς το εισόδημά του είναι ένα πολύ ισχυρό κίνητρο να κάνει το εμβόλιο. Αυτό αποδείχθηκε από το άλμα που έγινε στα ποσοστά εμβολιασμούς στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Προσδοκούμε ο εμβολιασμός να επιταχυνθεί και στο λοιπό υγειονομικό προσωπικό, όπου φαίνεται ότι υπάρχει ένα χαμηλό ποσοστό, αλλά και σε άλλες κατηγορίες εργαζόμενων", συνέχισε ο Στέλιος Πέτσας.

Αναφορικά με τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι "σε αυτή τη φάση κρίθηκε να προχωρήσουμε έτσι, με ένα αρκετά αυξημένο ποσοστό ελέγχων ώστε να μπορούμε να είμαστε περισσότερο ασφαλείς όταν θα επανέλθουν στις σχολικές αίθουσες τα παιδιά μας. Από εκεί και πέρα η προέκταση της υποχρεωτικότητας είναι κάτι που θα το δούμε.

Ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Αυτό θα το δούμε το φθινόπωρο, όσο προχωράει η πορεία της πανδημίας. Έχει σημασία να μπορέσουμε να επιταχύνουμε τον εμβολιασμό και τα κίνητρα που δόθηκαν χθες είναι ικανοποιητικά για να έχουμε μια αύξηση από τα επίπεδα των 30.000 εμβολιασμών την ημέρα που είναι σήμερα. Πρέπει να χτίσουμε όσο το δυνατόν υψηλότερο τείχος ανοσίας πριν να χειροτερεύσει ο καιρός".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)