to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:52 | 04.09.2022

Πολιτική

Πέτσας «καρφώνει» Γεραπετρίτη ‒ Εξηγήσεις ζητά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Φωτιές άναψε στην κυβέρνηση ο υφυπουργός Εσωτερικών, που σε μια αποστροφή του λόγου του δήλωσε ότι ο κ. Γεραπετρίτης γνωρίζει τους λόγους παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη


Σε σημερινή του συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» ο αναπληρωτής Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας «κάρφωσε» τον Γιώργο Γεραπετρίτη λέγοντας ότι γνωρίζει τον λόγο παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη. 

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που κατήγγειλε την κυβέρνηση με βάση τη δήλωση αυτή του Στέλιου Πέτσα. Για την ακρίβεια, η Χαριλάου Τρικούπη εγκαλεί τον πρωθυπουργό, υπογραμμίζοντας ότι ο Γ. Γεραπετρίτης προ ημερών δήλωνε παντελή άγνοια για το ζήτημα.

Στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρει:

«Σε συνέντευξη του σήμερα στο Mega ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, είπε ευθέως ότι ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης τελικά ξέρει το λόγο παρακολούθησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ.

Μολονότι ο κ. Γεραπετρίτης προ ημερών δήλωνε παντελή άγνοια.

Μήπως τελικά να μας πει ο Πρωθυπουργός το λόγο παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη; Γιατί το "σπασμένο τηλέφωνο" μεταξύ των Υπουργών του… κούρασε!».

Τι είπε ο Στέλιος Πέτσας

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ήταν καλεσμένος σήμερα σε πρωινή εκπομπή του Mega, όπου και ρωτήθηκε για τις παρακολουθήσεις και την πρόσφατη ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Στην αρχή της απάντησής του, ο κ. Πέτσας άσκησε κριτική στον κ. Ανδρουλάκη λέγοντας: «Έχει κουράσει ο κ. Ανδρουλάκης, ένα μήνα λέει τα ίδια πράγματα. Του έχει ζητηθεί να ενημερωθεί για ένα απόρρητο ζήτημα και τον έχει καλέσει και ο πρωθυπουργός. Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να πατήσει σε δύο βάρκες και κινδυνεύει να πέσει στην θάλασσα του "εγώ" του κ. Ανδρουλάκη».

Εν συνεχεία όμως και κατόπιν σχετικών ερωτήσεων των δημοσιογράφων δήλωσε ότι ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης δεν πάει να ενημερωθεί από την κυβέρνηση «για κάτι που δεν μπορεί να ειπωθεί δημόσια». Και διευκρίνισε ότι «από την πρώτη στιγμή και μετά τις παραιτήσεις που έγιναν για τους χειρισμούς, του έχει ζητηθεί να ενημερωθεί. Η έκκληση από τον κ. Γεραπετρίτη έχει να κάνει με την ενημέρωση του ίδιου του κ. Ανδρουλάκη».

Στην πίεση των δημοσιογράφων και στις ερωτήσεις τους αν ο Γ. Γεραπετρίτης γνωρίζει τον λόγο παρακολούθησης, ενώ ο ίδιος δήλωσε πρόσφατα στη Βουλή ότι δεν τον γνωρίζει και δεν θα έπρεπε να τον γνωρίζει, ο Στέλιος Πέτσας αρκέστηκε να πει «δεν ξέρω ποιος ξέρει και ποιος δεν ξέρει τον λόγο παρακολούθησης. Ξέρω ότι ο κ. Γεραπετρίτης απηύθυνε έκκληση προς τον κ. Ανδρουλάκη να ενημερωθεί. Ο κ. Γεραπετρίτης είναι υπουργός Επικρατείας και η ΕΥΠ υπάγεται στο γραφείο του πρωθυπουργού».

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση υποπίπτει σε παλινωδίες και αντιφάσεις, που εύλογα προκαλούν τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Για μια ακόμη φορά αντιλαμβανόμαστε ότι παρακολουθούμε μια απόπειρα συγκάλυψης σε κατάσταση πανικού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)