to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:37 | 15.09.2014

Κοινωνία

Πετρούπολη: "...την φτώχεια και τον φασισμό θα πολεμάμε πάντα"

Η ανακόινωση από την «Αλληλέγγυα Πόλη – Συνεργασία Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης»


Η δυναμική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη, στην Πετρούπολη και η πορεία που ακολούθησε και πέρασε από πολλές συνοικίες της Δυτικής Αθήνας, καταλήγοντας στο Ίλιον, βροντοφώναξε με τον καλύτερο τρόπο πως οι νοσταλγοί του Χίτλερ είναι ανεπιθύμητοι στις γειτονιές μας.

Φώναξε δυνατά πως οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας, μιας κατ’ εξοχήν εργατικής περιοχής, θα συνεχίσουν να αντιστέκονται στους φασίστες, αλλά και στην εξαθλίωση που επιβάλλουν οι μνημονιακές πολιτικές στην ελληνική κοινωνία, ανοίγοντας το δρόμο στις ακραίες αντιλήψεις τους.

Η συμμετοχή και ο ενθουσιασμός του κόσμου τόσο στην πορεία, όσο και στην αντιφασιστική συναυλία, στην κεντρική πλατεία Ιλίου, ύψωσαν τείχη απέναντι στις μισαλλόδοξες, ξενοφοβικές και ομοφοβικές αντιλήψεις που προσπαθεί να εμφυτεύσει η Χρυσή Αυγή, εδώ και χρόνια, στην ελληνική κοινωνία.

Οι αντιφασιστικές δράσεις, που πραγματοποιήθηκαν από την «Πρωτοβουλία για Αντιφασιστικό Συντονισμό στα Δυτικά», αποτελούν μόνο την αρχή για την δημιουργία ενός μόνιμου συντονισμού των δυνάμεων του αντιφασιστικού κινήματος στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αθήνας, ένας συντονισμός που είναι πιο αναγκαίος από ποτέ.

Η «Αλληλέγγυα Πόλη – Συνεργασία Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης» καλεί τους πολίτες του Ιλίου να συμμετέχουν μαζικά στις ερχόμενες κεντρικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή την επέτειο του της δολοφονίας του αντιφασίστα μουσικού, Παύλου Φύσσα, από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Επόμενο ραντεβού, λοιπόν, στη μεγάλη αντιφασιστική πορεία, την Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη, στο Κερατσίνι, καθώς και στη μεγάλη αντιφασιστική συναυλία, την Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Συντάγματος.

* Η φωτογραφία που επισυνάπτεται με την ανακοίνωση είναι από τον Δρομογράφο (http://www.dromografos.org/).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)