to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:24 | 07.12.2017

Κοινωνία

Ανήλικοι οι τέσσερις από τους έντεκα συλληφθέντες για τα επεισόδια στα Εξάρχεια

Σε 11 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν, χθες το βράδυ, στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, έπειτα από την ολοκλήρωση της πορείας για τα εννέα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου


(φωτογραφίες: Μάριος Λώλος)

Σε 11 συλλήψεις, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, προχώρησε η αστυνομία για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν, χθες το βράδυ, στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, έπειτα από την ολοκλήρωση της πορείας για τα εννέα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. 

Ειδικότερα, πρόκειται για 8 Έλληνες (εκ των οποίων οι τρεις είναι ανήλικοι, ενώ οι υπόλοιποι ηλικίας από 19 έως 36 ετών) και τρεις αλλοδαπούς. Ο ένας από αυτούς είναι ανήλικος Ρουμάνος, ο άλλος 18χρονος Αλβανός και ο τρίτος Ιταλός, 26 ετών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της βαριάς σωματικής βλάβης, απόπειρας επικινδύνων σωματικών βλαβών σε βάρος αστυνομικών, εμπρησμού, έκρηξης, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και της αντίστασης καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών υλών.

Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Επιπλέον, προσήχθησαν άλλα 26 άτομα, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις αστυνομικοί.

Σημειώνεται, επίσης, ότι σε κοινόχρηστους χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από την αστυνομία: Πέντε αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί - εμπρηστικοί μηχανισμοί, 16 ακέραιες βόμβες μολότοφ, 8 γκαζάκια, 5 δοχεία με εύφλεκτο υγρό, 29 γυάλινα μπουκάλια και 9 αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Η περιγραφή των χθεσινών επεισοδίων στα Εξάρχεια

Ομάδες ατόμων, που φορούν κουκούλες και κράνη, πετούν, κατά διαστήματα πλέον, βόμβες μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες στις οδούς Στουρνάρη, Μπουμπουλίνας, Τοσίτσα, Σολωμού και Τζόρτζ, ενώ οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να τους απωθήσουν, κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης.

Τα άτομα αυτά έστησαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων, έβαλαν φωτιές, ενώ έως τώρα έχουν καεί τρία αυτοκίνητα, που ήταν σταθμευμένα στις οδούς Μπουμπουλίνας, Στουρνάρη και Τοσίτσα. Επίσης, έχουν προκληθεί ζημιές σε εισόδους πολυκατοικιών και προσόψεις καταστημάτων.

Tα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 20:00, αφότου η πορεία έφτασε στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα, όπου δολοφονήθηκε το 2008 ο Αλέξης Γρηγορόπουλος. Μία ομάδα που βρισκόταν από νωρίς στην πλατεία Εξαρχείων, έβαλε φωτιές σε κάδους και στη συνέχεια κατέβηκε στην οδό Στουρνάρη, όπου επιτέθηκε στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στο σημείο εκείνο.

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Εκτονώθηκε, λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η ένταση έξω από το ΑΠΘ, καθώς οι νεαροί κουκουλοφόροι που συμμετείχαν στα επεισόδια, με ρίψεις μολότοφ, φωτοβολίδων, και άλλων αντικειμένων, αποχώρησαν.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, στη διάρκεια των επεισοδίων που άρχισαν μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με επίκεντρο στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αμύνης, τραυματίστηκε, πιθανόν από ρίψη φωτοβολίδας, ένας αστυνομικός και διακομίστηκε στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έγινε γνωστό αν οι αστυνομικοί προχώρησαν σε συλλήψεις και προσαγωγές.

Αυτή την ώρα (σ.σ.: 21:35), συνεργεία δημοτικών υπαλλήλων και πυροσβέστες καθαρίζουν τους δρόμους γύρω από τα πανεπιστήμια από τα αντικείμενα, ενώ δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Εγνατία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)