to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:07 | 21.06.2021

Κοινωνία

Πετράλωνα: Διαφεύγει ο δράστης του βιασμού της καθαρίστριας - Σπέκουλα με τον «νόμο Παρασκευόπουλου»

Η γυναίκα βιάστηκε επανειλημμένα από ένοικο της πολυκατοικίας, ο οποίος την κράτησε επί ώρες στο διαμέρισμά του μέχρι που εκείνη κατάφερε να διαφύγει - Ο δράστης, που διαφεύγει λόγω της καθυστερημένης αντίδρασης της αστυνομίας, είχε καταδικαστεί επίσης για βιασμό το 2015, ενώ ακροδεξιοί κύκλοι και φερέφωνα της ΝΔ προσπαθούν να αποδώσουν την ευθύνη για την αποφυλάκισή του το 2020 στον «νόμο Παρασκευόπουλου» ο οποίος όμως δεν ήταν πλέον σε ισχύ!


Εξακολουθεί να διαφεύγει ο δράστης του βιασμού και του ξυλοδαρμού της 50χρονης καθαρίστριας στα Πετράλωνα, την οποία κράτησε επί ώρες στο διαμέρισμα του, πριν εκείνη καταφέρει να διαφύγει. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, είναι περίπου 40 χρονών, βουλγαρικής υπηκοότητας, και είχε συλληφθεί, και καταδικαστεί, το 2015 για τον βιασμό μίας 22χρονης και πάλι στην περιοχή της Αττικής.

Οι γείτονες κάνουν λόγο για αργοπορημένη αντίδραση της αστυνομίας, λόγω της οποίας διέφυγε ο δράστης: «Η γυναίκα κατάφερε να βγει από το μπαλκόνι και να φύγει από το διαμέρισμα. Αυτός ήταν μέσα και μούγκριζε» σημειώνει μια ένοικος της πολυκατοικίας που συνέβη το αποτρόπαιο περιστατικό, και πρόσθεσε: «Καθυστέρησε η Αστυνομία. Ήρθαν πάρα πολύ αργά. Ήρθε η Αστυνομία στις 10 το βράδυ. Αυτός θα περίμενε μέσα; Έφυγε από τον φωταγωγό, μετά από τον δεύτερο όροφο είναι ανοιχτός ο φωταγωγός».

«Είχε βιάσει την κοπέλα, την είχε τσακίσει στο ξύλο, την απειλούσε ότι θα την σκοτώσει και χτύπησε και τον σκύλο της που προσπαθούσε να την σώσει από τα χέρια του», λένε - αναφέρει το ethnos.gr -  αστυνομικοί που γνωρίζουν την υπόθεση. 

Ο 35χρονος, τότε, είχε οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη κατηγορούμενος για βιασμό, απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, κακοποίηση ζώου, απειλή και διατάραξη, για τις οποίες καταδικάστηκε και φυλακίστηκε, ωστόσο αποφυλακίστηκε το 2020.

Η σπέκουλα περί αποφυλάκισης με τον «νόμο Παρασκευόπουλου»

Με αφορμή το γεγονός της αποφυλάκισης του δράστη το 2020, επιχειρείται και πάλι η γνωστή σπέκουλα περί «αποφυλάκισης με τον νόμο Παρασκευόπουλου», παρ' όλο που ο νόμος αυτός δεν ίσχυε πλέον το 2020! 

Όπως σημειώνει ο ίδιος ο πρώην υπ. Δικαιοσύνης, «Τα φερέφωνα της Νέας Δημοκρατίας επιμένουν να συκοφαντούν και να λερώνουν τη δημοκρατία, εκμεταλλευόμενα τον πόνο και την ανησυχία για τα θύματα των αποτρόπαιων εγκλημάτων στα Γλυκά Νερά και στα Πετράλωνα.  Η αλήθεια όμως, ως συνήθως, τους εκθέτει. Ο "Νόμος Παρασκευόπουλου" έχει λήξει αμετάκλητα από τις 28/8/2017. Οι απολύσεις κρατουμένων πάντοτε γίνονται με τη νομοθεσία που εκάστοτε ισχύει». 

Για το ίδιο θέμα, ο Νάσος Ηλιόπουλος σημειώνει πως το πραγματικό φιάσκο είναι το γεγονός ότι οι δράστες είναι ελεύθεροι, μπροστά στο οποίο ακροδεξιοί καλοθελητές και στελέχη της ΝΔ προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη για έναν από τους βιαστές στον νόμο «Παρασκευόπουλου», κι ας είναι άλλη η αλήθεια.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στον χορό των fake news για τον «νόμο Παρασκευόπουλου» (και) η διευθύντρια σύνταξης του ΑΠΕ

Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε την Κυριακή η 50χρονη καθαρίστρια

Η γυναίκα κατήγγειλε ότι βιάστηκε και ξυλοκοπήθηκε από τον δράστγ όταν πήγε να εργαστεί σε πολυκατοικία της περιοχής το Σάββατο. Όπως κατήγγειλε η ίδια, ενώ καθάριζε το διάδρομο, ένας άνδρας την άρπαξε, την έσυρε με τη βία στο διαμέρισμά του, όπου επί εννέα ώρες βιαιοπραγούσε σε βάρος της και την κακοποιούσε σεξουαλικά!

Η άτυχη γυναίκα κατάφερε κάποια στιγμή να βγει στο μπαλκόνι του διαμερίσματος, όπου ημίγυμνη και με εμφανή τα σημάδια από τα χτυπήματα που είχε δεχθεί, κάλεσε σε βοήθεια, με όση δύναμη της είχε απομείνει.Γείτονες ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Το περιστατικό που συνέβη το Σάββατο 19 Ιουνίου, γνωστοποιήθηκε γρήγορα μέσω των social media την ίδια στιγμή που στο Σύνταγμα βρισκόταν σε εξέλιξη η συγκέντρωση για την γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά με θύμα την 20χρονη Καρολάιν. Αμέσως, πλήθος κόσμου κινητοποιήθηκε και βρέθηκε έξω από την πολυκατοικία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Έθνος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)