to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:16 | 22.09.2019

Πολιτική

Πέτη Πέρκα: Η ΝΔ «τρώει απ' τα έτοιμα»

Η Πέτη Πέρκα, αναπληρώτρια τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Φλώρινας, μίλησε σήμερα στην εκπομπή του Γ. Αυτιά "Καλημέρα" στον ΣΚΑΙ (βίντεο)


Σχετικά με το επίδομα θέρμανσης, η αναπληρώτρια τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Φλώρινας τόνισε την ιδιαιτερότητα της Φλώρινας και διαφώνησε με το επιχείρημα του Υφυπουργού Οικονομικών ότι όλες οι πόλεις της Βόρειας Ελλάδας έχουν το ίδια κλίμα. “Η Φλώρινα είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, και διαφέρει ως προς τα κλιματολογικά της στοιχεία συγκριτικά με την υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα". Για την τηλεθέρμανση στην Φλώρινα, επέρριψε ευθύνες στον προηγούμενο δήμαρχο της Φλώρινας, που είχε την υποστήριξη της Ν.Δ., για την πολύχρονη καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου.

Σχετικά με την «φιλολαϊκή» πολιτική της Ν.Δ., τόνισε ότι «τρώτε από τα έτοιμα». Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε τη χώρα με γεμάτα τα ταμεία και για αυτό τώρα μπορεί η κυβέρνηση να εφαρμόζει τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ, και με την υποστήριξη των ΜΜΕ, να τα παρουσιάζει ως δικά της. Σαν η Ν.Δ. να αναλαμβάνει την διακυβέρνηση της χώρας για πρώτη φορά. Σαν πριν το 2015 να πήγαιναν όλα τέλεια στην χώρα, και από το 2015 που κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ να ήρθε η οικονομική καταστροφή. Πρόσθεσε, ότι για 40 χρόνια οι κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ κατέστρεψαν την χώρα με συνέπεια την οικονομική κρίση και τα μνημόνια.

Στο ερώτημα γιατί δεν εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ τα μέτρα αυτά, τόνισε ότι ακούγονται ψέματα και επιχειρείται χειραγώγηση την κοινής γνώμης. Πρόσθεσε, ότι για οποιαδήποτε κριτική θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το πλαίσιο στο οποίο ασκήθηκε η πολιτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μια χώρα, που παρ'όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει καθώς και τα χρήματα που της δόθηκαν από τα προγράμματα της Ε.Ε., ήταν κατεστραμμένη, με άδεια ταμεία, σε ανθρωπιστική κρίση, με 30% ανεργία, 25% μείωση του ΑΕΠ, χωρίς δανειακή σύμβαση, με ανοιχτή την 5η αξιολόγηση και φυσικά αρρύθμιστο το δημόσιο χρέος. Δύο κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα για 40 χρόνια κατάφεραν να αφήσουν 320 δις χρέος.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ ρύθμισε το χρέος, μείωσε την δέσμευση για πρωτογενή πλεονάσματα από το 4.5, που ήταν δέσμευση των κυβερνήσεων Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ, στο 3.5%. Συγχρόνως κράτησε την κοινωνία ζωντανή κυριολεκτικά. 2.5 εκ. ανασφάλιστοι είχαν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πέτυχε την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018. Αμέσως μετά ξεκίνησε την υλοποίηση των φιλολαϊκών μέτρων. Τον Νοέμβριο του 2018 ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ οι 120 δόσεις, η μείωση του ΕΝΦΙΑ. Η μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50% και η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης θα άρχιζε να ισχύει από το 2020. Η αναπλήρωση των συντάξεων χηρείας στο 70% είναι επίσης ψηφισμένο μέτρο από τον Μάιο.

Τέλος ζήτησε διευκρινίσεις αναφορικά με την αποχώρηση των ξένων επενδυτών από την επένδυση του Ελληνικού και σε απάντηση προς τον βουλευτή της Ν.Δ. διευκρίνισε ότι η επένδυση προχώρησε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενώ οι επενδυτές υποχωρούν με κυβέρνηση Ν.Δ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)