to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Πέτη Πέρκα: Χρόνια η αυθαιρεσία στους αιγιαλούς, ανάκληση των συμβάσεων παραχώρησης όπου δεν τηρούνται οι όροι (βίντεο)

Στη χρόνια αυθαιρεσία που επικρατεί στο καθεστώς που ισχύει όλα τα προηγούμενα χρόνια με τις συμβάσεις παραχώρησης αιγιαλών καθώς και στις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε να εξασφαλιστούν τα έσοδα και η κοινοχρησία στις παραλίες αναφέρθηκε η γενική γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, Πέτη Πέρκα μιλώντας το πρωί στο ΣΚΑΙ.


Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερώτηση για διαγωνισμό σε παραλία της Μυκόνου η κ. Πέρκα εξήγησε ότι «δεν γίνεται δημοπρασία όταν είναι όμορος ιδιοκτήτης αλλά απευθείας παραχώρηση».  «Το θέμα είναι πως καθορίζεται το τίμημα» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Την τελευταία πενταετία η τιμή ήταν 30 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο» ανέφερε απαντώντας σε ερώτηση για την παραλία Ψαρρού στην Μύκονο. Όταν το 2015 ανεβάσαμε το τίμημα στην τιμή των 80 ευρώ το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αντιδράσει θεωρώντας ότι είναι υψηλό το τίμημα, τότε το μειώσαμε λίγο ώσπου τελικά το 2016, 2017 ανεβάσαμε το τίμημα στη τιμή των 80 ευρώ. Αυτή τη στιγμή έχουμε υπερδιπλασιασμό των τιμών».

«Πέραν αυτού του ποσού οι καντίνες και τα θαλάσσια μέσα αναψυχής πληρώνουν ένα εφάπαξ ποσό 2.500 ευρώ πρόσθεσε ενώ ανέφερε ότι για τις τέσσερις συμβάσεις της παραλίας το σύνολο των εσόδων για την τριετία ήταν 384.000». Πρόσθεσε επίσης ότι δεν γίνεται να υπάρξουν αποφάσεις ειδικά για μία παραλία, ενώ αναφέρθηκε στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν φέτος σε όλα τα νησιά.

Επιπλέον υπογράμμισε ότι έγινε για πρώτη φορά διαγωνισμός πιλοτικά για 150 θέσεις σε όλη τη χώρα. Η ηλεκτρονική δημοπρασία θα γίνεται από το υπουργείο ενώ όπως διαβεβαίωσε η κ. Πέρκα, οι Δήμοι δεν πρόκειται να χάσουν έσοδα. Τέλος μπήκε ως όρος οι υπηρεσίες να μαζεύουν τα στοιχεία ψηφιοποιημένα, ώστε να γίνει τράπεζα αξιών.

Η κ. Πέρκα δεν παρέλειψε ότι πέρα από τα έσοδα, ιδιαίτερη σημασία δίνεται και στην εξασφάλιση της κοινοχρησίας, ενώ συμπλήρωσε ότι σε όσες περιπτώσεις δεν τηρούνται οι όροι της σύμβασης παραχώρησης θα γίνεται ανάκληση της.

Σε ερώτηση σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό η κ. Πέρκα απάντησε ότι προχωράει κανονικά και ως το τέλος του χρόνου θα βγει το σχετικό προεδρικό διάταγμα.

Κατ. Μπρέγιαννη

Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας Π. Πέρκα για παραλία Ψαρού: Υπερδιπλάσιο τίμημα για ομπρελοκαθίσματα, καμία παράβαση ή αυθαιρεσία στο απυρόβλητο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)